XXVIII. microCAD Nemzetközi Multidiszciplináris Tudományos Konferencia

írta Boldizsár Csongor, 2014. május 13–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A Miskolci Egyetem 28. alkalommal rendezte meg a MicroCAD Nemzetközi Tudományos Konferenciát április 10–11-én, amely neves külföldi és hazai szakemberek plenáris előadásaival kezdődött.

XXVIII. microCAD Nemzetközi Multidiszciplináris Tudományos Konferencia

Ahogy Prof. Dr. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektorhelyettes megnyitóbeszédében elhangzott, a rendezvényt ebben az évben is azzal a céllal rendezték meg, hogy a Miskolci Egyetem akkreditált tudományterületein tevékenykedő hazai, illetve külföldi kutatóknak, szakembereknek és hallgatóknak lehetőségük legyen kutatási eredményeik bemutatására, az eredmények megvitatására, új szakmai és emberi kapcsolatok kiépítésére. A műszaki és mérnöki tudományterületeken kívül jelen voltak a gazdaságtudomány, a jogtudomány, a bölcsészet- és társadalomtudomány, valamint az egészség- és orvostudomány képviselői is. A rektorhelyettes hangsúlyozta, a konferencia külön célja a Miskolci Egyetemen futó TÁMOP projektek tudományos műhelyeiben elért kutatási eredmények széleskörű bemutatása és terjesztése.

A kétnapos rendezvényen 8 szimpóziumban folyt a munka. A szimpóziumokban elhangzó 187 előadásból 55-öt külföldi, 38-at magyarországi intézményekből érkező, valamint 94-et a Miskolci Egyetemről jelentkezett előadó tartott. A konferencián több nemzet kutatói is részt vettek, többek között Ausztriából, Görögországból, Horvátországból, Lengyelországból, Németországból, Oroszországból, Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából érkeztek vendégek.

(fotó: Harcsik Béla)

A konferencia kulturális és kísérőrendezvényei között szerepelt egy díszvacsora, továbbá a már hagyománynak számító találkozón átadásra került a „Díszpolgár” cím azon személyek számára, akik az elmúlt évek során sokat fáradoztak a konferencia sikeréért, rangjának emeléséért. Ezt a címet a 2011-ben, a 25. jubileumi konferencián alapított „Emlékdíj” egészíti ki, amelyet a konferencia Tudományos Bizottsága minden évben, a Miskolci Egyetem egy-egy karának valamely tudósához fűződően, az adott nagyszámú fiatal hazai kutatót megmozgató szakterületen elbírált legjobb tudományos cikk szerzőjének adományoz.

V.D.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 429 cikkből

 • Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására

  Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására • 19 napja

  2019. augusztus 29-én csütörtökön 10 órakor kerül sor a 3D Laboratórium átadására a Miskolci Egyetemen, amely új dimenziót jelent az anyagvizsgálatban, szolgáltatásban és kutatásban egyaránt. Az alkalomhoz kapcsolódó ünnepélyes szalagátvágásra tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • A Miskolci Egyetem az innovációs házépítő világverseny élmezőnyében • 48 napja

  A Miskolci Egyetem csapata 4 díjat nyert a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi egyetemi hallgatók innovációs házépítő-versenyén.

 • Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem

  Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem • 53 napja

  Tovább emelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, immáron hat éves rekordot döntött a felvettek száma – derül ki a 2019. július 24-én közzétett ponthatárok első értékeléséből. A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több, mint 5 százalékkal emelkedett, amivel várhatóan a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen

  Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen • 54 napja

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának megújulása: 2019-ben immár a gyógypedagógia (BA) alapszak is elrajtol a miskolci campuson. Az új alapképzés korszerű digitális tananyagokkal várja a jelentkezőket, akik akár állami ösztöndíjas férőhelyekre is pályázhatnak a pótfelvételi eljárás keretében.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30