XXIII. Miskolci Egyetemi Állásbörze és Szakmai Gyakorlati Börze

írta Sajtóközlemény, 2017. április 7–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Április 5-én 10-16 óra között immár huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét és Szakmai Gyakorlati Börzét a Miskolci Egyetem előcsarnokában, díszaulájában és az A/4-es épületben.

XXIII. Miskolci Egyetemi Állásbörze és Szakmai Gyakorlati Börze

ÚJRA MEGNYÍLT A MISKOLCI EGYETEM NAGYSZABÁSÚ ÁLLÁS- ÉS SZAKMAI GYAKORLATI HELYEKET KÍNÁLÓ TAVASZI KIÁLLÍTÁSA, AZ ÁLLÁSBÖRZE.

2017. április 5-én 10-16 óra között a Miskolci Egyetem előcsarnokában, díszaulájában és az A/4-es épületben huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét és Szakmai Gyakorlati Börzét.

A rendezvényt Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora nyitotta meg, és a megnyitó keretében ő is adta át azt a díjat, amellyel az egyetem már hagyományosan az itt végzett szakemberek munkába állását, foglalkoztatását leginkább támogató cég munkáját ismeri el. A díjat ebben az évben a Miskolc Holding Zrt. vehette át, a díjátadón a céget Pálffy Kinga vezérigazgató képviselte.

A korábbi évekhez hasonlóan az állásbörzét idén is nagy érdeklődés kísérte, a XXIII. Miskolci Egyetemi Állásbörze ezzel tovább öregbítette a rendezvény hírnevét. A látogatottság tekintetében a szervezők a nap végére mintegy 1500 főre számítanak. Az eseményre a szervezők nem csak a végzés előtt álló ill. már állást kereső hallgatókat, valamint a korábban végzetteket várták, hanem az alsóbb éveseket is, hiszen ez a kiállítás remek lehetőségeket kínált „karrierinformációk” gyűjtésére és tapasztalatszerzésre egyaránt.

EBBEN AZ ÉVBEN A BÖRZÉN 80 STANDON 84 KIÁLLÍTÓ VOLT JELEN, EBBŐL 82 ÁLLÁSAJÁNLATOKAT KÍNÁLÓ, KÖZVETÍTŐ CÉG, SZERVEZET ÉS 2 TOVÁBBI PARTNER. A MISKOLCI EGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE EZZEL A LEGNAGYOBB VIDÉKI ÁLLÁSBÖRZÉNEK SZÁMÍT.

A Miskolci Egyetemi Állásbörzén karrierlehetőséget vagy szakmai gyakorlati helyet kínáló vállalatok nagy része multinacionális cég, ill. hazai közép- és nagyvállalat. Az Állásbörzére érkező cégek által meghirdetett pozíciók 37,5 százaléka az Észak-Magyarországi Régióban, 26,25 százaléka Budapesten, 11,25 százaléka pedig az Észak-Alföldi Régióban van. Nagy számban jelentek meg azok a cégek is az állásbörzén, akik az ország valamely más pontjáról keresték toborzási céllal a miskolci egyetemistákat. Voltak köztük olyanok is, akik szorosabbra fűzték kapcsolataikat a Miskolci Egyetem valamely karával, és több területet érintő együttműködés keretében duális képzésre vagy szakmai gyakorlatra fogadják a hallgatókat, ösztöndíjszerű programokat indítanak vagy a vállalat szakemberei rendszeres szakmai előadásokkal, bemutatókkal segítik a karon folyó képzést.

A kiállítók a rendezvényen átlagosan 31 diplomásnak kínáltak állást, ebből 19-et frissdiplomások számára. A kiállítók jelentős számban várták a nem frissdiplomásokat is, ezért a korábban végzettek, főként a néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezők számára is nagy lehetőségeket rejtett a börze.

