Hosszabbításban egy hajszálon múlt a győzelem!

írta MEAFC kosárlabda szakosztály , 2017. november 13–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Határozott védekezéssel és lendületes támadásokkal már a kezdést követően jelezte a MEAFC, hogy nyerni érkezett Veszprémbe (2-8). A harmadik percben a hetek óta egyre jobb formába lendülő Galló azonban egy ütközést követően a parkettán maradt.

Hosszabbításban egy hajszálon múlt a győzelem!

Galló Márk viszont súlyos sérülést szenvedett a veszprémi mérkőzésen.

A tavalyi ezüstérmes, idén második helyen álló Veszprém fogadta a legutóbbi negyedik helyezett, jelenlegi bronzérmes pozícióban álló miskolciakat.

Határozott védekezéssel és lendületes támadásokkal már a kezdést követően jelezte a MEAFC, hogy nyerni érkezett Veszprémbe (2-8). A harmadik percben a hetek óta egyre jobb formába lendülő Galló azonban egy ütközést követően a parkettán maradt. A fiatal miskolci játékos súlyos sérülést szenvedett, számára sajnálatos módon így véget ért a mérkőzés. Az átszervezésre kényszerülő vendégek a nyolc kihagyott hazai büntetőnek is köszönhetően a negyed végéig megtartották a vezetést (15-16).

A kemény védekezés dominált a folytatásban is, ám a házigazda Körtélyesi pontjaival ellépett (33-25). Hiába játszotta át könnyedén a veszprémi csapdázásokat a Miskolc, távolról nem nagyon tudtak betalálni, így a félidőben maradt a tíz pont körüli különbség (29-38).

Kovács két triplájával már 17 pont is volt a csapatok között, ám a MEAFC egy pillanatra sem adta fel. A házigazda „hátradőlését” Takács és Kopasz is lendületes pontokkal használta ki, de igen nagyot küzdött élete első NB I-es mérkőzésén a nyolc nap híján 18 esztendős Szőke Gábor is (55-45).

Szögi és Drahos vezetésével hatalmas hajrába kezdett a MEAFC. Remek leosztásaikból Timkó és Béres is könnyű ziccert dobott, majd Drahos maga is szerzett két triplát. A hazaiak leginkább az amerikai Cook betöréseire hagyatkoztak, így a több lábon álló miskolciak végül Szögi kosár jó plusz egyes játékával egyenlítettek (66-66).

A hosszabbítás hat hazai ponttal kezdődött, majd két hibás vendég büntető után Szögi kosara is megérkezett. Az ellentámadás végén Kovács gyakorlatilag Szögi kezébe passzolt, ám a statisztikába szerzett labda helyett személyi hiba került, a jegyzőkönyvbe pedig sikeres hazai büntető. Újabb veszprémi pontok után eldőlni látszott a meccs (75-68), ám jött Takács hármasa, majd Szögit faultolták távolija közben. A három büntetőből egy kimaradt, ám a túloldalon Cook is csak az elsőt dobta be, így az utolsó támadás a vendégeké volt. Szögi kiszorított helyzetből még oda tudta passzolni Drahosnak a labdát, ám az utolsó pillanatban elengedett miskolci dobás kipattant a gyűrűből. A második hosszabbítás és a győzelem ezúttal elmaradt, de a mutatott teljesítmény miatt emelt fővel távozhatott Veszprémből is a MEAFC (76-73).

Folytatás hazai pályán jövő pénteken, amikor a listavezető Oroszlány érkezik Miskolcra.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MEAFC 76-73 (15-16, 23-13, 17-16, 11-21, 10-7)

NB I/B Piros csoport 8. forduló. Veszprém, Vetési Albert Gimnázium.

Vezette: Goda László, Varga-Záray Kata, Józsa A. Junior.

Veszprém: Cook (12), Logár (4), Kovács (8/6), Körtélyesi (22/6), Hegedűs (9/6). Csere: Helmeczi (11), Schéda (6/6), Pável (4), Bodó. Edző: Mérész Csaba.

MEAFC: Szögi (17), Drahos (18/6), Máté (5/3), Galló (4), Béres (6). Csere: Timkó (6), Kopasz (5/3), Takács (5/3), Lippai (4), Szőke (3), Orliczki M. Edző: Walke Károly.

Walke Károly, vezetőedző: Gratulálok mindkét csapatnak! A Veszprémnek a győzelemért, csapatom minden tagjának a teljesítményéért, ami hosszabbításos mérkőzésen a Veszprém otthonában kis híján győzelmet eredményezett. Nagyon sajnálom Galló Márk sérülését, játékrendszerünkből hiányoztak megszokott pontjai és lepattanó labdái, kívánom mielőbbi felépülését. Újabb rangadó vár ránk, igyekszünk hazai pályán is hasonlóan teljesíteni.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 467 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 588 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 609 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 646 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30