Fejlesztések a minőségi oktatásért

írta Boldizsár Csongor, 2014. május 21–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Április 14-én került sor egyetemünk könyvtárának fejlesztési projektzáró konferenciájára.

Fejlesztések a minőségi oktatásért

A konferenciát Prof. Dr. Kékesi Tamás, az egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettese nyitotta meg, aki szerint a könyvtár fejlesztése fontos feladat volt, és felajánlotta segítségét a további korszerűsítésekre nézve is.

A köszöntő után Burmeister Erzsébet, a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum főigazgatója tartott előadást a projekt eredményeiről, a fejlesztésekkel kapcsolatos részletekről pedig Mazula Zoltán, a MONGUZ Kft. osztályvezetője, Szendi Attila, a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum főigazgató-helyettese, illetve Drótos László, a Közép-európai Ipari Örökség Útja Egyesület alelnöke számolt be.

A fejlesztések eredményeként az egyetemi könyvtár versenyképessége az oktatást-képzést támogató elektronikus információs szolgáltatások bővítésével növekszik, illetve a kialakított új szolgáltatások révén a könyvtár által közvetített információk mindenki számára könnyen elérhetővé válnak.

A DRM-rendszerben működő tananyagterminál biztosítja az egyetemi hallgatók számára a legfontosabb oktatási anyagokat – a szerzői jogok szigorú betartásával.

Az adatbázisok közös keresőfelületének kialakítása, elérhetőségének megvalósítása valamennyi felhasználói réteg információszerzését nagymértékben megkönnyíti.

 

Somogyi Gréta Kincső

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 448 cikkből

 • Egy miskolci az első százezerben...

  Egy miskolci az első százezerben... • 5 napja

  A magyar Tudomány 2020. februári számában Gimesi Júlia beszámol a PLOS Biology című lapban 2019 őszén publikált elemzésről, aminek csatolmányában néven nevezik a „világ 100.000 legjobb kutatóját”. Az adatbankban találunk egyéb miskolci vonatkozásokat is.

 • Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat

  Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat • 17 napja

  Berényi Barbi, a MEgazin újságírója kapta a 2019-es írásaiért a Furmann Dávid-díjat, amelyet az alapítvány kuratóriuma ítélt oda.

 • A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján

  A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján • 66 napja

  A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon

  Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon • 70 napja

  A Miskolci Diákotthon Kft. Nemzeti Tanúsító védjegyes legmagasabb minősítésű ifjúsági szálláshelye az UNI-HOTEL Diákotthon Traveller Review Award díjazott lett a 2020-as évben.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30