Úttörő szerepet vállal a duális képzés bevezetésében a Miskolci Egyetem

írta forrás: minap.hu, uni-miskolc.hu, 2015. február 10–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Tovább erősíti az iparvállalatokkal való eddig is szoros együttműködést a Miskolci Egyetem: a felsőoktatási intézmény és a duális öntészeti oktatást támogató partnertársaságok képviselői február 5-én csütörtökön együttműködési megállapodást írtak alá.

Úttörő szerepet vállal a duális képzés bevezetésében a Miskolci Egyetem

A járműgyártáshoz kapcsolódó öntészeti ipari termelés a többi ipari ágazathoz képest is kiemelkedően fejlődik, ezért sok szakemberre van szükség a szektorban. Ezt ismerte fel a Miskolci Egyetem, ahol az országban egyedülálló módon adottak az akkreditált, szakirányú képzés feltételei.

A gyakorlati oktatásban öntvénygyártó társaságok is részt vesznek. A képzéshez 22 öntészeti vállalkozás csatlakozott. Közülük 9 cég vezetője írt alá együttműködési megállapodást csütörtökön az egyetemmel.

Az együttműködés lényege, hogy az öntészeti felsőoktatás fejlesztése és működtetése, valamint a duális járműipari öntészeti szakirányos anyagmérnök képzés létrehozatala a jövőben alapvetően a partnertársaságok finanszírozásával valósul meg.

A rendezvényről bővebb információ ITT olvasható.

Fotó: Végh Csaba (minap.hu)

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 446 cikkből

 • A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján • 24 napja

  A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon

  Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon • 29 napja

  A Miskolci Diákotthon Kft. Nemzeti Tanúsító védjegyes legmagasabb minősítésű ifjúsági szálláshelye az UNI-HOTEL Diákotthon Traveller Review Award díjazott lett a 2020-as évben.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 56 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől • 56 napja

  A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30