Miskolci Egyetem és BOKIK együttműködés

írta www.uni-miskolc.hu , 2017. november 14–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Kölcsönös előnyökön alapuló, stratégiai szintű, hosszú távú szakmai együttműködésről kötött megállapodást a Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Miskolci Egyetem és BOKIK együttműködés

A Miskolci Egyetem jelenleg is hatékony szakmai kapcsolatot tart a gazdaság szereplőivel, különösen a stratégiai fontosságú, megyében működő nemzetközi társaságokkal. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) a gazdaság önkormányzataként összefogja és koordinálja a megye vállalkozásait, támogatja azok versenyképesség-növekedését, kapcsolatrendszerük fejlődését, üzleti partnerségek kialakulását.

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke az ünnepélyes aláíráson a következőket mondta – A Miskolci Egyetem és a BOKIK megállapodásától a megye gazdasági fejlődésének erősödését várom úgy, hogy abból természetesen az Egyetem is profitál. Gondolok itt többek között az Egyetem népszerűsítése érdekében végzett aktív és folyamatos munkára, amelynek köszönhetően növekszik a hallgatói létszám, és ez a megye gazdasági szereplőinek munkaerőigényét is kielégíti. A másik kiemelt terület a kutatás-fejlesztés és a gazdasági tevékenység hatékony összekapcsolása, és ennek több száz vállalkozásra történő kiterjesztése, ami erőteljes fejlődési potenciált ad a megye gazdaságának.

A Miskolci Egyetem részéről Dr. Deák Csaba kancellár így értékelt: – Szolgáltatási és kutatás-fejlesztési erőnk jobb hasznosítása érdekében a BOKIK támogatja intézményünk vállalati kapcsolatteremtését, ennek keretében a Miskolci Egyetem és a vállalkozások, elsősorban a KKV-k közötti tudás- és technológiai transzfer elősegítését, tájékoztatók küldését, közös fórumok és rendezvények szervezését. Így még jobban bekerül Egyetemünk a megye gazdasági vérkeringésébe, ami az itt tanuló hallgatók és vállalatok számára újabb lehetőségeket nyit. A felek bíznak abban, mindez hatással lesz a beiskolázásra is. Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora ezzel kapcsolatban kiemelte: – Az egyetemi hallgatók gyakorlati képzési hátterének fejlesztése, a Miskolci Egyetem duális képzésbe bevont szervezetek és vállalkozások számának növelése, képzési programjaink korszerű, a munkaerőpiaci igényeket kielégítő tartalmi fejlesztése mind olyan feladata Egyetemünknek, amelyben folyamatosan fejlődnünk kell, amiben partnerünk, a BOKIK segítséget nyújt majd a következő években.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 467 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 588 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 609 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 647 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30