Lean Akadémia Miskolcon

írta Varhola Betti, 2014. szeptember 23–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. és a Miskolci Egyetem együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében létrehozzák a Bosch Lean Akadémiát.

Lean Akadémia Miskolcon

A megállapodást szeptember 22-én a Felnőttképzési Regionális Központban Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Kocziszky György intézetigazgató, Dr. Max Nitzsche, a miskolci autóipari Bosch gyár ügyvezető igazgatója, és Uwe Mang, a gyár gazdasági igazgatója látta el kézjegyével. A Bosch Lean Akadémiának köszönhetően a gyakorlatorientált képzést kiterjesztik a felsőoktatásra is.Dr. Max Nitzsche az aláírás előtt  elmondta: „A Bosch hosszú évek óta támogatja a műszaki felsőoktatást Magyarországon, így a Miskolci Egyetemen is. A mostani együttműködési megállapodásba azt használjuk ki, hogy az egyetem a műszaki kutatás és oktatás, míg a Bosch a kutatási eredmények és szakismeretek gyakorlati alkalmazása terén rendelkezik nagy gyakorlati tapasztalattal.”
A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának Logisztikai Menedzsment MSc szakos hallgatói vesznek először részt ebben a kezdeményezésben. Az elméleti oktatást a Miskolci Egyetemen kapják meg, ezután szimulációs gyakorlaton vesznek részt a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. által biztosított vállalati oktatótermekben, később a miskolci Boschban valós feladatok megoldásán dolgoznak majd a hallgatók.

fotó: Stumphauzer Laura 

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 428 cikkből

 • A Miskolci Egyetem az innovációs házépítő világverseny élmezőnyében • 22 napja

  A Miskolci Egyetem csapata 4 díjat nyert a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi egyetemi hallgatók innovációs házépítő-versenyén.

 • Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem

  Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem • 26 napja

  Tovább emelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, immáron hat éves rekordot döntött a felvettek száma – derül ki a 2019. július 24-én közzétett ponthatárok első értékeléséből. A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több, mint 5 százalékkal emelkedett, amivel várhatóan a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen

  Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen • 27 napja

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának megújulása: 2019-ben immár a gyógypedagógia (BA) alapszak is elrajtol a miskolci campuson. Az új alapképzés korszerű digitális tananyagokkal várja a jelentkezőket, akik akár állami ösztöndíjas férőhelyekre is pályázhatnak a pótfelvételi eljárás keretében.

 • Valétálás a Miskolci Egyetemen

  Valétálás a Miskolci Egyetemen • 53 napja

  Fáklyás menettel, selmeci dalokat énekelve búcsúztak el az egyetemtől és a várostól a végzős hallgatók Miskolcon. Ünnepélyes keretek között, ünnepi beszédekkel kezdődött 2019. június 26-án 21 órakor a végzős miskolci egyetemisták búcsúünnepsége, a Szalamander.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30