Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat

írta Borsod Online, MEgazin, 2020. március 17–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Berényi Barbi, a MEgazin újságírója kapta a 2019-es írásaiért a Furmann Dávid-díjat, amelyet az alapítvány kuratóriuma ítélt oda.

Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat

Berényi Barbi, anglisztika szakos hallgató, a MEgazin újságírója kapta a 2019-es írásaiért a Furmann Dávid-díjat, amelyet az alapítvány kuratóriuma ítélt oda.

A díjátadót a MEgazin rendhagyó stábülésén tartották március 9-én, amelyen ott volt Furmann Dávid édesanyja, dr. Pankucsi Márta jogász-szociológus is. Az ünnepélyes eseményen jelen voltak a kuratórium tagjai, Bujdos Attila, az Észak-Magyarország újságírója, szerkesztője, valamint Szűcs Tamás középiskolai tanár, a PDSZ elnöke, aki egyben egykori, Földes gimnáziumbeli osztályfőnökeként történetekkel idézte fel és méltatta Furmann Dávid alakját.

Furmann Dávid (1979-2016) politológus volt, aki az újságírásban is kipróbálta tehetségét egyetemista korában, valamint írt verseket, dalszövegeket, tanulmányokat. A cikkeit, elemzéseit, interjúit is tartalmazza a Szoba Kiadónál 2007-ben megjelent Soul Brother című kötete. Az emlékét őrző alapítvány egyebek között egyetemi újságírók munkáját ismeri el. Annak idején a MERt újságnál (a MEgazin jogelődje - a szerk.) is díjazták az egyetemi újságírók munkáját.

A kuratórium részéről Bujdos Attila újságíró adta át a díjat, aki így fogalmazott: Berényi Barbi az írásaiban „az előtte járóktól különbözni akaró, a tudatos élet módjában sok tekintetben bizonytalan, tanácsokat váró korosztályhoz beszél. Élni. Hogyan élni. Az üzenet a jelent nagyítja. Az eltékozolt idő: eltékozolt idő. Kezdj magaddal valamit. Ismerd fel a lehetőséget. A maga felismert lehetőségét a biztatásra használja. Fogadjuk el: ma és itt ez is lehet az újságírás, az új utakat kereső szakma értelme. Ha ilyennek ismeri a közönségét, ez tényleges szolgálat. Értelmes munka, távlatokkal” - összegezte méltató gondolatait Bujdos Attila.

Szívből gratulálunk, Barbi! :-)
MEgazin Szerkesztőség

Fotók: Kiss Viktor

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 436 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 557 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 578 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 615 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30