XXVIII. microCAD Nemzetközi Multidiszciplináris Tudományos Konferencia

írta Boldizsár Csongor, 2014. május 13–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A Miskolci Egyetem 28. alkalommal rendezte meg a MicroCAD Nemzetközi Tudományos Konferenciát április 10–11-én, amely neves külföldi és hazai szakemberek plenáris előadásaival kezdődött.

XXVIII. microCAD Nemzetközi Multidiszciplináris Tudományos Konferencia

Ahogy Prof. Dr. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektorhelyettes megnyitóbeszédében elhangzott, a rendezvényt ebben az évben is azzal a céllal rendezték meg, hogy a Miskolci Egyetem akkreditált tudományterületein tevékenykedő hazai, illetve külföldi kutatóknak, szakembereknek és hallgatóknak lehetőségük legyen kutatási eredményeik bemutatására, az eredmények megvitatására, új szakmai és emberi kapcsolatok kiépítésére. A műszaki és mérnöki tudományterületeken kívül jelen voltak a gazdaságtudomány, a jogtudomány, a bölcsészet- és társadalomtudomány, valamint az egészség- és orvostudomány képviselői is. A rektorhelyettes hangsúlyozta, a konferencia külön célja a Miskolci Egyetemen futó TÁMOP projektek tudományos műhelyeiben elért kutatási eredmények széleskörű bemutatása és terjesztése.

A kétnapos rendezvényen 8 szimpóziumban folyt a munka. A szimpóziumokban elhangzó 187 előadásból 55-öt külföldi, 38-at magyarországi intézményekből érkező, valamint 94-et a Miskolci Egyetemről jelentkezett előadó tartott. A konferencián több nemzet kutatói is részt vettek, többek között Ausztriából, Görögországból, Horvátországból, Lengyelországból, Németországból, Oroszországból, Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából érkeztek vendégek.

(fotó: Harcsik Béla)

A konferencia kulturális és kísérőrendezvényei között szerepelt egy díszvacsora, továbbá a már hagyománynak számító találkozón átadásra került a „Díszpolgár” cím azon személyek számára, akik az elmúlt évek során sokat fáradoztak a konferencia sikeréért, rangjának emeléséért. Ezt a címet a 2011-ben, a 25. jubileumi konferencián alapított „Emlékdíj” egészíti ki, amelyet a konferencia Tudományos Bizottsága minden évben, a Miskolci Egyetem egy-egy karának valamely tudósához fűződően, az adott nagyszámú fiatal hazai kutatót megmozgató szakterületen elbírált legjobb tudományos cikk szerzőjének adományoz.

V.D.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 445 cikkből

 • Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon

  Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon • 4 napja

  A Miskolci Diákotthon Kft. Nemzeti Tanúsító védjegyes legmagasabb minősítésű ifjúsági szálláshelye az UNI-HOTEL Diákotthon Traveller Review Award díjazott lett a 2020-as évben.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 32 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől • 32 napja

  A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

 • A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása

  A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása • 32 napja

  Egyetemünk mai képének kialakulása hosszas folyamat volt, mely sokszor politikai és más egyéb okok miatt sok fennakadásba ütközött, de eredménye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a tavalyi évben is a Miskolci Egyetem nyerte el az ország legszebb campusa címet.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30