Hosszabbításban egy hajszálon múlt a győzelem!

írta MEAFC kosárlabda szakosztály , 2017. november 13–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Határozott védekezéssel és lendületes támadásokkal már a kezdést követően jelezte a MEAFC, hogy nyerni érkezett Veszprémbe (2-8). A harmadik percben a hetek óta egyre jobb formába lendülő Galló azonban egy ütközést követően a parkettán maradt.

Hosszabbításban egy hajszálon múlt a győzelem!

Galló Márk viszont súlyos sérülést szenvedett a veszprémi mérkőzésen.

A tavalyi ezüstérmes, idén második helyen álló Veszprém fogadta a legutóbbi negyedik helyezett, jelenlegi bronzérmes pozícióban álló miskolciakat.

Határozott védekezéssel és lendületes támadásokkal már a kezdést követően jelezte a MEAFC, hogy nyerni érkezett Veszprémbe (2-8). A harmadik percben a hetek óta egyre jobb formába lendülő Galló azonban egy ütközést követően a parkettán maradt. A fiatal miskolci játékos súlyos sérülést szenvedett, számára sajnálatos módon így véget ért a mérkőzés. Az átszervezésre kényszerülő vendégek a nyolc kihagyott hazai büntetőnek is köszönhetően a negyed végéig megtartották a vezetést (15-16).

A kemény védekezés dominált a folytatásban is, ám a házigazda Körtélyesi pontjaival ellépett (33-25). Hiába játszotta át könnyedén a veszprémi csapdázásokat a Miskolc, távolról nem nagyon tudtak betalálni, így a félidőben maradt a tíz pont körüli különbség (29-38).

Kovács két triplájával már 17 pont is volt a csapatok között, ám a MEAFC egy pillanatra sem adta fel. A házigazda „hátradőlését” Takács és Kopasz is lendületes pontokkal használta ki, de igen nagyot küzdött élete első NB I-es mérkőzésén a nyolc nap híján 18 esztendős Szőke Gábor is (55-45).

Szögi és Drahos vezetésével hatalmas hajrába kezdett a MEAFC. Remek leosztásaikból Timkó és Béres is könnyű ziccert dobott, majd Drahos maga is szerzett két triplát. A hazaiak leginkább az amerikai Cook betöréseire hagyatkoztak, így a több lábon álló miskolciak végül Szögi kosár jó plusz egyes játékával egyenlítettek (66-66).

A hosszabbítás hat hazai ponttal kezdődött, majd két hibás vendég büntető után Szögi kosara is megérkezett. Az ellentámadás végén Kovács gyakorlatilag Szögi kezébe passzolt, ám a statisztikába szerzett labda helyett személyi hiba került, a jegyzőkönyvbe pedig sikeres hazai büntető. Újabb veszprémi pontok után eldőlni látszott a meccs (75-68), ám jött Takács hármasa, majd Szögit faultolták távolija közben. A három büntetőből egy kimaradt, ám a túloldalon Cook is csak az elsőt dobta be, így az utolsó támadás a vendégeké volt. Szögi kiszorított helyzetből még oda tudta passzolni Drahosnak a labdát, ám az utolsó pillanatban elengedett miskolci dobás kipattant a gyűrűből. A második hosszabbítás és a győzelem ezúttal elmaradt, de a mutatott teljesítmény miatt emelt fővel távozhatott Veszprémből is a MEAFC (76-73).

Folytatás hazai pályán jövő pénteken, amikor a listavezető Oroszlány érkezik Miskolcra.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MEAFC 76-73 (15-16, 23-13, 17-16, 11-21, 10-7)

NB I/B Piros csoport 8. forduló. Veszprém, Vetési Albert Gimnázium.

Vezette: Goda László, Varga-Záray Kata, Józsa A. Junior.

Veszprém: Cook (12), Logár (4), Kovács (8/6), Körtélyesi (22/6), Hegedűs (9/6). Csere: Helmeczi (11), Schéda (6/6), Pável (4), Bodó. Edző: Mérész Csaba.

MEAFC: Szögi (17), Drahos (18/6), Máté (5/3), Galló (4), Béres (6). Csere: Timkó (6), Kopasz (5/3), Takács (5/3), Lippai (4), Szőke (3), Orliczki M. Edző: Walke Károly.

Walke Károly, vezetőedző: Gratulálok mindkét csapatnak! A Veszprémnek a győzelemért, csapatom minden tagjának a teljesítményéért, ami hosszabbításos mérkőzésen a Veszprém otthonában kis híján győzelmet eredményezett. Nagyon sajnálom Galló Márk sérülését, játékrendszerünkből hiányoztak megszokott pontjai és lepattanó labdái, kívánom mielőbbi felépülését. Újabb rangadó vár ránk, igyekszünk hazai pályán is hasonlóan teljesíteni.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 425 cikkből

 • Valétálás a Miskolci Egyetemen

  Valétálás a Miskolci Egyetemen • 24 napja

  Fáklyás menettel, selmeci dalokat énekelve búcsúztak el az egyetemtől és a várostól a végzős hallgatók Miskolcon. Ünnepélyes keretek között, ünnepi beszédekkel kezdődött 2019. június 26-án 21 órakor a végzős miskolci egyetemisták búcsúünnepsége, a Szalamander.

 • Stratégiai megállapodást kötött a TS Hungaria Járműjavító Kft. és a Miskolci Egyetem

  Stratégiai megállapodást kötött a TS Hungaria Járműjavító Kft. és a Miskolci Egyetem • 48 napja

  A Miskolci Egyetem és a TS Hungaria Kft. május 30-án ünnepélyes keretek között írt alá stratégiai megállapodást, amelynek célja az együttműködés szorosabbra fűzése, és a kapcsolódási pontok meghatározása.

 • Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2019

  Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2019 • 48 napja

  "Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2019" címmel konferenciát rendezett a Miskolci Egyetemen 2019. május 29-én (szerdán) a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara, Műszaki Anyagtudományi Kara, Gépészmérnöki és Informatikai Kara, valamint Gazdaságtudományi Kara, a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága, továbbá a Debreceni Egyetem Gépészmérnöki Tanszéke.

 • Tizedik, Jubileumi tanévét zárta a Szépkorúak Akadémiája a Miskolci Egyetemen

  Tizedik, Jubileumi tanévét zárta a Szépkorúak Akadémiája a Miskolci Egyetemen • 59 napja

  Május 24-én pedig elsősorban örömöt – 120 hallgató vehette át oklevelét a 2018/2019-es tanév lezárásával, a 128 órás képzés elvégzésével. A Miskolci Egyetem az Európai Unió gerontológiai programjához kapcsolódva a Miskolci Nőknek Is Esélyt Alapítvánnyal együttműködve 2009 szeptemberében az országban elsőként hirdette meg a jelentős létszámot vonzó Szépkorúak Akadémiája programsorozatát.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30