700 millió forintos beruházás, növekvő teljesítmény a TS Hungariánál

írta Sajtóközlemény, 2021. június 10–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

2021. június 10. – 700 millió forint értékű beruházással fejlesztjük vasúti járműjavító leányvállalatunk, a Technical Services Hungaria Kft. (TS Hungaria) kapacitásait – jelentette be Kovács Imre, a Rail Cargo Austria Igazgatóságának tagja, a Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke. Hozzátette, az eszközpark bővítését a TS Hungaria szolgáltatásai iránt dinamikusan növekvő piaci igények indokolják: az év első harmadának üzleti forgalma 17%-kal haladta meg az előző év azonos időszakának mértékét.

700 millió forintos beruházás, növekvő teljesítmény a TS Hungariánál

A TS Hungaria értékesítése 2021. január és április között meghaladta a 4 milliárd forintot. A pandémiás helyzet ellenére stabil megrendelésállomány mellett látványosan javultak a társaság tevékenységeihez kapcsolódó teljesítmények: a vasúti teherkocsi fővizsga és nagyjavítások száma 19%-kal, a vasúti kerékpárjavításoké 4,5%-kal volt több, mint amennyit a társaság 2020. január és április között elvégzett. A volumennövekedés követelményeinek a vállalat lényegében változatlan létszámmal tett eleget, és átlagosan 10%-kal emelte alkalmazottai jövedelmét.

Új tulajdonosi szerkezet

Az eredmények javulása azt követően gyorsult fel, hogy a vállalat 2021 elején a piacvezető magyar vasúti árufuvarozó társaság, a Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) 100%-os tulajdonába került. Kovács Imre kiemelte, hogy a vállalatcsoporton belüli szinergiák kölcsönös kiaknázásának köszönhetően növekedett a járműjavító működésének hatékonysága, valamint gyorsabbá vált az RCH kocsiparkjának javításával és szervizelésével összefüggő igények kiszolgálása.

A vasúti teherkocsik jelentős igénybevétel mellett 25-40 évet futnak. A karbantartásukkal szembeni kereslet az elmúlt években növekedett, azáltal, hogy az árufuvarozásban a korábbinál hosszabb, gyorsabb, nehezebb vonatokat közlekedtetnek. Az RCH vagonjainak egy része hatévente a miskolci TS Hungaria műhelyeiben újul meg, és erre jelentős az igény más vasúttársaságok részéről is. A miskolci vállalat készen áll a vele szemben támasztott növekvő piaci igények teljesítésére: az idén összesen 1500 vasúti teherkocsi fővizsgáját és átépítését, valamint mintegy 14 000 vasúti kerékpár javítását és gyártását tervezi elvégezni, emellett pedig eleget tesz a szükség szerint futójavításokra vonatkozó megrendeléseknek is.

Csúcstechnológiás fejlesztés

A vállalat világszínvonalú technológiával, modern esztergagéppel, automata ultrahangos tengely- és kerékvizsgáló berendezéssel végzi a vasúti kerékpárok javítását. A rendelkezésre álló kapacitás növelése érdekében a társaság a nagyértékű beruházás keretében egy új, csúcstechnológiás kerékpáreszterga-berendezés beszerzéséről döntött, amelynek üzembe helyezését 2022 első félévére tervezi.

Utánpótlás-nevelés

Lehóczki Gábor, a TS Hungaria ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a megnövekedett igények teljesítése érdekében a társaság a jelenlegi 420 fős munkavállalói létszám folyamatos bővítésére törekszik. Mivel az alkalmazottak 30%-a a következő öt éven belül eléri a nyugdíjkorhatárt, az ügyvezetés számára kiemelt jelentősége van a következetes utánpótlásnevelési program megvalósításának. Az ennek részeként kidolgozott integrációs folyamatban az új belépők számára az elméleti oktatást követően szakemberek készítenek egyéni betanulási tervet, amelynek sikeres teljesítését mentorok segítik.

Hozzáfűzte, a társaság által létrehozott TS Akadémia keretében jelenleg 28 hegesztő, gépgyártástechnológiai technikus, járműfényező diák gyakorlati oktatása folyik duális szakképzés formájában. Emellett a vállalat stratégiai együttműködést kötött a Miskolci Egyetemmel is.

Stabil munkahely

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a TS Hungaria több mint 160 éves múltjával és a tulajdonos Rail Cargo Hungaria szakmai és pénzügyi hátterével az észak-magyarországi régióban a stabilitás szimbóluma. A járműjavító vállalat generációk munkahelye, amely a régiós átlag feletti bérszínvonalat és szakmai fejlődést biztosít munkavállalói számára. A társaságnál megfigyelhető az a tendencia, hogy szakemberek térnek vissza külföldről vagy az ország más részeiről, hogy a TS Hungariánál folytassák pályafutásukat.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

 • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

  Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 409 napja

  Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

 • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

  Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 530 napja

  Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

 • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

  Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 551 napja

  A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

 • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

  Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 589 napja

  Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30