A kispadról érkező játékosok is felnőttek a feladathoz!

írta MEAFC, 2018. február 21–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Máté három sikeres büntetőjével kezdődött a találkozó, majd Orliczki Marci szemfüles labdaszerzésének és kosarának tapsolhatott a sikerre éhes miskolci publikum. A MEAFC nagyon odafigyelt a védekezésre, a vendégekkel még az is megesett, hogy alapvonali bedobásból nem tudták játékba hozni a labdát.

A kispadról érkező játékosok is felnőttek a feladathoz!

A MEAFC a kevés dobott pont ellenére látványos játékkal, megérdemelten győzte le a Törökbálint csapatát.

Szögi sérült válla, Béres sérült vádlija miatt csupán kívülről szemlélhette a mérkőzést.

Máté három sikeres büntetőjével kezdődött a találkozó, majd Orliczki Marci szemfüles labdaszerzésének és kosarának tapsolhatott a sikerre éhes miskolci publikum. A MEAFC nagyon odafigyelt a védekezésre, a vendégekkel még az is megesett, hogy alapvonali bedobásból nem tudták játékba hozni a labdát. Timkó nagyot küzdött a hasonló magasságú Szabóval a palánkok alatt, Takács szép tempói révén pedig folyamatosan távolodott a házigazda. Hiába esett utolsó másodperces fővárosi tripla, a MEAFC megérdemelten tartott előrébb (20-14).

Takács „szokásos” középtávolija után Szepesi harcolt ki kosarat és büntetőt, majd Kopasz, sőt Lippai tört be határozottan. A hazai védekezés továbbra is működött, így lendületes támadásokat tudott vezetni a MEAFC. Máté újabb pontokkal jelentkezett, majd a lepattanó szerzésben és pontgyártásban (9-9) is jeleskedő Kopasz jutott el ismét a gyűrűig. Az MTK még egy érvénytelen, utolsó utáni másodperces triplával próbálkozott, ám a 10 pont körüli differencia állandósulni látszott (41-29).

A remekül játszó Takács a remekül játszó Mátét hozta helyzetbe, majd következett Drahos. A miskolciak karmestere elképesztő labdákkal hozta helyzetbe társait. Zsinórban kiosztott 4 gólpasszával húsz fölé nőtt a különbség (53-29). A negyed első vendég pontjára közel hat percet kellett várni, amikor is Boinitzer iratkozott fel büntetőből. A negyed végére kevesebb izgalom maradt, de a különbség mértéke félig-meddig már nyerőnek bizonyult (58-37).

Várható volt, hogy nem minden negyedben marad 10 pont alatt a Törökbálint. Sok faultot kiharcolva - 15 büntetőt dobhattak ebben a szakaszban a vendégek - váltották pontra a pontatlan miskolci dobásokat. A hazaiaknál ez idő alatt csupán Lippai pontjai érkeztek a közösbe, később viszont Takács és Drahos is beköszönt. A mérkőzés végére hiába közelített az MTK, a MEAFC sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben. Drahos rutinosan tartotta a labdát, majd kiosztotta tizedik gólpasszát, így hiába érkezett immár harmadszorra az utolsó pillanatokban kozmetikai funkciójú fővárosi tripla, a MEAFC elszántsága értékes győzelemmé érett (67-59). Folytatás két hét múlva idegenben a Bonyhád csapata ellen.

MEAFC – MTK Törökbálint 67-59 (20-14, 21-15, 17-8, 9-22)

NB I/B Piros csoport 18. forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Rácz Zsolt, Borgula György, Földi László.

MEAFC: Orliczki M. (2), Takács (17), Drahos (8), Máté (15), Timkó (4). Csere: Kopasz (9/3), Lippai (9), Szepesi (3), Orliczki B., Homoki, Szojka. Edző: Walke Károly.

MTK: Dobos (6/3), Jakab (6/3), Boinitzer (23/6), Nagy (5/3), Szabó (11). Csere: Horváth (4/3), Bihari (3), Bognár (1). Edző: Bódi Ferenc.

Walke Károly, vezetőedző: Gratulálok a játékosaimnak! Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg kitűnő védekezésünkre, a taktikai feladatok betartására alapozva. Sok hiányzónk ellenére stabilan kontrolláltuk a mérkőzést, magas tempóban, jó döntésekkel játszottunk.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 472 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 593 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 614 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 651 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30