Kemény rangadót nyert a MEAFC!

írta MEAFC, 2018. március 13–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Kifogott a határozott hazai védelem a második helyezett veszprémi csapaton. Hiába kezdődött a tavalyi bajnoki elődöntő és az őszi hosszabbítást követő veszprémi siker „visszavágója” a kék mezes Hegedűs hármasával, Drahos vezetésével a MEAFC három perc alatt „kikért egy időt” a vendégeknek (9-3).

Kemény rangadót nyert a MEAFC!

Kifogott a határozott hazai védelem a második helyezett veszprémi csapaton.

Hiába kezdődött a tavalyi bajnoki elődöntő és az őszi hosszabbítást követő veszprémi siker „visszavágója” a kék mezes Hegedűs hármasával, Drahos vezetésével a MEAFC három perc alatt „kikért egy időt” a vendégeknek (9-3). Cole-Brinson, a házigazda frissen igazolt amerikai játékosa hamar kiosztotta első miskolci gólpasszát is, amelyből Takács volt távolról is ügyes. A következő négy percben mindkét oldalon csak büntetőből voltak eredményesek a csapatok, majd Körtélyesi kosara törte meg a „csendet”. A negyed végét azonban Cole-Brinson újabb 5 pontja zárta (22-12).

Máté labdaszerzés utáni ziccerére Pavlovic felelt, ám Béres kosara, plusz büntetője gyorsan visszacsempészte a különbséget a felek közé. Az előbb említett két játékos ütközése miatt kicsit állt a játék, ám a rövid bírói tanakodás után Cole-Brinson vágott be újabb triplát majd duplát. A házigazda végig igen hatékonyan védekezett, így a nagyszünetig csupán 26 egységig jutott az ennél sokkal több dobott ponthoz szokott vendég alakulat. A hazaiak Máté zsákolását követően teljesen megérdemelten vezettek a félidőben már 14 ponttal (40-26).

Sokáig csak Máté tempója árválkodott a hazai oldalon, míg a vendégek szép benti játékok révén 4 kosarat is szereztek. Cole-Brinson a negyed felénél szerzett büntetőivel (14/14-gyel zárta a mérkőzést a vonalról) és Takácsnak adott gólpasszával elmozdította csapatát a holtpontról. A negyedből hátra volt még 3,8 másodperc, ami alatt Drahos robogott át a pályán és egylábas triplájával talpra ugrasztotta a közönséget, majd egy tornászmutatvánnyal saját magát is (56-40).

Orliczki Bence helyezkedett ismételten jól a támadó palánk alatt, így kosár, később büntető lett a jutalma. A folytatásban kissé megakadt a hazaiak támadása, Máté sikeres hárompontosa jelentette az utolsó miskolci mezőnykosarat. Ekkor kereken 7 hátralévő percet mutatott az óra. Ezt követően már csak büntetőből jutottak pontokhoz a borsodi legények. Igaz, az ellenfél sem panaszkodhatott, hiszen a záró negyedben összesen esett 40 pont fele büntetőkből jött össze a csapatoknak (a kísérleteket tekintve végül 27-30 arányban ezt a vendégek nyerték). Minden erejét mozgósította a Veszprém, így egészen izgalmasra sikeredett a végjáték. Kovács másfél percnél dobott triplája szerencsével, de csak aláhullott a gyűrűbe, így máris mindössze egy labdányi volt a távolság (66-63). Drahos kihagyott ziccerét követően már a túloldalon – a mezőny legeredményesebb lepattanózójaként - leszedte 8. labdáját, majd egy szabálytalanság után 1-et értékesített büntetőiből. Gyors veszprémi időkérést gyors vendég kosár követett, majd Homoki szerzett vissza egy létfontosságú labdát. Drahos ismét csak egyszer volt eredményes, amit a túloldalon Kovács is lemásolt, így a – nem csupán Bonyhádon, de - hazai közönség előtt is remek játékkal bemutatkozó Cole-Brinsonra maradt a döntés. A 28 ponttal záró amerikai hátvéd két jó büntetőjével bebiztosította csapatának a mai teljesítménye alapján megérdemelten járó győzelmet (70-66).

Folytatás jövő hét pénteken Oroszlányban.

MEAFC – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 70-66 (22-12, 18-14, 16-14, 14-26)

NB I/B Piros csoport 21. forduló. Miskolc, Körcsarnok, 300 néző.

Vezette: Vida Béla, Csabai-Kaskötő Brigitta, Gaál István.

MEAFC: Takács (6/6), Drahos (13/6), Cole-Brinson (28/6), Orliczki B. (5), Béres (5). Csere: Máté (11/3), Kopasz (2), Lippai, Timkó, Orliczki M. Edző: Walke Károly.

Veszprém: Helmeczi (6), Logár (2), Hegedűs (6/3), Körtélyesi (11), Pavlovic (13). Csere: Kovács (11/3), Simon (6), Bodó (5), Schéda (5), Pável (1). Edző: Mérész Csaba.

Walke Károly, vezetőedző: Az első két negyedben extra védekezésünkkel megalapoztuk a győzelmünket. Az itt összesen kapott 26 pont magáért beszél. Végig kézben tartottuk a mérkőzést annak ellenére, hogy a magunk által diktált tempóban a végére kicsit elfáradtunk. A megbeszéltek szerint mindenki tette a dolgát, büszke vagyok a csapatomra.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 473 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 594 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 614 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 652 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30