Népszerű a Miskolci Egyetem

írta Boldizsár Csongor, 2014. május 24–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Jó hírekkel léphetett a közvélemény elé az egyetem vezetése a friss felvételi jelentkezési adatok kapcsán: az egyetem népszerűsége stabil, bölcsész, gazdász és zenész pedig egyaránt több fiatal lenne, mint tavaly.

Népszerű a Miskolci Egyetem

Prof. Dr. Torma András rektor és Óváriné Dr. Balajti Zsuzsanna tanulmányi rektorhelyettes sajtótájékoztató keretében értékelte az áprilistól publikus számokat, amelyek igen biztatóak az intézmény számára.

Az elmúlt években – ahogy más egyetemeken és főiskolákon is – Miskolcon is jelentősen csökkent a jelentkezők, majd az új hallgatók létszáma. Idén e rossz tendencia megszakadni látszik: mintegy ötezer felvételiző választotta a Miskolci Egyetemet, amely jó eséllyel több hallgatót vehet fel nyáron, mint a tavalyi évben. Így pedig – emelte ki a rektor – megőrizheti jó pozícióját a magyar felsőoktatási intézmények versenyében.

Az egyetemi vezetés tehát sikerként könyvelte el, hogy stabilizálódtak a jelentkezési adatok. Sőt a Gazdaságtudományi Karon, a Bölcsészettudományi Karon és Bartók Béla Zeneművészeti Intézetben még nőtt is jelentkezők száma. Óváriné Dr. Balajti Zsuzsanna hangsúlyozta: mindenképp siker, hogy még a demográfiai csökkenés ellenére is stabil az egyetemet választó fiatalok száma. A rektorhelyettes szerint mindez mutathatja az új egyetemi vezetés iránti bizalmat is.

 

Rada János

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 448 cikkből

 • Egy miskolci az első százezerben...

  Egy miskolci az első százezerben... • 4 napja

  A magyar Tudomány 2020. februári számában Gimesi Júlia beszámol a PLOS Biology című lapban 2019 őszén publikált elemzésről, aminek csatolmányában néven nevezik a „világ 100.000 legjobb kutatóját”. Az adatbankban találunk egyéb miskolci vonatkozásokat is.

 • Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat

  Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat • 17 napja

  Berényi Barbi, a MEgazin újságírója kapta a 2019-es írásaiért a Furmann Dávid-díjat, amelyet az alapítvány kuratóriuma ítélt oda.

 • A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján

  A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján • 66 napja

  A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon

  Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon • 70 napja

  A Miskolci Diákotthon Kft. Nemzeti Tanúsító védjegyes legmagasabb minősítésű ifjúsági szálláshelye az UNI-HOTEL Diákotthon Traveller Review Award díjazott lett a 2020-as évben.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30