Nem tudtuk végig tartani a listavezetőt!

írta MEAFC, 2018. március 22–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Az oroszlányi csapat koncentráltabb teljesítményt nyújtva megérdemelten győzött a MEAFC ellen. Mindkét csapat kezdő irányítója és centere nélkül készült a találkozóra. A hazaiaknál Kiss Kornél és az amerikai Spagnolo, a vendégeknél Szögi és Galló hiányzott az összeállításból.

Nem tudtuk végig tartani a listavezetőt!

Az oroszlányi csapat koncentráltabb teljesítményt nyújtva megérdemelten győzött a MEAFC ellen.

Mindkét csapat kezdő irányítója és centere nélkül készült a találkozóra. A hazaiaknál Kiss Kornél és az amerikai Spagnolo, a vendégeknél Szögi és Galló hiányzott az összeállításból.

Gyors öt ponttal, esélyeshez méltóan kezdett az OSE, ám a Miskolc azonnal a nyomába eredt. Timkó és Máté közeli és távoli kosaraival a vendégcsapat a vezetést is magához ragadta, amit a nyitány végéig ki sem engedett a kezéből (21-22).

Jobban indította a folytatást az Oroszlány. Remek belépésekkel és betörésekkel könnyű kosarakat szereztek, amire többnyire nem érkezett válasz. A megfelelő szerkezet folyamatosan kereső miskolciak több üres ziccert is kihagytak, így féltávnál megérdemelten tartott előrébb a házigazda (41-32).

Nem roppant össze a MEAFC a fordulást követően, bár a különbség egyre csak nőtt a csapatok között. A hazaiak Illés és Sömenek pontjaival egyre látványosabban játszottak, a MEAFC pedig igyekezett látótávolságon belül maradni (59-50).

Az utolsó negyedben két különböző Miskolcot láthatott a szokásosan remek hangulatot teremtő oroszlányi közönség. Előbb Cole-Brinson vezetésével 5 pontra feljöttek a kék mezesek (61-56), majd két üres helyzetet elpuskázva teljesen leblokkolva közelről nézték, ahogy az egyre jobban belelendülő Oroszlány „lesimázza” öt perc alatt a találkozót (81-62).

A MEAFC következő mérkőzésén (pénteken) hazai pályán fogadja a Győr csapatát.

OSE Lions – MEAFC 81-62 (21-22, 20-10, 18-18, 22-12)

NB I/B Piros csoport 22. forduló. Oroszlány, Krajnyák „Akác” András Sportcsarnok.

Vezette: Jurák Krisztián, Józsa András Junior, Horváth Csongor.

Oroszlány: Illés (19), Kovács (20), Madár (9/9), Zsíros (4), Bödör (4). Csere: Sömenek (20/6), Kiss (5), Bogatin, Schuj. Edző: Vavra András.

MEAFC: Orliczki M., Drahos (9/6), Cole-Brinson (14/3), Máté (9/3), Timkó (10/3). Csere: Takács (8/6), Lippai (6), Béres (4), Homoki, Orlcizki B., Kopasz. Edző: Walke Károly.

Walke Károly, vezetőedző: Másfél negyedig a mi akaratunk érvényesült, öt pontos vezetésünk után szétesett a játékunk, tiszta helyzetek tömkelegét hagytuk ki. Az ilyen mérkőzések megnyeréséhez több ambícióra, koncentrációra és felelős döntésekre van szükség. Ma az Oroszlány mindenben fölénk nőtt. A levonható következtetések mellett készülünk a következő, Győr elleni mérkőzésünkre, ami kulcsfontosságú számunkra.

Fotó: kosarsport.hu

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 473 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 594 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 615 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 652 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30