Történelmi sikert ért el a Miskolci Egyetem futsalcsapata!

írta Boldizsár Csongor, 2014. május 27–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A hazai felsőoktatás sportjainak palettáján számos versenyrendszerben mérkőzhetnek meg egymással az egyetemek csapatai, mely versenyrendszerek alapvető céljai különböznek. A Miskolci Egyetem csapatai, tekintettel arra a tényre, hogy nálunk nincs sportszakos képzés, az elmúlt évtizedben leginkább a második, amatőr vonalnak meghirdetett Universitas Kupa országos küzdelmeiben jeleskedtek, melyben a legmagasabb szintű versenysport nem képviseltethette magát.

Történelmi sikert ért el a Miskolci Egyetem futsalcsapata!

A Miskolci Egyetem futsalcsapata az Universitas Kupákon és meghívásos tornákon való sikeres szereplésein felbuzdulva tavaly és idén is elindult a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség által meghirdetett Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Futsal Bajnokságon. Idén Sulák László (MEAFC kispályás szakosztályának vezetője) csapata, tanulva a tavalyi tapasztalatokból, végigmenetelve a selejtező mérkőzéseken az április 22–23-án megrendezett országos döntőbe jutott. A döntőben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Miskolci Egyetem és a házigazda Pécsi Tudományegyetem képviseltette magát.

Csapatunk első mérkőzésén a rendkívül felkészült és egységes házigazda Pécsi Tudományegyetem csapatával mérkőzött. Kétszer is hátrányba kerülő csapatunknak mind a kétszer sikerült fordítani, és a vert helyzetből 5:8-as győzelmet aratni. Ezzel a győzelemmel sikeresen kvalifikálták magukat 2014-es MEFOB döntőjébe.

Másnap a döntőmérkőzésen csapatunk méltó ellenfélnek bizonyult a BME jól képzett és esélyesebbnek tartott alakulatával szemben. A fiúk végig emberfeletti teljesítményt nyújtottak, még akkor sem adták fel, mikor a meccs végéhez közeledve az ellenfél egygólos előnnyel vezetett. Csapatunk fel tudott állni megmutatva azt, hogy együtt és egymásért játszva még egy ilyen jó csapat ellen is bármire képes. Két perccel a mérkőzés vége előtt a Miskolci Egyetem megfordította a mérkőzést, ezzel beállítva a 2:3-as végeredményt, így a Miskolci Egyetem lett MAGYARORSZÁG 2013/2014. TANÉVI EGYETEMI–FŐISKOLAI BAJNOKA futsal sportágban.

Az eredmény annak fényében, hogy labdás sportágban utoljára 1997-ben (kosárlabdában), tehát 17 éve sikerült utoljára nyernünk, óriási teljesítmény, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ellenfeleinkkel ellentétben a mi fiaink nem országos bajnokságban, hanem a Miskolci Városi Bajnokságban edződnek hétről hétre. Csapatunk az első hely mellett Nótás Attila révén a legjobb kapusnak járó díjat is elhozta Pécsről.

A csapat tagjai:

Nótás Attila (MFK), Gergely Richárd (GÉIK), Titkó Gergő (GÉIK), Kerényi Márk (MFK), Demeter Péter (MFK), Szabó Dávid (MFK), Huszti Dávid (GÉIK), Nagy Csaba (MFK), Boros László (GTK), Süle Balázs (MFK) Úri Zsombor (GÉIK), Sulák László, Dr. Havasi István (csapatvezetők).

Gratulálunk és További Sok Sikert Kívánunk a Csapatnak!

Vivat Miskolci Egyetem!

 

Nagy Tomi

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 458 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30