Remek csapatmunkával újabb idegenbeli MEAFC siker!

írta MEAFC kosárlabda szakosztály , 2017. október 18–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Az odahaza eddig veretlen Törökbálint otthonából távozott győzelemmel a csapat! A házigazda MTK elsősorban centerei játékára épített a mérkőzés elején, így a 212 cm magas Szabó mellett az alacsonyabb, de rendkívül mozgékony Bihari is kosarakkal kezdett.

Remek csapatmunkával újabb idegenbeli MEAFC siker!

Az odahaza eddig veretlen Törökbálint otthonából távozott győzelemmel a csapat!

A házigazda MTK elsősorban centerei játékára épített a mérkőzés elején, így a 212 cm magas Szabó mellett az alacsonyabb, de rendkívül mozgékony Bihari is kosarakkal kezdett. A vendégek lendületét Drahos két triplája adta meg, majd villámgyors lerohanásokkal és Galló kosarakkal operáltak a borsodiak. A hazaiak hiába váltogatták folyamatosan védekezésüket, a sűrűn forgatott MEAFC védekezésben és támadásban is koncentrált maradt. A negyed legvégén Máté higgadtan elengedett gyönyörű triplája stabil miskolci előnyt jelentett (20-28).

A fővárosiaknál Jakab kezdett belelendülni, a vendégeknél pedig a fővárosi illetőségű Timkó mutatta meg, hogy bizony vele is lehet számolni a jövőben. Fontos lepattanókat és kosarakat szerzett, így Béres és Lippai mellett rendkívül hasznosan tudtak „forogni” a MEAFC magasemberei. Továbbra is jól védekezett a Miskolc, megérdemelten állandósult félidőre a közel tíz pontos vezetés (32-39).

Béres remek megmozdulásaival folytatódott a mérkőzés, majd a Szögi-Drahos páros szervezett eredményesen (a lefújásig együttesen 13 gólpasszt osztottak ki a társaknak). A hazaiak távolról szinte alig próbálkoztak, és hiába érkezett Baross személyében újabb 210 cm magas játékos, a MEAFC tartotta előnyét (54-63).

Nagy és Bihari pontjaival kezdett hajrázni az MTK, ám Kopasz és Máté jó helyezkedése szintén kosarakat eredményezett. A vendégek játéka a kitámadó hazai védekezés ellenére is formás maradt, ám egymást követően három ajtó-ablakra játszott ziccerük is kimaradt, amikből azonnal büntetett és közelebb lopózott a Törökbálint. Még akkor sem csüggedtek a miskolci legények, amikor – a remekül játszó, de hárompontossal idén első alkalommal próbálkozó - Bihari emberről elengedett palánkos triplájával kiegyenlített a házigazda (65-65). Az izgalmasra sikeredett végjátékban Máté szemfüles kosara mellett Szögi célzott hibátlanul a büntetővonalról, ám Jakab kosár jó plusz egyes játékával újra 1 pontra olvadt a különbség. Szögi ismét bedobta a büntetőit, majd a MEAFC kivédekezte az utolsó támadást, így egy rendkívül értékes sikert elkönyvelve győzelemmel távozhatott az odahaza addig még veretlen Törökbálint otthonából (71-74).

MTK Törökbálint – MEAFC 71-74 (20-28, 12-11, 22-24, 17-11)

NB I/B Piros csoport 5. forduló. Törökbálint, Bálint Márton Iskola.

Vezette: Válé Flórián, Maár Gábor, Nepp László.

MTK: Jakab (19), Dobos (3/3), Boinitzer (4), Bihari (18), Szabó (13). Csere: Nagy (6), Máriás (4), Bognár (2), Mohay (2), Baross. Edző: Simon Nándor.

MEAFC: Szögi (11/3), Drahos (9/9), Kopasz (6), Galló (9), Béres (6). Csere: Máté (12/3), Timkó (10), Lippai (6), Orliczki M. (3/3), Takács (1), Orosz. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, edző: Gratulálok a játékosainknak, megmutatták hogyan kell akarni a győzelmet, ma ennyivel voltunk jobbak a Törökbálinál. Nehéz időszak van mögöttünk, remélem, innen már csak felfelé vezet az utunk. Céljaink változatlanok, idén a jövő alapjait kívánjuk lerakni.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 475 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 596 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 617 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 654 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30