Kortárs Hangon '18 eredmény

írta Jónás Zoltán, 2018. március 7–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Az Eszterházy Károly Egyetem és a Miskolci Egyetem hallgatók részére tizennegyedik éve kiírt Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázat elbírálási folyamata lezajlott. Köszönjük a pályázóknak a beküldött pályaműveket és mindazok munkáját, akik segítették, hogy eljusson híre a hallgatókhoz.

Kortárs Hangon '18 eredmény

Hagyományaink szerint a pályázat eredményhirdetését, a díjátadó, kötetbemutató Gálánkat sajtó-nyilvános eseményként Eger, Miskolc, Nagyvárad, Komárom, Kolozsvár után ismét Egerben rendezzük 2018. Április 12-én délután 15 órától Az Eszterházy Károly Egyetem Líceum Oratótorium Artium Pyrkerianum Kápolnájában. A Gálánkat – immár negyedik éve – a nyertesekkel egy 3 napos Kreatív Írásművészeti Műhelyben folytatjuk.

Örömünkre szolgált, hogy meghívásunkra 3 országból 12 egyetemi intézményből 107 hallgató – történetünk során a legtöbb – tisztelt meg alkotásaival! Értékelve a hallgatói érdeklődést és a színvonalat, a szokásosnál kettővel több pályázó kap elismerést; Gálánkon 3 első, 3 második, 3 harmadik és 4 különdíjat adunk át.

A fölkért, hivatásos irodalmi szakemberekből álló 5 fős zsűri bírálta el a pályázatokat. Ez évben már negyedik alkalommal az egyetemek régióiból rangos irodalmi lapok – Pozsonyból az Irodalmi Szemle, Nagyváradról a Várad, Kolozsvárról a Helikon, Egerből az Agria és idén először Nyíregyházáról a Vörös postakocsi – társult pályázatunk támogatóihoz, az általuk legsikeresebbnek ítélt pályázónak lapdíjat, és ehhez társuló  közlési lehetőséget biztosítva a lapjukban. Ennek eredményeként szélesebb nyilvánosságot kapnak sikeres hallgatóink.

Az idei felhívásunkra az alábbi egyetemek hallgatói tiszteltek meg pályázatukkal: Komárom, Sellye János Egyetem 12 fő, Nagyvárad, Partiumi Keresztény Egyetem 2 fő, Kolozsvár, Babes Bolyai Tudomány Egyetem 23 fő, Kolozsvár, EMTE Sapientia Kara 1 fő, Marosvásárhely EMTE Sapientia Kara 9 fő, Marosvásárhely, Magyar Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem, 4 fő, Marosvásárhely Magyar Művészeti Egyetem, 1 fő,  Csíkszereda, EMTE Sapientia Kara 2 fő, Nyíregyházi Egyetem, 4 fő, Miskolci Egyetem, 19 fő, Eszterházy Károly Egyetem, Eger, 26 fő, Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi kara 4 fő.

A pályázat műveiből költészetnapra megjelenő válogatott kötetbe az alábbi hallgatók írásait ítélték megjelenésre méltónak bírálóink:

KOLOZSVÁR, BBTE

Vass Csaba, Szallós-Kiss  Csaba, Kovács Péter, Kovács Péter Zoltán, Bíró Helga Imola, Rusu Szidónia, Sebestyén Kinga, Bertalan Tímea Magdolna, Jakab Erika, Fülöp Dorottya, Mărcuțiu-Rácz Dóra, Sárkány Tímea.

KOLOZSVÁR, Sapientia EMTE

György Alida

MAROSVÁSÁRHELY, Sapientia EMTE

Nyikó Anetta, Szász Gyopár, Borsos Bálint, Pálffy Tamás Szabolcs

MAROSVÁSÁRHELY, Magyar Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem

Miklósi Dorottya Anna, Veress Szidónia Krisztina, Bod Réka Barbara

MAROSVÁSÁRHELY, Magyar Művészeti Egyetem

Vass Márton

NAGYVÁRAD, Partiumi Keresztény Egyetem

Gagyi Judit Eszter

KOMÁROM, Selye János Egyetem

Jung István, Ollé Tamás, Plonicky Tamás, Baka L Patrik, Istók Béla

NYÍREGYHÁZA, Nyíregyházi Egyetem

Bugya Anikó, Kun Ágnes, Deme Judit

MISKOLC, Miskolci Egyetem

Krajnyák Ádám, Kőrösi Ferenc, Nagy Laura, Hubai Gábor, Tóth Gergely

EGER, Eszterházy Károly Egyetem

Rump Tímea, Csató Anita, Bugyi Nikolett, Kispál Dániel, Prokaj Lídia, Forgács Fanni, Makláriné Baksa Anita, Nagy Gergő, Bakos Martin, Galda Gábor Attila, Herédi Rebeka, Ábrahám Edit

EGER, Eszterházy Károly Egyetem, Jászberényi Campus

Baráth Anikó, Kalmár Gergely, Kriegel Zsófia.

