Miskolcra látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke

írta MEAFC, 2015. február 28–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Február 27-én Miskolcra érkezett Adam Roczek, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke. Adam Roczek a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) meghívására érkezett Magyarországra.

Miskolcra látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke

Első napján részt vett a MEFS Közgyűlésén (bővebb információ: www.mefs.hu), találkozott a hazai sportélet vezetőivel, számos sportdiplomatával, nagykövettel és konzullal. Az elnök a két napos magyarországi tartózkodása során a második napon a Miskolci Egyetemre látogatott, hogy megismerkedjen egy vidéki felsőoktatási intézmény sportéletével is. A Miskolci Egyetemre két itt megrendezendő nemzetközi sportesemény, a 2016-os Tájfutó Egyetemi VB és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi EB, valamint az erős intézményi sportélet és sportegyesület miatt esett a választás. Az EUSA elnökét elkísérte Miskolcra Kovács György, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkár-helyettese is. Az elnök a nap folyamán találkozott dr. Kiss János alpolgármesterrel, majd a Miskolci Egyetemen fogadta Dr. Horváth Zita rektorhelyettes.

Miskolci látogatása során Rakaczki Zoltánnal, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) elnökével – aki jelenleg az EUSA Felügyelő Bizottságának is tagja –  megtekintette a 2017-es Kosárlabda Egyetemi EB fontosabb tervezett helyszíneit (egyetemi campus, városi és egyetemi sportcsarnok), valamint Miskolc városának néhány nevezetességét (Belváros, Barlangfürdő, Diósgyőri vár, Lillafüredi Függőkert). A Miskolci Egyetem sportos egyetem, évek óta változatos és színvonalas sportéletet kínál hallgatóinak. A sportinfrastruktúrában és sportszolgáltatásokban végrehajtott fejlesztések tették lehetővé, hogy a Miskolci Egyetem rangos nemzetközi egyetemi sporteseményeknek lehessen házigazdája. Az intézményen belül a kosárlabdának vannak a legnagyobb hagyományai és legjelentősebb sikerei. Az egyetem sportegyesülete, a MEAFC koordinálja a miskolci férfi kosárlabdázást. Valamennyi korosztályban indítanak csapatot, egyfajta sportkarriert kínálva az ifjú miskolci kosarasoknak, ami remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy a tehetséges kosárlabdázóik a Miskolci Egyetemen és a régióban maradjanak.

A Miskolci Önkormányzat célja, hogy minél több rangos nemzetközi sporteseményt rendezzenek a városban. A Kosárlabda Egyetemi EB rendezése összhangban van a kosárlabdasport népszerűsítésére fordított fejlesztésekkel, valamint folytatása a korábbi, nagy sikerrel megszervezetett korosztályos EB-knek (2013 és 2011: női U18, 2012: női U16). A város vezetése fontosnak tartja, hogy a 2017-ben Miskolcra látogató sportolók, sportszakemberek, sportvezetők és szurkolók megtapasztalják a város vendégszeretetét és megismerjék a város nevezetességeit, kulturális értékeit is, ezért nagy hangsúlyt kapnak majd a kiegészítő programok. A Kosárlabda Egyetemi EB-vel kapcsolatban fontos cél, hogy a Miskolcra érkező fiatal európai értelmiségiek megismerjék Miskolcot és a Miskolci Egyetemet, a város és a felsőoktatási intézmény jó hírét terjesszék hazájukban.

Információk az EUSA-ról:

Az EUSA (www.esau.eu) az Universiadekat rendező Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség kontinentális szervezete, 1999-ben alapították, jelenleg 45 tagországa van. Székhelye Zürichben, központi irodája Ljubljanában található. Az EUSA a páros években Európai Egyetemi Játékokat, páratlan években Egyetemi EB-ket rendez, 2015-ben 19 különböző sportágban. Az Egyetemi EB-k különlegessége, hogy – szemben az egyetemi VB-kkel, ahol nemzeti egyetemi válogatottak vesznek részt – felsőoktatási intézmények versenyeznek egymással, jellemzően országuk egyetemi bajnokai. Az egyetemi EB-ken és európai játékokon túl számos egyéb más programot is koordinálnak, mint pl. az európai önkéntes program a sportban.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 429 cikkből

 • Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására

  Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására • 17 napja

  2019. augusztus 29-én csütörtökön 10 órakor kerül sor a 3D Laboratórium átadására a Miskolci Egyetemen, amely új dimenziót jelent az anyagvizsgálatban, szolgáltatásban és kutatásban egyaránt. Az alkalomhoz kapcsolódó ünnepélyes szalagátvágásra tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • A Miskolci Egyetem az innovációs házépítő világverseny élmezőnyében • 47 napja

  A Miskolci Egyetem csapata 4 díjat nyert a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi egyetemi hallgatók innovációs házépítő-versenyén.

 • Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem

  Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem • 51 napja

  Tovább emelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, immáron hat éves rekordot döntött a felvettek száma – derül ki a 2019. július 24-én közzétett ponthatárok első értékeléséből. A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több, mint 5 százalékkal emelkedett, amivel várhatóan a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen

  Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen • 52 napja

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának megújulása: 2019-ben immár a gyógypedagógia (BA) alapszak is elrajtol a miskolci campuson. Az új alapképzés korszerű digitális tananyagokkal várja a jelentkezőket, akik akár állami ösztöndíjas férőhelyekre is pályázhatnak a pótfelvételi eljárás keretében.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30