Felsőházba jutott a MEAFC kosárlabda csapata!

írta Drahos Gábor, 2017. február 25–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Felsőházba jutott a MEAFC kosárlabda csapata! Ismét szépen hömpölygött a tömeg a Körcsarnokban, közönségszórakoztató mérkőzésen győztük le a Békést!

Felsőházba jutott a MEAFC kosárlabda csapata!

Felsőházba jutott a MEAFC kosárlabda csapata!
Közönségszórakoztató mérkőzésen győztük le a Békést!

Ismét szépen hömpölygött a tömeg a Körcsarnokba, sőt, a MEAFC alapszakaszának utolsó hazai mérkőzését Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Dr. Deák Csaba, A Miskolci Egyetem kancellárja is a helyszínen tekintette meg.

Drahos indította üzemi hőfokon a hazai csapatot, hiszen a MEAFC első 5 támadásából 4 az ő gólpasszával zárult, a maradék egy esetben pedig Endrész remek ütemű passzából maga szerzett kosarat (13-4). A vendég időkérés sem törte meg a lendületet, hiszen Máté újabb triplát szerzett, majd Price is sikeres tempóval nyitott. A csoport pontlistáját vezető Koma kosarára ismét Máté, majd Price felelt. A védekezésre is nagyon ügyelő házigazda labdaszerzések után pillanatok alatt a másik palánknál termett, így előbb Szögi ziccerezhetett, majd egy szép Szögi-Drahos-Szojka háromszögelésnek tapsolhatott a közönség (25-12).

Fazekas pillanatival folytatódott a meccs. A csapat legrutinosabbja előbb Drahos türelmes passzát váltotta gólra, majd Komától csente el a labdát, amivel Szögi robogott a gyűrűig. Letámadásra váltott ekkor a Békés, amit azonnal egy sikeres lerohanással büntetett a hazai csapat. Nem csupán a nézők, de a miskolci játékosok is élvezték a mérkőzést, hiszen a találkozó egyik legszebb támadását vezetve Takács szerzett hárompontost a sarokból. Az ellenfélnél Nagy Balázs kettesei és hármasa jelenthettek volna apró gyógyírt, ám a Szögi, Takács végül Kopasz távolijaival tovább munkáló hazai henger ellen ez most kevés volt (45-23).

Máté majd Price közelijét követően a békésiek szerb hátvédje, Kristic villant kétszer, majd büntetőből, ám Takács újabb hármasa gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Továbbra is szépen járatták zónavédekezés ellen a hazaiak a labdát, így Takács negyedszer is triplázhatott. Csapatmunka hátul majd elöl: Endrész és Máté csapdájából Szojka indította Szögit, hogy aztán Mátétól Takács hát mögötti passza után Szojka dobhasson ziccert. Joggal járt a taps a látványos támadásért a fiúknak. A békésiek időkérése után Drahos szerzett triplát, amivel 30 pontra nőtt a MEAFC előnye (65-35). Az utolsó két perc extra látványos sebességéhez Galló magabiztos lepattanói szolgáltattak alapot, amik után Szögi villámgyorsan Endrészt, majd Oroszt is megdobathatta, utóbbit kétszer is (71-35).

Price kosárral indult a záró negyed, majd Kopasz is szép alapvonali ziccert dobott. Az ellenfél legjobbja, Koma hiába szerzett újabb szép pontokat, csapata nagyon elfáradt. A folytatás gyakorlatilag a dupla-duplát összehozó hazai centerek uralmáról szólt, hisz Price (16 pont, 11 lepattanó) újabb kosarai mellett Galló (11 pont, 10 lepattanó) is folyamatosan eredményes tudott lenni. A 35. percben megtört a jég, megszületett Zach első itteni zsákolása. Drahos jó bejátszása után faulttal sem tudták megállítani az amerikai centert, így bár a ráadás büntetőt kihagyta, mégis újra 40 pont volt a különbség (86-45). Ekkor harsant fel először az alapvonal mögött szurkoló U-11 és U-12-es kórus felől a „100-at nekik” rigmus. Tény, hogy fiatal kosarasaink ma nagyon benne éltek a 100. pont bűvöletében, hiszen pont a mai mérkőzésen köszöntötte Cserhalmi Ede vezette U-12 „B” csapatunk tagjait - egy korábbi meccsükön dobott 101 pont okán – hatalmas tortával a klub.

Nos, a nagy akarást többnyire akadozó támadások és felületesebb védekezések követték, így a Békés egy 10-0-s szakaszgyőzelemhez juthatott. Price jó tempója és Szepesi szép asszisztja felébresztette a hazaiakat, így Galló ziccere után már csak 3 találatnyira volt az „álomhatár”. Orosz bekígyózott, majd Drahos 10. gólpassza Gallót találta üresen, így már csak 1 kosár hiányzott a gyerekek boldogságához. Egy gyorsan beütött fault után – igaz büntetők árán, de – labdához jutott a MEAFC, így Orosz remek lepörgéses ziccerével a hőn áhított 100. pont is megszületett. Az ujjongó gyerekeket és a többi lelkes szurkolót a békésiek utolsó kosara sem szomorította el, vastapssal jutalmazták a miskolci kosarasok fölényes győzelmét (100-62).

A MEAFC idei 14. sikerével bebiztosította helyét az NB I/B legjobb nyolc csapata között, így minden szempontból méltóképpen búcsúzott az idei szezonra felújítás miatt bezáró Körcsarnoktól.

Folytatás jövő héten Budapesten, az Óbudai Kaszások otthonában!

Így tovább a hátralévő négy fordulóban is, Fiúk, Hajrá, MEAFC!

MEAFC-Békési SzSK 100-62 (25-12, 20-11, 26-13, 29-26)

NB I/B Keleti csoport 18. forduló. Miskolc, Körcsarnok, 356 néző.

Vezette: Válé Flórián, Józsa András, Nagy Viktor.

MEAFC: Takács (12/12), Drahos (6/3), Máté (12/6), Galló (11), Endrész (6). Csere: Price (16), Orosz (10), Szögi (10/3), Szojka (10), Kopasz (5/3), Fazekas (2), Szepesi. Edző: Bene Szilárd.

Békés: Kertész (5), Molnár (2), Krstic (8/3), Koma (20), Gruda (6). Csere: Nagy B. (18/6), Nagy Cs. (3), Csorba, Zsíros. Edző: Balog Lajos.

Bene Szilárd, vezetőedző: A vártnál hamarabb sikerült eldöntenünk a találkozót, pedig az utóbbi hetekben jó meccseket játszottak a békésiek. Végre javul mezőnyből a dobásmutatónk és a palánk alatti játékunk is egye tudatosabb. Ezzel a győzelemmel már biztosan a legjobb 8 között fogunk végezni a 24 csapatos NBI/B-s bajnokságban. Örülök, hogy sikerült méltó módon búcsúzni a Körcsarnoktól. A szépszámú kitartó szurkolótáborunkat pedig várjuk majd a rájátszáskor a Városi Sportcsarnokba is.

Fotó: AmbZolphoto

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 473 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 595 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 615 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 653 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30