Együttműködés a Miskolci Egyetem és a Mathias Corvinus Collegium között

írta Sajtóközlemény, 2021. július 24–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A régió tehetséges fiataljait közösen segíti, támogatja ezentúl a Miskolci Egyetem és a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A két intézmény közötti együttműködési megállapodást Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Lánczi Péter, az MCC általános főigazgató-helyettese július 22-én írták alá.

Együttműködés a Miskolci Egyetem és a Mathias Corvinus Collegium között
A Mathias Corvinus Collegium hazánk legnagyobb tehetséggondozó intézményeként folyamatosan bővíti országos hálózatát. Szeptembertől már több vidéki egyetemi városban, így Miskolcon is megnyitja kapuit a fiatal tehetségek előtt. Az MCC képzésein 10 éves kortól az egyetemi időszak végéig, sőt, azon túl is részt vehetnek az érdeklődők. Az Egyetemi Program első állomása a juniorképzés, amelyre augusztus 3-ig azon diákok jelentkezhetnek, akik érettségijüket követően a Miskolci Egyetem nappali tagozatos hallgatójaként szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az ingyenes képzés a hatékony és nyitott gondolkodásmód kialakítására, valamint az írásbeli és szóbeli készségek fejlesztésére törekszik. A képzéseket az intézmény rangos hazai és külföldi oktatói tartják, a kurzusok az egyetemi órák után, a délutáni, koraesti időpontokban lesznek. A hallgatóknak térítésmentesen minden városban kollégiumi férőhelyet is biztosít az MCC, amelyben kiemelt jelentőségű a közösség szerepe. Az Egyetemi Program mellett szeptembertől Miskolcon már elérhető a Fiatal Tehetség Program és a Középiskolás Program is, amelyekre augusztus 30-ig lehet jelentkezni.
 
A Miskolci Egyetem Magyarország egyik vezető felsőoktatási intézménye, jelentős tudományos kutatóközpontja. Az Egyetem 8 karon, és több mint 300 szakon folytat képzést valamennyi oktatási és képzési szinten: a felsőoktatási szakképzéstől az alapképzésen és a mesterképzésen át, egészen a doktori képzésig az élethosszig való tanulás jegyében. Az Egyetem értékes és jól prosperáló kapcsolati hálóval rendelkezik, a régióban működő, illetve a Miskolcra települő multinacionális vállalatokkal szoros együttműködést alakított ki, illetve tervez kialakítani. Oktatási-kutatási megállapodások, valamint duális képzési struktúra szolgálja az oktatás és az ipar működését és fejlesztését.
 
A Miskolci Egyetem és az MCC együttműködésének célja a tehetségek felkarolásán kívül olyan tevékenységek lehetőségének megteremtése, amelyek példaértékűek, és a társadalom, a felsőoktatás, illetve a tudományos közélet számára hasznos eredményekkel szolgálnak. A felek közös ügye továbbá a határon túlról érkező magyar diákok, a hátrányos munkaerőpiaci helyzetű csoportok támogatása, valamint összehangolt oktatási tevékenység folytatása.
 
„Jelentős lépés az MCC életében, hogy szeptembertől több egyetemi városban, így Miskolcon is elérhetővé válnak a képzéseink. A Miskolci Egyetemmel való együttműködésünk tovább erősíti missziónkat: a tehetséggondozás ügyének fellendítését a Kárpát-medencében” - fogalmazott Lánczi Péter, a tehetséggondozó intézmény általános főigazgató-helyettese. „Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen országos és határokon átnyúló programban részt vehetünk. Kiemelten fontos nekünk, hogy szerepet vállaljunk a tehetséggondozásban, és közösen, különböző programokon keresztül találjuk meg azokat a fiatalokat, akik kiemelkedően teljesítenek. Nem titkolt szándékunk, hogy a programban részt vevő középiskolásokat a Miskolci Egyetemre csábítsuk, annak érdekében, hogy ennek a városnak, megyének az értelmiségét egyetemünk képezze. - mondta el Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. 


Fotók: Beiskolázási Igazgatóság

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 468 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 589 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 609 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 647 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30