Együttműködéssel erősít a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem

írta www.uni-miskolc.hu , 2017. november 20–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Egymást erősítő beiskolázási program kidolgozása és megvalósítása, a műszaki, informatikai valamint bionikai területen szoros együttműködés kialakítása és közös képzési lehetőségekről írt alá megállapodást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem.

Együttműködéssel erősít a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem

Egymást erősítő együttműködésről írt alá megállapodást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem részéről Dr. Szuromi Szabolcs rektor, a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor és Dr. Deák Csaba kancellár.

Ennek keretében közös beiskolázási program kidolgozásáról és megvalósításáról döntöttek, amelyben a felek vállalják, hogy beiskolázási – különös tekintettel az egyházi köznevelési intézményekben végzett – tevékenységük során a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai képzések iránt érdeklődő diákok körében népszerűsítik egymás képzéseit. Az együttműködés a műszaki, informatikai és bionikai területre úgy is kitér, hogy ezeken a két egyetem közös kutatási és innovációs tevékenységet kíván folytatni. E mellett megvizsgálják a közös képzések elindításának lehetőségeit is.

Az ünnepélyes aláírást követően mind a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, mind a Miskolci Egyetem rektora egymást erősítő együttműködésként értékelte a szerződést. – Olyan szövetségest kaptunk ezzel az együttműködéssel, amely még több hallgatót hozhat mind a két Egyetemnek. A közös beiskolázási tevékenységgel, a közös képzési lehetőségekkel és a kutatási együttműködésekkel tovább javítjuk versenyképességünket– mondta Torma András, a Miskolci Egyetem rektora.

Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora úgy értékelte a megállapodást, hogy azt egy erős egyetemmel kötötték, amely a felsőoktatásban is jelen lévő versenyhelyzetben mindkét fél számára előnyös. – Ebben a helyzetben egy erős Miskolci Egyetem és egy, a nemzetközi egyházi életben is jelen lévő Pázmány Péter Katolikus Egyetem kiemelkedő és új eredményeket tud elérni.

A Miskolci Egyetem kancellárja, Deák Csaba kiemelte: – A közös kutatási és innovációs tevékenységek során olyan új pályázati, kutatási és piaci lehetőségek nyílnak meg, amelyben a két egyetem és az ipari-gazdasági szereplők tovább erősödhetnek. E két egyetem képzési struktúrájában ugyan kevés az átfedés, de pont ez adja az egymástól való tanulás lehetőségét, így többek között ebben van együttműködésünk sikere.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 472 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 593 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 613 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 651 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30