Együttműködési megállapodást kötött a HELL ENERGY, Szikszó városa és a Miskolci Egyetem

írta Sajtóközlemény, 2021. július 8–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Egy világcég, egy kisváros és egy egyetem kötött – kisvárosfejlesztési modell és gyakorlat kialakítására irányuló - együttműködési megállapodást. Azzal, hogy a Hell Energy és a Miskolci Egyetem közötti 5 éve fennálló oktatási együttműködéshez a gyárnak otthont adó település is csatlakozott, egy egyedülálló fejlesztési kooperáció jött létre.

Együttműködési megállapodást kötött a HELL ENERGY, Szikszó városa és a Miskolci Egyetem

Egyedülálló kooperáció: együttműködési megállapodást kötött a HELL ENERGY, Szikszó városa és a Miskolci Egyetem

A mindhárom fél számára előnyös együttműködés során egymást támogatják majd a nemzetközi szinten is sikeres vállalkozás üzleti erőforrásai, a város közösségi ereje, valamint az Egyetem tudásbázisa.

Az aláírást megelőzően Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora azt hangsúlyozta, hogy az egyetem már eddig is számos területen folytatott sikeres együttműködést a HELL ENERGY-vel, amely nem csak az egyetem beiskolázását támogatja, de az egyetem duális képzési partnere is. A történész végzettségű egyetemi vezető felhívta arra a figyelmet, hogy amíg régen a kisebb településekről igyekeztek beköltözni a nagyvárosokba az emberek, addig mostanra egy ezzel ellentétes mozgás figyelhető meg, ami örvendetes, félértékelődnek a „kisvárosok” is, de ehhez azok tudatos fejlesztése is szükséges. A fejlesztési módszerek kialakításában segítséget jelenthet Szikszó város alpolgármestere, Piskóti István professzor, aki a Miskolci Egyetem városmarketing és turizmusfejlesztési szakembere. A régiónak nagy szüksége van ilyen együttműködésekre, mert ez is segíthet teljesíteni azt a közös célt, hogy ne máshol keressenek boldogulást a fiatalok, hanem maradjanak szülőhelyükön.

Sváb Antal, Szikszó polgármestere elmondta, hogy régi a kapcsolat a város és az egyetem között, a felsőoktatási intézményben nem csak számos szikszói fiatal tanul, s sokan itt is dolgoznak, de az egyetem továbbképzési lehetőséget is nyújt a városnak. A HELL ENERGY több mint 10 éve települt meg a városban, a város életét meghatározó cége. A település szlogenjének („Szikszó erőt ad”) megfelelően a polgármester felajánlotta a közel 6000 fős település közösségi erejét, hogy új tartalommal töltsék meg a keretmegállapodást.

Csereklye Barnabás, a HELL ENERGY Magyarország Kft. ügyvezetője méltatta az egyetemmel 5 éve kötött együttműködést, amelynek köszönhetően nemcsak sikeres gyakornoki program és duális képzési program jött létre a két partner között, de az angol szakos tanárképzős hallgatók tanulmányait is segíteni tudja a cég azzal, hogy a végzősök az Avalon International School-ban tudják teljesíteni a tanítási gyakorlatukat. Az ügyvezető elmondta, hogy a nagy nemzetközi márkák uralta nemzetközi piacon is egyre sikeresebb, több termékével piacvezetőnek számító cég Szikszó város iránti elkötelezettségét az is mutatja, hogy a városról nevezte el a XIXO termékét. Az ügyvezető szerint a három partner közötti együttműködéssel olyan szinergia fog létrejönni, amelyből mindhárom fél jelentősen profitál majd.

A ma megkötött megállapodás 8 együttműködési területet jelöl ki, ezek közül néhány:

  • „Kisvárosfejlesztés és Marketing Kutatási és Módszertani Műhely” alapítása, amelyben Szikszó és térsége aktív kutatási, elemzési partner lesz

  • „egyetemi kutatási projektek” által támogatott K+F+I-orientált befektetések megvalósítása Szikszó-Dél kiemelt fejlesztési iparterületen, a város ipari parki ingatlanjain

  • speciális „turizmusteremtési” stratégiai program kidolgozása és megvalósítása a településen

  • Kisvárosi Smart City stratégia alkotása

  • szakképzési, valamint felnőtt- és továbbképzési programok kialakítása.

A felek közös vállalása nem csak az egyetem és az üzleti, önkormányzati világ közötti kapcsolatok erősítése, de nagyon fontos szerepet kap a szellemi erőforrás térségben való megtartása, a gazdaság, a társadalom igényeihez igazodó, képzett, rugalmas munkaerő megteremtése és megtartása, valamint a régiós K+F+I források további növelése is.

3515 Miskolc-Egyetemváros
Telefon: (36) 46 565-111;
www.uni-miskolc.hu

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 550 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 481 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 602 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 623 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 660 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30