Szögi parádés játéka győzelmet ért Békésen!

írta MEAFC, 2018. január 9–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A hazai légiós, Krstic gyors öt pontjával kezdődött az alapszakasz első körének utolsó fordulója, ám válaszként Szögi meg sem állt tíz egységig. Szögi mellett Máté is két szép kosárral folytatta, így egy pontban gazdag első negyed ért véget közel egállal (25-24).

Szögi parádés játéka győzelmet ért Békésen!

A MEAFC ezúttal remek százalékkal célzott.

A hazai légiós, Krstic gyors öt pontjával kezdődött az alapszakasz első körének utolsó fordulója, ám válaszként Szögi meg sem állt tíz egységig. Villámgyorsan gyűltek a vendég személyi hibák, így a hazaiak büntetőkből szorgoskodhattak. Szögi mellett Máté is két szép kosárral folytatta, így egy pontgazdag első negyed ért véget közel egállal (25-24).

A folytatásban jobban kezdett a Békés, ám több kihagyott dobást is visszaszedett a MEAFC, majd Kopasz szerzett szép triplát a sarokból. A hazaiak leginkább büntetőikkel tartották a lépést a Miskolccal. Szükségük is volt erre, hiszen Takács után Kopasz is triplázott, ezúttal a másik sarokból. A negyed végén Szögi büntetőivel már a MEAFC tartott egy kicsivel előrébb (48-49).

A Szögi-Takács-Drahos mezőnysor révén egy mozgékonyabb szerkezetben kezdte a második félidőt a vendégcsapat, amely 52-59-nél hazai időkérést eredményezett. A további munkaterv sem a békésiek kedve szerint alakult, hiszen Szögi még egy fordulatszámmal feljebb kapcsolt, így Drahos triplájával majd Máté szép belépésével megnyugtató előnyre tett szert a rendkívül egységes csapat benyomását keltő MEAFC (65-83).

Drahos két újabb triplája és egy kosár és büntető kombinációja nyitotta a záró szakaszt. A hazaiak nem adták ugyan fel, de a stabil miskolci védekezést ekkor már nem tudták feltörni. Szomorúságuk két technikai hibában csúcsosodott ki, amit a mezőny legjobbja, a 43 ponttal és 55-ös hasznossági értékkel (VAL) záró Szögi magabiztosan értékesített. Drahos továbbra sem nem nagyon ment közelebb a gyűrűhöz, így újabb sikeres távoli távoliját követően 100 pont közelébe érkezett a MEAFC (74-97). A mérkőzésen addig hiba nélkül célzó Drahos kihagyta első hármasát, majd Szögi sikeres büntetői után Máté kétszer is hibázott, így Szojkának jutott a megtisztelő feladat: szép középtávoli tempójával elérte a borsodi alakulat a hőn áhított száz pontot. Szögi a végén még egy triplával feltette a koronát saját és csapata békési teljesítményére, így a MEAFC megérdemelt sikerrel nyitotta a 2018-as naptári évet (80-104).

Folytatás szerdán Miskolcon a Pécs ellen. Szép volt, Fiúk!

Calle Pubfood Békés – MEAFC 80-104 (25-24, 23-25, 17-34, 15-21)

NB I/B Piros csoport 13. forduló, Békéscsaba, Evangélikus Sportcsarnok.

Vezette: Lövész Csaba, Varga Zoltán, Nyilas István.

Békés: Kertész (6), Adebayo, Krisztics (19/6), Koma (19), Gruda (6). Csere: Nagy (14/6), Zrínyi (10/6), Papp (4/3), Hajdu (2), Farkas, Bánszki. Edző: Balog Vilmos.

MEAFC: Szögi (43/9), Takács (10/6), Máté (6), Orliczki B. (2), Béres (1). Csere: Drahos (20/12), Kopasz (8/6), Timkó (6), Szojka (4), Lippai (4), Orliczki M., Homoki. Edző: Walke Károly.

Walke Károly, vezetőedző: Gratulálok a csapatomnak. Minden feladatot megvalósított, amit elterveztünk. Egy emberként dolgoztunk annak érdekében, hogy azt a rengeteg munkát, amit az elmúlt időszakban elvégeztünk, győzelemre válthassuk. Helyén kezeljük a sikert, a szerdai, Pécs elleni győzelmünkkel lehet igazi értéke a mai eredménynek.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 473 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 594 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 615 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 652 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30