A cégek többsége mérnöki/műszaki, gazdasági, informatikai, jogi és egyéb területekre toborzott munkatársakat. A legtöbb ajánlat idén is a gépészmérnököknek, a közgazdászoknak, az informatikusoknak és a villamosmérnököknek szólt. A résztvevő cégek kifejezetten keresték a műszaki menedzsereket, a minőségbiztosítási mérnököket, a szoftverfejlesztőket, a logisztikusokat, az anyagmérnököket, az olaj- és gázmérnököket, a jogászokat, a bölcsészeket és további műszaki, mérnöki végzettségűeket is. Aki nem ilyen végzettséggel rendelkezik, annak is érdemes volt kilátogatni a börzére, és jelentkezni, mert több cég is keresett bármilyen felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársakat. A campus végzős tanár szakos hallgatói az országos tanári és tanítói álláslehetőségekről az Információnál érdeklődhettek, ahol az országos állásadatbázisban 362 tanári és tanítói álláslehetőség szerepelt. Az idén is jelen volt 6 személyzeti tanácsadó, közvetítő cég, akik adatbázisába be lehetett kerülni.

Az álláskeresésben azok voltak előnyben, akik tudnak önállóan és csapatban dolgozni, legalább felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkeznek, mobilisak és legalább közép- vagy tárgyalási szinten beszélnek 1-2 idegen nyelvet. A tavalyi kiállítók körében végzett felmérés szerint a frissdiplomások felvételénél a legfontosabb kompetenciák a megbízhatóság, a pontosság, a motiváltság, a csapatmunkára való készség, a felelősségtudat és a terhelhetőség voltak.

KARRIERÉPÍTÉS TAPASZTALATSZERZÉS KAPCSOLATÉPÍTÉS

A Miskolci Egyetemi Állásbörze évről évre lehetőséget kínál az egyetem hallgatói és oktatói számára, hogy a rendezvényen részt vevő cégek képviselőivel személyesen is találkozzanak, informálódjanak a diplomások, beleértve a friss diplomások iránti keresletről. Az álláskeresők részletes információkat kaphatnak a cégek kiválasztásért felelős szakembereitől, hogy mire is számítsanak a felvételi eljárások során. Azt is megtudhatják, milyen feltételeknek kell eleget tenniük ahhoz, hogy egy adott cégnél dolgozhassanak. Az érdeklődők amellett, hogy állásajánlatok és szakmai gyakorlati helyek közül válogathatnak, sok más egyéb karrierprogramon is részt vehetnek: lehetőség van CV ambulancián, álláskeresési tanácsadáson, illetve próbainterjún való részvételre.

Az idei állásbörzén hasznos kiadványokkal is lehetett gazdagodni: a börzére ellátogatók előzetesen tájékozódhattak a kiállító cégekről a www.uni-miskolc.hu/allasborze oldalain, illetve a börze hivatalos kiadványában, az Állásbörze Kalauzban. A helyszínen olyan további térítésmentesen elérhető karriermagazinok is voltak, mint pl. az ÁllásStart és a Karrier Plusz.

Az állásbörzére diplomázó hallgatókat és fiatal diplomásokat vártak a szervezők, de akadtak állásajánlatok középfokú végzettséggel rendelkezőknek is. A kiállítók 18 százaléka hirdetett meg érettségivel rendelkezők számára is nyitott pozíciót. Tekintettel arra, hogy a későbbi sikeres elhelyezkedés kulcsa a tudatos karriertervezés, erősen ajánlott a részvétel az állásbörzén az alsóbb éveseknek is. Nekik már a végzés előtt érdemes megismerni a cégeket és az általuk felkínált együttműködéseket, kapcsolatokat építeni, és képzésekkel, felkészítő tréningekkel megalapozni a munkába állás időszakát. Célszerű akár féléves gyakorlatot is eltölteni az adott cégnél, ahol később dolgozni szeretnének. Ennyi idő alatt valódi feladatokat kaphatnak, s ha beválnak, akár testhezálló pozíciókat is kínálhatnak nekik. Hasznos lehet a szakmai gyakorlat és a diplomamunka-írás összekötése is.

Így tehát elsősorban őket várták az Állásbörze mellett a Szakmai Gyakorlati Börzére is, ahol könnyen megtalálhatták álmaik szakmai gyakorlati helyét. „A Miskolci Egyetem működési folyamatainak megújítása, komplex hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztésre alapozva” című TÁMOP 4.1.1-08/1-2009-0016. jelű projekt fenntartása keretében rendezett Szakmai Gyakorlati Börzén idén 8 szakmai gyakorlati helyet kínáló, közvetítő és azokat személyesen bemutató kiállítót láttak vendégül.

