A Miskolci Egyetemen járt az Európai Egyetemi Sportszövetség sportigazgatója

írta Rakaczki Zoltán (MEAFC), 2015. február 15–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Az elmúlt napokban Magyarországon járt Patrik Perosa, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) sportigazgatója, amelynek keretében ellátogatott a 2017-ben Kosárlabda Egyetemi EB-t rendező Miskolci Egyetemre is. A nemzetközi sportvezetőt az intézmény képviseletében dr. Deák Csaba kancellár fogadta.

A Miskolci Egyetemen járt az Európai Egyetemi Sportszövetség sportigazgatója

Patrik Perosa tájékoztatott arról, hogy az EUSA 2017-ben 18 sportágban hirdet Egyetemi EB-t, amelyek közül a kosárlabda az egyik legfontosabb rendezvényük. Ebben a sportágban szerveztek először egyetemi EB-t, a résztvevői létszám tekintetében azóta is az egyik legnagyobbnak számít, emiatt az európai egyetemi sportközeg szereplői különös figyelemmel követik nyomon. Mindezek miatt az EUSA mindig nagy gondot fordít a rendező intézmény és ország kiválasztására: a Miskolci Egyetem, Miskolc, magyar egyetemi és kosárlabda szövetségek együttműködésében beadott pályázat pedig meggyőző volt. 16 férfi és 12 női csapat, érkezik majd, amely a versenyzők és a delegáció többi tagjaival együtt (edző, sportvezető, olykor intézményvezető) kb. 450 főt jelent. A rendezvény fontos célja, hogy a Miskolcra látogató fiatal európai értelmiségiek megismerjék a Miskolci Egyetemet és Miskolcot, az intézmény és a város jó hírét terjesszék hazájukban, későbbiekben a barátaikkal, családjukkal minél többször látogassanak vissza. A rendezvény sikerének kulcsa, hogy a házigazda intézmény és a város felismerje, és ki tudja használni a nemzetközi egyetemi sportesemény nyújtotta értékeket és lehetőségeket.

Dr. Deák Csaba megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Miskolci Egyetem lehet a házigazdája a 2017-es Kosárlabda Egyetemi EB-nek. Kiemelte, hogy az intézmény sportéletét az egyik legfontosabb hallgatói szolgáltatásnak tekintik, hiszen a jövő döntéshozóit, véleményformálóit képezik, cselekedeteikkel a későbbiekben hatással lesznek a társadalomra, ezért esetükben különösen fontos a sportos életmód, az egészségtudatos szemlélet kialakítása. Az intézmény kancellárja elmondta, hogy a testnevelés órák és szabadidős sportesemények mellett 10 sportágban biztosítanak rendszeres sportolási és versenyzési lehetőséget hallgatóiknak. Hagyományai és eredményei alapján a kosárlabdázást övezi a legnagyobb figyelem: a Miskolci Egyetem – a férfi és női egyetemi ligában történő szereplés mellett – a teljes miskolci férfi kosárlabdázást koordinálja, összesen 14 csapatot versenyeztet.A rövid egyeztetést követően a nemzetközi sportvezető Rakaczki Zoltánnal, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club ügyvezető elnökével közösen megtekintette az egyetemi campust, az egyetemi és városi sportcsarnokot, a tervezett szállás és étkezés helyszíneit, valamint Miskolc számos nevezetessége közül a Diósgyőri várat, a Barlangfürdőt és a Palotaszállót a lillafüredi függőkerttel – amelyek résztvevőkkel történő megismertetése is fontos célja a 2017-es sporteseménynek.  

A nemzetközi sportvezetőt, az Európai Egyetemi Sportszövetség vezetőinek küldött jelentése szerint, a miskolci látogatása során tapasztaltak megerősítették abban, hogy a 2017-es Kosárlabda Egyetemi EB várhatóan az európai egyetemi sportmozgalom számára nagy sikerrel rendezik majd meg, külön kiemelve azt a pozitívumot, hogy a Miskolci Egyetem vezetői szinten a rendezvény mögött állnak.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 459 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30