Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

írta MEAFC, 2020. október 2–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC). A járványhelyzet ellenére, megfelelő biztonsági intézkedések mellett, 59 fő delegált jelent meg személyesen a lehetséges 73 fő küldöttből. 

Rakaczki Zoltán ügyvezető elnök először a járványhelyzet hatásairól, a megtett intézkedésekről és bajnokságokkal kapcsolatos kilátásokról adott tájékoztatást. Ezt követően a jelenlévők elfogadták a MEAFC 2019. évi beszámolóját, valamint a 2020. évi szakmai és pénzügyi tervét.

A küldöttgyűlés döntött arról, hogy a MEAFC – megfelelve a szükséges gazdasági és társadalmi mutatóknak – közhasznú egyesületként működik a jövőben. A küldöttgyűlés jóváhagyta a MEAFC Röplabda Kft. megalapítását is, amely a férfi röplabda csapat NB I-be történő feljutása miatt vált szükségessé.

Alapszabály módosításra is sor került, amelynek egyik fontos eleme volt az egyesület irányítási struktúrájának átalakítása. A stratégiai és operatív irányítás különválasztásra került, az ügyvezető elnöki tisztség helyett a továbbiakban elnök (elnökség munkájának koordinálása) és ügyvezető (MEAFC Iroda munkájának koordinálása) irányítja és képviseli az egyesületet. Másik fontos változás, hogy a Miskolci Egyetem kancellárja helyett, igazodva a Miskolci Egyetemen végbement szervezeti változásokhoz, a továbbiakban az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Kuratóriuma delegálhat tagot a MEAFC Elnökségébe.  

Ezt követően Rakaczki Zoltán megköszönte a MEAFC Elnökség 2016-2020 időszakban végzett munkáját. Az eredmények között említette az NB I-es férfi röplabda, az NB I/B-s férfi kosárlabda, az NB II-es férfi futsal és NB II-es férfi asztalitenisz csapat versenyeztetését. Továbbá kiemelte a MEAFC szerepét a 2016-os Egyetemi Tájékozódási Futó Világbajnokság és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokság szervezésében, valamint a Miskolci Egyetemi Körcsarnok felújításában.   

A Tisztújítás során Rakaczki Zoltán újabb 4 évre kapott felhatalmazást. Boda Péter továbbra is alelnök marad. Új elnökségi tagként került be dr. Varga Judit, a Miskolci Egyetem fenntartó alapítványának kuratóriumi elnöke, prof. dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem rektora és Gyarmati János a Huniko Kft. ügyvezetője. 

Az új elnökség kiemelt céljának tekinti a 2024-es Európai Egyetemi Játékokra történő felkészülést, mind szervezési, mind résztvevői (Miskolci Egyetem hallgatóinak felkészítése) oldalról. További fontos cél új partnerek és források keresése, valamint a 11 szakosztály esetében középtávú szakmai program kidolgozása. 

A MEAFC Elnöksége a 2020 – 2024-es időszakban: Rakaczki Zoltán elnök, Boda Péter alelnök, Dr. Fazekas Csaba, Dr. Hajdú László, Prof. Dr. Horváth Zita, Dr. Varga Judit, Gyarmati János, Maksa Balázs, Sulák László elnökségi tagok. 

A MEAFC Felügyelő Bizottsága a 2020 – 2024-es időszakban: Bihall Tamás, Dr. Pabis Attila, Molnár Miklós.

Az ügyvezető megválasztására az alakuló elnökségi ülésen kerül sor. Addig a korábbi ügyvezető elnökhelyettes, Gyenes Mirella tölti be ezt a posztot. 

Fotók: MEAFC

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 464 cikkből

 • Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak

  Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak • 6 napja

  A Miskolci Egyetem mindig kiemelt feladatának tartotta, hogy ahol térségnek szüksége van rá, ott segítsen. Ez a társadalmi szerepvállalás ösztönözte az intézmény rektorát, Prof. Dr. Horváth Zitát, hogy egy lélegeztetőgépet adományozzon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és a régiót ellátó kórháznak.

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 47 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 55 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 57 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30