Jegybanki pályázat egyetemi hallgatók részére

írta Sajtóközlemény , 2017. január 24–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A hazai pénzügyi szemléletformálás előmozdítása érdekében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) négy vezető hazai közgazdasági felsőoktatási intézménnyel (Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem, valamint a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem) közösen egyetemi hallgatói pályázatot ír ki.

Jegybanki pályázat egyetemi hallgatók részére

Az MNB négy vezető közgazdasági felsőoktatási intézménnyel közösen "Pénzügyek felsőfokon - Légy kreatív!" címmel pályázatot hirdet a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében a résztvevő egyetemek hallgatóinak.

A Magyar Nemzet Bank (MNB) kiemelt célja a pénzügyi fogyasztóvédelem további erősítése, ezáltal a pénzügyi tudatosság és kultúra fejlesztése. A hazai pénzügyi szemléletformálás előmozdítása érdekében a jegybank négy vezető hazai közgazdasági felsőoktatási intézménnyel (Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem, valamint a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem) közösen egyetemi hallgatói pályázatot ír ki.

A „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” pályázat keretében a kiírók arra kérik fel az érintett egyetemek hallgatóit, hogy az előzetesen megadott témakörökhöz kapcsolódóan olyan átgondolt, piackutatáson alapuló, kreatív koncepciót dolgozzanak ki, amelynek felhasználásával széleskörűen, költséghatékonyan érhetők el a pénzügyi fogyasztók. A jelentkezők négy témakörből választhatnak: „Felelős hitelfelvétel; Tudatos bankváltás/tudatos bankszámlaválasztás; Értékpapírszámla-lekérdező Alkalmazás (ÉSZLA) népszerűsítése; illetve Befektetési alapok – Ingatlanalap.”

A pályázatok kapcsán fontos szempont többek közt, hogy megvalósításával a fogyasztók széles köre váljék elérhetővé, hogy a kidolgozott javaslat újszerű, érdekfeszítő legyen, és valós piackutatási adatokon alapuljon. Pályázni lehet egyénileg, vagy maximum 3 fős csapatban is. A pályázatoknak az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához való beérkezésének határideje 2017. március 16., csütörtök 16 óra. A pályázat kapcsán további részletes információk a www.mnb.hu/fogyasztovedelem/civil-halo/otletpalyazat honlapon olvashatók.

Az elbírálást követően a legjobb 5 pályázati munka készítői lehetőséget kapnak, hogy személyesen, prezentáció keretében is bemutassák ötletüket. Ezt követően egy szakmai zsűri választja ki az első három helyezettet. A nyertes pályázókat az MNB pénzjutalomban részesíti (az első helyezettnek 500 ezer forint jár), majd ezt követően megvizsgálja a leadott koncepció tényleges megvalósíthatóságának lehetőségét, s azt, hogy az beilleszthető-e a jegybank fogyasztóvédelmi tevékenységébe.

A „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” pályázat újszerű kísérlet az MNB részéről, hogy a fiatal generációt is bevonja – azok ötleteivel, kezdeményezéseivel – a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztési stratégiájába. Amennyiben a kezdeményezés sikeresnek bizonyul, várható annak országos szintű kiterjesztése is.

Mint ismert, a jegybank Civil Háló programja révén már jelenleg is külső partnerekkel – pénzügyi fogyasztóvédelmi non-profit szervezetekkel – működik együtt egyebek közt a megyeszékhelyeken elérhető pénzügyi tanácsadó irodák működtetése, illetve pénzügyi fogyasztóvédelmi oktatási, s kiadványok megjelentetésére vonatkozó projektek keretében.

Magyar Nemzeti Bank


(A nagy felbontású képért kattints a pályázati felhívásra!)
Fotó: internet

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 446 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 567 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 588 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 625 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30