Ők 50-en  azok, akik között ott van az a 13 pályázó is, akiket bírálóink kiválasztottak, jelöltek valamilyen díjra.

A zsűri összetétele:

A zsűri elnöke:

 • dr. Kusper Judit, Eszterházy Károly Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet Igazgatója, Eger

A zsűri tagjai:

 • Filip Gabriella, újságíró, kritikus, könyvtáros, Miskolc
 • dr. Szentesi Zsolt, főiskolai tanár, Eszterházy Károly Egyetem, Magyar Irodalom tanszék, Eger
 • Posta Mariann, a Kortárs Hangon pályázat korábbi többszörös nyertese, díjazottja, saját kötetes szerző
 • Magolcsay Nagy Gábor, a Kortárs Hangon pályázat korábbi többszörös nyertese, díjazottja, több saját kötetes szerző                                                                          

Pályázatunk ünnepélyes eredményhirdetésére, a díjak átadására és a Költészet Nap tiszteletére megjelenő Kortárs Hangon ’18 irodalmi pályázat válogatott kötetének bemutatására 2018. április 12-én, csütörtökön 15 órától kerül sor Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem Líceum, Oratórium Artium Pyrkerianum Kápolnájában. Ugyanekkor kerül nyilvánosságra a támogató irodalmi, művészeti lapok – Irodalmi Szemle – Pozsony, Várad – Nagyvárad, Helikon – Kolozsvár, Agria – Eger, A Vörös Postakocsi Nyíregyháza – által a legtehetségesebb pályázóknak megítélt „Lapdíj” és a lap által biztosított közlési lehetőség. Ehhez csatlakozott még egy különdíjjal az Erdélyi Magyar Írók ligája.

Az ünnepi Gálánkra a fenti névsorból a díjazottak és a lapdíjasok külön, névre szóló meghívót kapnak!

A Kortárs Hangon ’18 válogatott hallgatói kötetet még ebben a félévben valamennyi pályázónkhoz eljuttatjuk.

A későbbiek során pályázóink igény szerint megkaphatják levélben a zsűri rá vonatkozó véleményét.

Minden pályázónknak további sok sikert és örömet kívánunk alkotói pályáján!

Irodalmi műveiket a következő évben is várjuk pályázatunkra!

 

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 402 cikkből

 • Start ME Up!: Tizennégy millió forintos befektetésért versengtek a miskolci startupok

  Start ME Up!: Tizennégy millió forintos befektetésért versengtek a miskolci startupok • 12 napja

  A Miskolci Egyetem, az INPUT Program, a BNL Start Inkubátorház, a Bay Zoltán Kutatóintézet és a Hiventures első ízben valósította meg a Start ME Up! elnevezésű ötletversenyt. A Miskolci Egyetemen november 28-29–én zajló kétnapos, szakmai felkészítéssel és 14 előadással egybekötött eseményen a résztvevők kidolgozhatták saját ötleteiket, egyúttal a helyi vállalatok kihívásaira is kereshettek innovatív megoldásokat.

 • Szakmai Információs Nap a Műszaki Földtudományi Karon

  Szakmai Információs Nap a Műszaki Földtudományi Karon • 14 napja

  Szakmai Információs Napot rendezett november 28-án a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara. A rendezvénnyel a kar hidat kívánt képezni a jelenlegi hallgatók (vagyis a jövő földtudományi mérnökei) és a kar ipari partnerei között.

 • Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és az SEG Automotive

  Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és az SEG Automotive • 21 napja

  Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és az SEG Automotive miskolci gyáregysége november 19-én, melynek célja az erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása és kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés formáinak meghatározása, munkaprogramok kidolgozása.

 • Tűzvédelem felsőfokon

  Tűzvédelem felsőfokon • 28 napja

  Acélszerkezetek tűzvédelmi tervezése címmel workshopot tartottak november 9-én a BME, Hidak és Szerkezetek Tanszékén. A workshopot Dr. Jármai Károly egyetemi tanár szervezte, a célja a három szakmai kör összekapcsolása volt: a hatóság (Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség), a cégek és az egyetemek, kutató intézetek szakembergárdája vonatkozásában.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Rada János

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30