Miskolci Törvényszék cikkíró pályázata

írta Dr. Répássy Árpád, 2017. október 19–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A Miskolci Törvényszék Elnöke 2017. évben a „dr. Csillám István emlékév” részeként első alkalommal – de hagyományteremtő jelleggel – cikkíró pályázatot hirdet .

Miskolci Törvényszék cikkíró pályázata

I. Szekciók:

Büntető jogi szekció

  • Reintegrációs őrizet, mint új jogintézmény a büntetés-végrehajtás rendszerében
  • A vélemény-nyilvánításhoz való alapjog büntetőjogi vonatkozásai
  • A vád törvényességének kérdései

Polgári jogi szekció

  • A pszichiátriai betegek sürgősségi gyógykezelésének elrendelésével és felülvizsgálatával kapcsolatos jogszabályok alkalmazása külföldi fél esetén, avagy a fenti eljárás az Alaptörvényben meghatározott alapvető emberi jogok tükrében
  • Az elektronikus kommunikáció és a Pp. alapelvei érvényre jutásának összefüggései (időszerűség, perhatékonyság, célszerű pervitel)
  • A Ptk. 4. könyve a gyermeki jogok szemszögéből nézve

II. Részvételi feltételek:

A pályázat joghallgatók, doktoranduszok, ügyvédjelöltek, fiatal ügyvédek (maximum 3 éves ügyvédi gyakorlat), ügyészségi fogalmazók, alügyészek, fiatal ügyészek (maximum 3 éves ügyészi gyakorlat) bírósági fogalmazók, bírósági titkárok és fiatal bírák (maximum 3 éves bírói gyakorlat) számára kerül kiírásra. Nem vehet részt a pályázaton, aki a pályázat Bíráló Bizottságának, Szervező Bizottságának tagja, vagy bármelyik tag Ptk. szerinti hozzátartozója. Pályázni kizárólag olyan dolgozattal lehet, amit ezt megelőzően nem nyújtottak be más pályázatra, vagy évfolyamdolgozat, szakdolgozat céljából. A pályázótól elvárás, hogy a feldolgozott témához kapcsolódó hivatkozásokat pontosan idézze.

III. A pályaművek formai követelménye

  • a dolgozatok terjedelme legfeljebb fél szerzői ív (20.000. leütés, lábjegyzetekkel és szóközökkel együtt);
  • a pályaművet Times New Roman betűtípussal, 12 betűnagyságban, (a sorok közti távolság maximum 1,5; margók: bal oldalon a lefűzésnél 3,5 cm, jobb oldalon, fent és lent 2,5 cm) kell elkészíteni;
  • a műveket tartalomjegyzékkel, irodalomjegyzékkel kell ellátni;
  • internetes forrásokra való hivatkozásnál fel kell tüntetni a letöltés, illetve megtekintés dátumát;
  • a pályaműveket aláírás, illetve egyéb azonosításra alkalmas megjegyzés nélkül kell benyújtani;
  • a pályaművet nagyméretű borítékban 3 egyező példányban, valamint külső adathordozón PDF formátumban kell benyújtani úgy, hogy a borítékra rá kell írni „Miskolci Törvényszék cikkíró pályázata 2017”;
  • a pályaműhöz külön íven csatolni kell egy legfeljebb egy oldal terjedelmű, fenti formai követelményeknek megfelelő összefoglalót (ajánlás), mely a pályamű részét képezi;
  • a nagy borítékban el kell helyezni egy kisebb borítékot, amely tartalmazza a pályázó adatait, elérhetőségét, e-mail címét, valamint a szükséges nyilatkozatokat és mellékleteket:
  • a szerzőnek lehetősége van a pályamű más kiadványban történő publikálására is, ezért nyilatkozni kell arról, hogy a pályázó vállalja pályaművének más kiadványban való megjelentetése esetére, hogy azon feltünteti, hogy a tanulmányt a Miskolci Törvényszék Elnöke által meghirdetett cikkíró pályázatra készítette;
  • nyilatkozatot kell csatolni arról is, hogy a részvételi feltételekben meghatározott kizáró okok a pályázó esetében nem állnak fenn;
  • nyilatkozni kell, hogy a pályázó hozzájárul pályaműve Miskolci Törvényszék honlapján, saját kiadványában, bírósági tudástárban, vagy bírósági szakkönyvtárban történő közzétételéhez; a pályaműnek a Miskolci Törvényszéken szervezett konferencián való ismertetéséhez, a pályamű sokszorosításához;
  • nyilatkozni kell, hogy díjazás esetén a díjazott hozzájárul pályaműve szakmai folyóiratban történő, pályázati kiírásnak megfelelő megjelentetéséhez;
  • csatolni kell továbbá egy rövid bemutatkozó és motivációs levelet, melynek tartalma a díjátadás keretében ismertetésre kerül.

