A Miskolci Egyetemi Könyvtár őszi programkínálata

írta Konyári Mariann, 2017. szeptember 3–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Szeptemberben újra indulnak keddenként késő délután a kezdő szintű jógatanfolyamok Dr. Korányi Mariannal, a Könyvtár Jóga- és Meditációs sarkában. A paravánokkal leválasztott, szőnyeggel borított részhez egy kisebb öltözőt is kialakítanak az érkezőknek.

A Miskolci Egyetemi Könyvtár őszi programkínálata

Indulnak a Könyvtárban a jógaórák keddenként szeptember 19-től

Szeptemberben újra indulnak keddenként késő délután a kezdő szintű jógatanfolyamok Dr. Korányi Mariannal, a Könyvtár Jóga- és Meditációs sarkában. A paravánokkal leválasztott, szőnyeggel borított részhez egy kisebb öltözőt is kialakítanak az érkezőknek.

Az előző félévben a hallgatók és az egyetemi  dolgozók körében már népszerű  könyvtári jógát most a külföldi diákok részére is meghirdetjük, angol nyelven. Újdonság még, hogy a meditáció összevontan lesz a kezdő hatha jógával. A dinamikus csakra jógasorozatok  között szintén lesz néhány rövidebb meditatív rész.

A mindenki által kivitelezhető jógatartások felfrissítik a gerincet, az agyi vérkeringést és a feszültséget is levezetik. Tanulhatunk légzőgyakorlatot és relaxációt, ami a tudat csendjével már a meditációt készíti elő és a koncentrációt is javítja. Később a légzés és a koncentrációs technika a könyvtári tréningeken tovább javítható.

16:30-kor a Hatha Jóga tanfolyam
18:00-kor a 7 Csakra Jóga kezdődik.
Első alkalom: 2017. szeptember 19.
A jógaprogramok részletei az Egyetemi Hírlevélben és  Könyvtár Facebook oldalán megtalálhatók.

Előadás a Könyvtárban szeptember 14-én: Öröm, Kapcsolat, Hivatástudat egyetemista szívvel

Interaktív előadásra, beszélgetésre várja a Kedves Hallgatókat a Könyvtár és Dr. Korányi Mariann. Méghozzá olyan fontos, a hallgatókat érintő kérdésekre keresi a választ az előadó, hogy a változásokkal és kihívásokkal teli egyetemi életben hogyan tartható meg az egyensúly és  elsősorban a lelki egészség? Hogyan kerülhető el stressz folyományaként kialakuló függőség, lehangoltság, depresszió és az elszigetelődés. A nagyobb felelősséggel járó, önállóbb egyetemista élet sok változást hoz.

A szülőkről való leválás és eltávolodás, az intim párkapcsolatok kialakítása, a kollégista vagy éppen albérleti élet nehézségei fokozhatják a tanulással, a vizsgákkal és a követelményeknek megfelelni akarással egyébként is együtt járó stresszt. Mindemellett néhány régebbről hozott és fel nem dolgozott lelki természetű problémával is kibillenthet a hallgató a lelki egyensúlyból. Egy hirtelen trauma pedig azonnal felszínre hozhatja a krízisben a nehézségeket. A felsőbb éveseket pedig már foglalkoztatják az önálló életkezdés és a munkába állás kérdései. (A karriertervezés külön előadás trágya lesz.)  

A közösségi médiákon túl a valódi közösségi kapcsolódásra, a mindennapi örömöt hozó, minőségi együttlétre, az intim párkapcsolat  kialakítására való törekvést és az emberi kiteljesedés irányába mutató hivatás választást helyezi az előadó a fókuszba. Ritkán adódik csoportos közösségi lehetőség arra, hogy a legbelsőnket érintő kérdésekről szóló előadáshoz őszinte, szívhez szóló, minőségi és tartalmas beszélgetés alakuljon egy támogató, bizalmat árasztó közegben. Erre tesz kísérletet az érdeklődő hallgatókkal az Egyetemi Könyvtárban szeptember 14-én Dr. Korányi Mariann, akit a közvetlen hangulatú jógaórákon és egyéb programjai során, például a Könyvtár Randin a hallgatók már eddig is a megismertek és sokan a bizalmukba is fogadták. A felvetett témákban kellő érdeklődés esetén akár önismereti és önfejlesztő csoport indítására és rendszeres találkozásra is sor kerülhet, melyhez a Könyvtár örömmel biztosít teret a hallgatóknak.
 

Könyvtár Randi lesz ismét október 12-én

Egy jó könyv olvasásával elveszíted vagy megtalálod önmagad. Most barátokat is találhatsz a könyveddel. Egy könyv jó ok az ismerkedésre. A megújult könyvtár egy jó hely a kötetlen társasági együttlétre. Gyere el a Könyvtár Randira barátkozni és tudd meg mit olvasnak mostanában a diákok a tankönyveken kívül.

A különböző épületeiben szeparálódott egyetemi hallgatóink klassz találkozó helye más campusokhoz hasonlóan a könyvtár. Egy kis időre most feloldjuk a Könyvtár csendjét, hogy megnyissuk a teret a kapcsolatteremtésre és az ismerkedésre is. A sikeres tavaszi randi után ősszel 2017. október 12-én, csütrötökön 16:30-19:30 óra között rendezzük meg a nagyszabású Könyvtár Randit. A játékos ismerkedési csoportban a különböző karok diákjai, játékos formában mutatkoznak be a kedvenc könyvük segítségével. A könyvek témája bármi lehet, a lényeg, hogy mostanában olvasd és hozd magaddal. Vagy egyszerűen csak térj be, válassz egy könyvet, vedd le a Könyvtár polcáról és lapozz bele a Randi előtt. A Hallgatók részére zártkörű program ingyenes, a moderátor: Dr. Korányi Mariann, infó és jelentkezés: mariann.koranyi@gmail.com , a könyvtár Facebook oldalán és a Hírlevélben.

Írd be a Naptáradba                           
Könyvtár Randi 2017.10.12. 16:30-19:30

Hozz vagy válassz egy jó könyvet       
Mondd el miért tetszik és miért ajánlod

Hívd meg barátaidat is                        
Szólj nekik, hogy van egy jó ismerkedési lehetőség

Tölts el két önfeledt vidám órát                       
Ismerd meg más karok diákjait is a könyved apropóján

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 436 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 557 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 578 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 616 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30