Varázslatos vendégsiker Veszprémben!

írta Drahos Gábor, 2017. április 29–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Gyászszünet előzte meg az NB I/B-s kosárlabda bajnokság elődöntőjének első felvonását. A fekete pólóban felsorakozó MEAFC játékosok és a jelenlévők egy perces néma csenddel emlékeztek a miskolciak hőn szeretett és tisztelt sportvezetőjére, Szaniszló Sándorra.

Varázslatos vendégsiker Veszprémben!

Szögi és Drahos pontjaival remekül kezdett a vendég Miskolc (0-7), ám Kalló és Pavlovic kosaraival pillanatok alatt kiegyenlített a házigazda. A folytatásban leginkább belső játékra rendezkedett be a nyugati bajnok. Percekig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Kámán, a szerb légiós, Pavlovic és Hegedűs is rutinos megoldásokkal jutott el a gyűrűig, ám Szepesi és Price öt pontjára már nem érkezett azonnali válasz. A MEAFC esetében jobban eloszlottak a feladatok, így az első negyedben már nyolc borsodi legény is dobott kosarat. A lendületes és pontgazdag nyitányt Endrész közelije zárta le (24-27).

Orosz hálálta meg kétszer is triplával a rá kiforgatott figurát, amit Szögi is eredményesen másolt le. Mivel a miskolciak védekezésben is felvették a kesztyűt, így a különbség lassan, de biztosan 10 pont környékén állandósult. Mindkét gárda folyamatosan forgatta játékosait, ám a negyed egyértelműen az ekkor igencsak koncentrált csapatjátékot produkáló miskolciaké lett (38-49).

A fordulást követően leginkább a kemény játék dominált, amihez mind a két csapat igyekezett alkalmazkodni. Érdekesség, hogy csak ebben a játérészben összesen 23 büntetőt dobhattak a pályán lévő játékosok. A Veszprém – Pavlovic 2 pontját leszámítva -  csak Kámán és Jilling révén szerzett pontot, míg a vendégek az eredményes Price, Lippai, Takács, Endrész négyes mellett egy 10 perc alatt 10 pontos Szögivel is rendelkeztek (56-67).

Price kosara nyitotta az utolsó részt, amire Kámán, majd Hegedűs is reagált. Mivel az egyre keményebb védekezés átvette az irányítást a pontszerzés felett, az amerikai center – és a mérkőzés – újabb találatára egészen a negyed 6. percéig várni kellett (60-71). Fontos szituációban a hazaiak kétszer is visszaszerezték a lepattanójukat, így a korábbi sokszoros válogatott Kámán sikeres triplája utolsó rohamra szólíthatta csapatát. Elég volt két vendég megingás és Pavlovic máris négy pontot szerezhetett. A slusszpoén ismét Kámáné volt, újabb hármasa a gyűrű „orráról” magasra pattanva végül csont nélkül hullott a kosárba. Nem mindennapi, mondhatni szerencsés találat volt, ám ahhoz elég, hogy teljesen nyílttá tegye az elődöntőhöz méltó mérkőzés végjátékát (70-71). A MEAFC jó védekezését követően Drahos indította Takácsot, ám a robogó kisember ziccerére Kámán közelije volt a felelet. Fél percen belül járt az idő, amikor Drahos értékesítette mindkét büntetőjét, az utolsó kihagyott hazai dobást pedig Price kaparintotta meg. A labda Takácshoz került, aki ellen kisvártatva kétszer is szabálytalankodtak, így az újabb négy jó büntető véglegesítette a Miskolc idegenbeli sikerét (72-79).

A MEAFC óriási fegyvertényt hajtott végre győzelmével, hiszen az alapszakaszt tekintve a Nyugati - és az összesített - bajnok Veszprém otthonából sikerült előnnyel távozni.

Az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki elődöntő párharc következő felvonása két hét múlva szombaton, 2017. május 13-án lesz Miskolcon, a Generali Arénában!

Így tovább, Fiúk!

Hajrá, MEAFC!

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MEAFC 72-79 (24-27, 14-22, 18-18, 16-12)

NB I/B Bajnoki elődöntő 1. mérkőzés. Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 150 néző.

Vezette: Farkas Gábor, Vida Béla, Gyuris Péter.

Veszprém: Simon (2), Kalló (7), Kámán (25/9), Körtélyesi (4), Pavlovic (13). Csere: Jilling (14/3), Hegedűs (5), Helmeczi (2), Szűcs. Edző: Mérész Csaba.

MEAFC: Szögi (20/6), Drahos (7), Máté (7/3), Lippai (6), Price (13). Csere: Takács (14), Orosz (6/6), Endrész (4), Szepesi (2), Szojka. Edző: Bene Szilárd.

 

Bene Szilárd, vezetőedző: Minden nehézség ellenére sikerült méltóképpen képviselnünk Szaniszló Sanyi bácsi emlékét, aki a végjátékban érezhető módon segített minket odafentről. Büszke vagyok a játékosokra és a MEAFC-ra a példaértékű helytállásért!

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 436 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 557 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 578 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 615 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30