Véget ért az Egyetemi Kosárlabda Eb

írta Pásztor Imre, 2017. július 25–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A bronzos TFSE-lányoknak köszönhetően a magyar résztvevők sem maradtak érem nélkül a július 23-án befejeződött miskolci Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon. A 10., illetve 12. helyen végzett Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem pedig kiváló tapasztalatokkal gyarapíthatta fegyvertárát.

Véget ért az Egyetemi Kosárlabda Eb

A végig kiélezett csatát hozó, a pozsonyiak ellen megvívott női bronzmeccsen a magyar egyetemi bajnok játékosainak végig helyén volt a szívük, koncentráltságuknak, harcosságuknak köszönhetően bronzérmet vehettek át az eredményhirdetéskor, melyre még nem volt példa az eseménysorozat újkori történetében.

Boros Zoltán, a TFSE női csapatának edzője:

Hatalmas sikert könyvelhettünk el, történelmet írtunk, hiszen eddig még a legjobb 8 között sem volt magyar csapat. Volt egy álmunk, mely szerint érmet szerettünk volna nyerni, fokról-fokra lépegetve ezt tudtuk most valóra váltani. A bronzmeccsen két fáradt csapat találkozott, mely nálunk a támadásoknál ütközött ki. A védekezésünkből azonban mindenki 120 százalékot vállalt. A 7 nap alatti 5 mérkőzésre fejben kevésbé vagyunk még felkészülve, a lányok szívvel, lélekkel és pici szerencsével harcolták ki a harmadik helyet. Miskolcon fantasztikus volt a hangulat, a lebonyolítás, a rendezés pedig tökéletes. Reméljük, hogy szereplésünkkel mi is hozzá tudtunk tenni még egy kis pluszt a szervezés sikeréhez, a magyar szurkolók öröméhez!

A férfi magyar bajnok Debreceni Egyetem 35 percig partiban volt a 9-10. helyért megvívott találkozón a törökökkel szemben, ám a végén fejet kellett hajtaniuk a jelentős magassági fölényben játszó vetélytársuk előtt.

Kovács Imre, a Debreceni Egyetem mestere:

Büszke vagyok a fiúkra, azt gondolom, hogy egy ilyen nívós mezőnyben is méltóképpen tudtuk képviselni a Debreceni Egyetemet. Ha kicsit könnyebb csoportba kerülünk, akkor talán a felsőházban folytathattuk volna a küzdelmeket, de a tornán elért ötvenszázalékos mérlegre összességében nem lehet panaszunk. Köszönjük szépen Miskolcnak a színvonalas rendezést. A srácoknak pedig gratulálok, jó pihenést kívánok nekik!

A házigazda Miskolci Egyetem férfi csapata osztrák ellenféllel nézhetett szembe a 11-12. pozíció sorsáról döntő helyosztón. A hazaiak változatos, kiélezett küzdelmet folytattak a bécsiekkel, akik jobban bírták a hajrát és minimális különbséggel a maguk javára fordították a találkozót.

Drahos Gábor, a Miskolci Egyetem edzője:

Magas színvonalú nemzetközi mezőnyben újonc csapatként határozott és elszánt teljesítményt nyújtva a 12. helyen zártunk. Két magabiztos győzelmet arattunk, négy alkalommal pedig végig nyílt mérkőzésen maradtunk alul. A fiúk védekezésben és támadásban is komoly tapasztalatokat szereztek, amiből terveink szerint profitálni fog a MEAFC. Köszönöm a vezetőségnek és szurkolóinknak a támogatást, a játékosaimnak pedig az együtt töltött 5 hetet. Öröm volt velük dolgozni, büszke vagyok rájuk!

Vasárnap késő este került sor az eredményhirdetésre, a férfiak döntője ugyanis 22 óra körül ért véget, a Bolognai Egyetem – Sevillai Egyetem párharcból végül az olaszok kerültek ki győztesen (92 – 79). A női döntőt a Strasbourg és a szerb Singidunum Egyetem csapata játszotta, itt szoros küzdelemben 69-62-re a franciák bizonyultak jobbnak, így övék az aranyérem. A csapatok az érmeket, díjakat többek között Dr. Deák Csabától, a Szervező Bizottság elnökétől, a Miskolci Egyetem kancellárjától és Dr. Kiss Jánostól, Miskolc alpolgármesterétől vehették át.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 467 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 589 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 609 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 647 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30