IV. Jelentkezési és benyújtási határidő

A pályázaton való részvételre 2017. október 31. napjáig a téma megjelölésével kell jelentkezni postai úton a Miskolci Törvényszék 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. szám alatti címén.

A jelentkezést a pályázat kiírója 2017. november 3. napjáig visszaigazolja. A pályaművet 2017. december 4. napjáig kell a Miskolci Törvényszék posta címére elküldeni vagy személyesen a Miskolci Járásbíróság Elnöki Irodájába leadni.

V. Pályaművek értékelése

Minden pályamű, amely a kiírásban foglalt tartalmi és formai követelményeknek megfelel, értékelésre kerül. Az értékelésre 2017. december 15. napjáig kerül sor. A dolgozatokat az adott jogterület kiemelkedő elméleti és gyakorlati szakemberei értékelik, a szekciónként szervezett Bíráló Bizottság keretében.

A Bíráló Bizottság tagjai polgári jogi szekcióban:

  • Dr. Tóth Imre a Miskolci Törvényszék Polgári-Közigazgatási és Munkaügyi Kollégiumának vezetője, a Bíráló Bizottság elnöke
  • Dr. Csák Csilla egyetemi docens, a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának dékán helyettese
  • Dr. Krajnyák István címzetes törvényszéki bíró

A Bíráló Bizottság tagjai büntető jogi szekcióban:

  • Dr. Czibrik Attila a Miskolci Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője, a Bíráló Bizottság elnöke
  • Prof. Dr. Farkas Ákos egyetemi tanár a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának dékánja
  • Dr. Szathmáry Béla címzetes törvényszéki bíró, habilitált egyetemi tanár

A Miskolci Törvényszék Elnöke kizárja azt a pályázót, aki a szükséges nyilatkozatokat hiánytalanul nem biztosítja. A Versenyszabályzatot és az egyéb hasznos információkat a szabályos jelentkezést követő visszaigazolással együtt kapja meg a versenyző.

VI. A pályaművek díjazása

A díjazás szekciónként történik.

1. hely:

50.000 Ft pénzjutalom.

A pénzjutalom mellett a Miskolci Törvényszék Elnöke közreműködik abban, hogy a díjazottak publikációs felületet nyerjenek a pályázati lektorálást elfogadó hazai folyóiratban. Az egyéb kiemelkedő pályamunkákat mindkét szekcióban a Miskolci Törvényszék Elnöke külön díjjal jutalmazhatja. Mindemellett valamennyi résztvevő elismerő oklevélben részesül.

VII. A döntéshozatal

A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban született döntésről a Miskolci Törvényszék Elnöke a pályázókat legkésőbb 2017. december 18. napjáig e-mail útján értesíti. A díjátadás időpontja előreláthatólag 2017. decembere.

 

Dr. Répássy Árpád

a Miskolci Törvényszék Elnöke

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 446 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 567 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 588 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 625 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30