Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Aluinvent Zrt.

írta Sajtóanyag , 2017. április 23–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Felsőzsolcai Ipari Parkban működő Aluinvent Zrt. A Miskolci Egyetem elkötelezett az innovatív KKV-kkel való együttműködés irányában. Az Aluinvent Zrt. fenn kívánja tartani kiemelkedő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét és ebbe a Miskolci Egyetem releváns kutatási és szolgáltatási kapacitásait is bevonná.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Aluinvent Zrt.
A Miskolci Egyetem elkötelezett az innovatív KKV-kkel való együttműködés irányában. Az Aluinvent Zrt. fenn kívánja tartani kiemelkedő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét és ebbe a Miskolci Egyetem releváns kutatási és szolgáltatási kapacitásait is bevonná. A Miskolci egyetemmel közösen a partnerek elkötelezettek a régió start-up ökoszisztémájának megteremtése irányában. Az együttműködési megállapodás tárgya, célja a kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés formális kereteinek megteremtése. Így a K+F+I terén közös programok kezdeményezése, az egyetemi hallgatók gyakorlati képzési hátterének kialakításában, különös tekintettel a duális képzés kölcsönösen előnyös feltételeinek kialakítására.
 
Az Aluinvent a megalakulás (2012) óta az alkalmazotti létszámot nyolc főről 18 főre növelte. A jövő év végére teljes kapacitással működő gyár három műszakban mintegy negyven embert foglalkoztat majd. A jelenlegi 18 fős alkalmazotti létszámból 11 fő diplomás és 8 fő a Miskolci Egyetemen végzett, a cég munkatársai közül 3 fő tudományos fokozattal rendelkezik, s közülük 1 fő szintén a Miskolci Egyetemen szerezte meg azt. Az Aluinvent célja, hogy itt, Borsodban a magyar alumínium ipar innovációs kompetencia centrumaként működjön. Ehhez szoros partneri kapcsolatra törekszik a Miskolci Egyetemmel is.
 
 
Dr. Babcsán Norbert az Aluinvent Zrt. alelnöke és technológiai igazgatója, mérnök üzletember maga is büszke arra, hogy a Miskolci Egyetemen végzett egyben a Miskolci Egyetem címzetes egyetemi docense. Az elmúlt több mint két évtizedben kutatásait több mint húsz tudományos folyóiratban és könyvfejezetben publikálta. Öt évet töltött fémhabkutatásokkal Nyugat-Európa legnevesebb laboratóriumaiban. Nyolc fémhabokat érintő szabadalom feltalálója. Az elmúlt
években mintegy 20 hallgató írta nála diplomamunkáját a Miskolci Egyetemről.
 
A most aláírt együttműködési megállapodás további szoros szakmai együttműködést jelent az a partnerek számára nem csak az oktatás és a képzés területén, hanem a konkrét kutatási és fejlesztési elképzelések megvalósításában is. A Miskolci Egyetem az Aluinvent által művelt tudományterületeken szakmai szakértői támogatást nyújt az Aluinvent számára a felmerülő igények szerint és a kölcsönösség alapján, valamint nyílt szakértői együttműködést biztosít. Mint emlékezetes az Aluinvent Zrt. idén februárban avatta fel a Felsőzsolcai Ipari Parkban található 1000 t/éves kapacitású gyárát, ahol az ipari innovációs díjas környezetbarát alumínium hab építőipari paneleket gyártja. Az alumíniumhab egy olyan könnyű alumínium,
 
ami úszik a vízen és a fához hasonlóan megmunkálható nem korrodálódik. Panelek formájában építőipari burkolatként, álmennyezetként, légkondicionáló falakként és dekoratív csempékként is használható. Az Aluinvent Zrt egy induló cég, amely nem a századik okostelefonos szoftvert vagy az ezeregyedik webes szolgáltatást fejleszti, hanem egy hungarikumnak tekinthető magyar ipari innovációt juttatott el a széles körű nemzetközi siker előszobájáig. Az alumínium hab gyártás terén a világ élvonalába tartozó cég a Miskolci Egyetemmel kötött együttműködésével a megszerzett tudást és kompetenciát a felsőfokú oktatásba integrálhatja és az egyetemmel együtt tovább fejlesztheti azt.
CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 468 cikkből

 • Az alkalmazkodás a siker záloga

  Az alkalmazkodás a siker záloga • 6 napja

  „A gyors éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás tekintetében versenyt futunk az idővel. Nem hagyhatjuk, hogy az alkalmazkodás az éghajlat-politikai intézkedések elfeledett szegmensévé váljon. Át kell állnunk az adaptáció nagyszabású, megelőző jellegű és rendszerszintű támogatására.” – idézett António Guterres ENSZ főtitkár, New York-i Columbia Egyetemen elhangzott beszédéből Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, a sajtó megjelent képviselői előtt.

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 13 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Sajtómeghívó

  Sajtómeghívó • 13 napja

  A Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány az egészség tematikával, valamint az azzal összefüggő oktatási-képzési, kutatás-fejlesztési tevékenységekre egyaránt kiterjedő együttműködési megállapodást ír alá a társadalmi kötelezettségvállalás jegyében 2021. január 11-én, hétfőn 12:00 órakor a Miskolci Egyetem Fintelligence Termében (A/4, III. emelet), melyre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban

  Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban • 58 napja

  Aláírta szerződését az 500. területvédelmi tartalékos katona, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A végzős egyetemista megszerzett tudását, a Magyar Honvédségen belül szeretné kamatoztatni, így a tartalékos rendszer után tervezi, hogy szerződéses katonaként marad a honvédségnél. Jelenleg beosztását keresik a rendszerben.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30