A rendezvény szervezője a Miskolci Egyetem Hallgatói Szolgáltatások Igazgatósága, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata és az Állásbörze Nonprofit Kft. volt. A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk a www.uni-miskolc.hu/allasborze honlapon is megtalálhatók.

További információ
Név: Hugli Emese
Tel: 46/565-368; egyetemi mellék: 29-54
Mobil: +36 30/555-1824
E-mail: huglie@uni-miskolc.hu
Web: http://www.uni-miskolc.hu/allasborze
 

A XXIII. MISKOLCI EGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE RÉSZTVEVŐI

Állásbörze kiállítók

ALDI

ÁLLÁSTART – PROFESSION

ARM HUNGARY KFT.

AUCHAN MAGYARORSZÁG KFT.

AUDI HUNGARIA

AUTOLIV

BECK & POLLITZER

BORSODCHEM ZRT.

BORSODI SÖRGYÁR KFT.

BOSAL HUNGARY KFT.

BUSCH-HUNGÁRIA KFT.

CLAAS HUNGÁRIA KFT.

COLAS

COLOPLAST

CPL INTEGRATED SERVICES

DECATHLON MISKOLC

ECSERI KFT.

ELECTROLUX LEHEL KFT.

ELMŰ-ÉMÁSZ TÁRSASÁGCSOPORT

EMERSON

ENKSZ FŐGÁZ

ENVIROTIS HOLDING ZRT.

ERICSSON

evosoft Hungary Kft.

FAIRIUM KFT.

HAJDU CÉGCSOPORT

HSA KFT.

HVG – KARRIERPLUSZ

INFORMÁCIÓS HIVATAL

IP SYSTEMS

IT SERVICES HUNGARY

JABIL

JOHNSON ELECTRIC HUNGARY KFT.

JSR MOL SYNTHETIC RUBBER ZRT.

KISCHEMICALS KFT.

LE BÉLIER ZRT.

LEGO MANUFACTURING KFT.

LINAMAR HUNGARY ZRT.

MERCEDES-BENZ MANUFACTURING HUNGARY KFT.

MISKOLC HOLDING ZRT.

MISKOLCI EGYETEM ISKOLASZÖVETKEZET

MISYS

MKB BANK ZRT.

MODINE

MOL

NEMAK GYŐR ALUMÍNIUMÖNTÖDE KFT.

NESTLÉ HUNGÁRIA KFT.

NI HUNGARY KFT.

NHKV ZRT.

OBI HUNGARY RETAIL KFT.

OT INDUSTRIES

OTP BANK

OTP PÉNZÜGYI PONT

PREC-CAST ÖNTÖDEI KFT.

PROCTER & GAMBLE

PWC

QUALITY PACK ZRT.

REMY

ROBERT BOSCH AUTOMOTIVE STEERING KFT.

ROBERT BOSCH POWER TOOL KFT. /

ENERGY AND BODY SYSTEMS KFT.

SAMSUNG ZRT.

SANATMETAL KFT.

SANMINA

SANOFI

SAPA PROFILES KFT.

SCHAEFFLER

SHINWA

SICTA KFT.

SIEMENS

SMR HUNGARY BT.

SZALLAS.HU

TAKATA SAFETY SYSTEMS HUNGARY KFT.

TE CONNECTIVITY

TESCO

TRENKWALDER

VODAFONE

WAQ SERVICE KFT.

WEINBERG ‘93 KFT.

WESCAST HUNGARY AUTÓIPARI ZRT.

ZF HUNGÁRIA KFT.

Szakmai Gyakorlati Börze kiállítók

MAGYAR HONVÉDSÉG

MÁTRAI ERŐMŰ

MELÓ-DIÁK ISKOLASZÖVETKEZET

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL

NYÍREGYHÁZI TÖRVÉNYSZÉK

SCHÖNHERZ ISKOLASZÖVETKEZET

XO-EXTREME ORGANISATION KFT

Fotó: Gacsal László

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 436 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 557 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 578 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 615 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30