Ütemterv, avagy mi vár ránk a 2014/15-ös tanévben

írta Keszi Bálint, 2014. augusztus 3–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Az alábbi írásban szeretnénk minden gólyának és már rutinosabb egyetemistának, vagyis Nektek bemutatni, hogy milyen kötelezettségeket illetve kikapcsolódási lehetőségeket tartogat számotokra az idei évben almamaterünk.

Ütemterv, avagy mi vár ránk a 2014/15-ös tanévben

Új év, új lehetőségek, tartja a mondás, és ha ez valakikre igaz, akkor az egyetemistákra különösen. Ismét eltelt egy év, maradtak ismerős arcok, mentek és érkeztek régi és új barátok, de mint mindig, ezúttal is töretlen és folyamatosan növekvő a Miskolci Egyetem hatalmas családja.

Az EFOTT után sem csendesedik el a campus, hiszen az augusztus 24-től 27-ig tartó gólyatáborral indul – nem hivatalosan – az új szemeszter. Ekkor ismerkedhettek meg az egyetemi élettel, köthettek életre szóló barátságokat más gólyákkal vagy idősebb és tapasztaltabb hallgatókkal, és ekkor kaphattok egy kis szeletet abból, amit Magyarország egyik legjobb egyeteme tartogat számotokra.

Szeptember elsejétől indul a regisztrációs hét, amikor is a Neptun-rendszerben lehetőségetek nyílik jelentkezni a kötelező vagy éppen szabadon választható tantárgyakra. Ha meggondoljátok magatokat, vagy változtatni szeretnétek órarendeteken, ezen a héten tehetitek meg, szóval ne habozzatok, használjátok ki a nyár utolsó hetét arra, hogy odafigyeltek a tárgyfelvételre, és a megfelelő mennyiségű krediteitek összegyűjtésére.

Szeptember 8-ától kezdetét veszi a szorgalmi időszak, megkezdődnek az előadások és gyakorlatok/szemináriumok, és december 12-éig hallgathatjátok és jegyzetelhetitek kedvenc tantárgyaitok legmagasabb szintű előadásait.

A szorgalmi időszak vége sajnos nem azt jelenti, hogy készülhettek a karácsonyra, sem azt, hogy elkezdhetitek szervezni a szilveszteri bulit, hanem azt, hogy elérkeztetek az első komolyabb kihíváshoz tanulmányaitok során, hiszen a vizsgaidőszak keretein belül számot kell adnotok az általatok felvett tantárgyak tételeiből, feladataiból írásban vagy kollokvium formájában szóbeli vizsgával. Minden egyes vizsgaidőszak egy újabb mérföldkő életetekben, komoly kötelezettség, hiszen nagymértékben befolyásolja a további tanulmányaitokat, illetve, ami a legkecsegtetőbb a tanulásban, az ösztöndíjakat is ennek az eredménye határozza meg.

Természetesen nemcsak a tanulásból áll az egyetemista lét, hanem a kiváló és utánozhatatlan hallgatói életből, ami minden itt tanuló fiatal hétköznapjait megszépíti és felejthetetlenné teszi. A tanulás mellett a 2014/15-ös tanév első felében is számtalan lehetőségetek lesz arra, hogy kikapcsolódjatok és új élményekkel gazdagodjatok.

Szeptember 19-én támad az egyetemi Sportnap, ahol mindenki kiélheti mozgás iránti szenvedélyét, és a legkülönbözőbb sportágak keretein belül küzdhetnek a karok hallgatói egymással. Szeptember végén ismét megrendezik a már hagyománnyá vált Kutatók Éjszakáját, illetve a könyvtár egész évben nyitva áll és filmvetítésekkel kedveskedik a kultúra rajongóinak. Október 8-án a kollégiumok újra összecsapnak a Kolimpián, és szórakoztató feladatok közepette idén is eldől, melyik a legjobb kollégium a campuson. Az első év végéhez közeledve érkezik a gólyák életének egyik legemlékezetesebb bulija, a Gólyabál, ahol királynőknek és királyoknak öltözhettek, és tánccal, valamint jobbnál jobb koncertekkel tehetitek fel azt a bizonyos pontot az első félévre.

És mi vár rátok a második félévben? Ezt elég csak címszavakban leírni: MEN, Állásbörze, Szarvasűzők, rektori szünetek és még rengeteg kecsegtető esemény, amelyek részletes ismertetéséért keressétek a minden hónapban megjelenő (ingyenes) MEgazint, valamint látogasastok el online felületeinkre is, amelyekből további információkat tudhattok meg.

www.megazin.uni-miskolc.hu , www.facebook.com/me.megazin

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 428 cikkből

 • A Miskolci Egyetem az innovációs házépítő világverseny élmezőnyében • 18 napja

  A Miskolci Egyetem csapata 4 díjat nyert a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi egyetemi hallgatók innovációs házépítő-versenyén.

 • Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem

  Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem • 22 napja

  Tovább emelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, immáron hat éves rekordot döntött a felvettek száma – derül ki a 2019. július 24-én közzétett ponthatárok első értékeléséből. A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több, mint 5 százalékkal emelkedett, amivel várhatóan a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen

  Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen • 23 napja

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának megújulása: 2019-ben immár a gyógypedagógia (BA) alapszak is elrajtol a miskolci campuson. Az új alapképzés korszerű digitális tananyagokkal várja a jelentkezőket, akik akár állami ösztöndíjas férőhelyekre is pályázhatnak a pótfelvételi eljárás keretében.

 • Valétálás a Miskolci Egyetemen

  Valétálás a Miskolci Egyetemen • 49 napja

  Fáklyás menettel, selmeci dalokat énekelve búcsúztak el az egyetemtől és a várostól a végzős hallgatók Miskolcon. Ünnepélyes keretek között, ünnepi beszédekkel kezdődött 2019. június 26-án 21 órakor a végzős miskolci egyetemisták búcsúünnepsége, a Szalamander.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30