Miskolcra látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke

írta MEAFC, 2015. február 28–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Február 27-én Miskolcra érkezett Adam Roczek, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke. Adam Roczek a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) meghívására érkezett Magyarországra.

Miskolcra látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke

Első napján részt vett a MEFS Közgyűlésén (bővebb információ: www.mefs.hu), találkozott a hazai sportélet vezetőivel, számos sportdiplomatával, nagykövettel és konzullal. Az elnök a két napos magyarországi tartózkodása során a második napon a Miskolci Egyetemre látogatott, hogy megismerkedjen egy vidéki felsőoktatási intézmény sportéletével is. A Miskolci Egyetemre két itt megrendezendő nemzetközi sportesemény, a 2016-os Tájfutó Egyetemi VB és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi EB, valamint az erős intézményi sportélet és sportegyesület miatt esett a választás. Az EUSA elnökét elkísérte Miskolcra Kovács György, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkár-helyettese is. Az elnök a nap folyamán találkozott dr. Kiss János alpolgármesterrel, majd a Miskolci Egyetemen fogadta Dr. Horváth Zita rektorhelyettes.

Miskolci látogatása során Rakaczki Zoltánnal, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) elnökével – aki jelenleg az EUSA Felügyelő Bizottságának is tagja –  megtekintette a 2017-es Kosárlabda Egyetemi EB fontosabb tervezett helyszíneit (egyetemi campus, városi és egyetemi sportcsarnok), valamint Miskolc városának néhány nevezetességét (Belváros, Barlangfürdő, Diósgyőri vár, Lillafüredi Függőkert). A Miskolci Egyetem sportos egyetem, évek óta változatos és színvonalas sportéletet kínál hallgatóinak. A sportinfrastruktúrában és sportszolgáltatásokban végrehajtott fejlesztések tették lehetővé, hogy a Miskolci Egyetem rangos nemzetközi egyetemi sporteseményeknek lehessen házigazdája. Az intézményen belül a kosárlabdának vannak a legnagyobb hagyományai és legjelentősebb sikerei. Az egyetem sportegyesülete, a MEAFC koordinálja a miskolci férfi kosárlabdázást. Valamennyi korosztályban indítanak csapatot, egyfajta sportkarriert kínálva az ifjú miskolci kosarasoknak, ami remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy a tehetséges kosárlabdázóik a Miskolci Egyetemen és a régióban maradjanak.

A Miskolci Önkormányzat célja, hogy minél több rangos nemzetközi sporteseményt rendezzenek a városban. A Kosárlabda Egyetemi EB rendezése összhangban van a kosárlabdasport népszerűsítésére fordított fejlesztésekkel, valamint folytatása a korábbi, nagy sikerrel megszervezetett korosztályos EB-knek (2013 és 2011: női U18, 2012: női U16). A város vezetése fontosnak tartja, hogy a 2017-ben Miskolcra látogató sportolók, sportszakemberek, sportvezetők és szurkolók megtapasztalják a város vendégszeretetét és megismerjék a város nevezetességeit, kulturális értékeit is, ezért nagy hangsúlyt kapnak majd a kiegészítő programok. A Kosárlabda Egyetemi EB-vel kapcsolatban fontos cél, hogy a Miskolcra érkező fiatal európai értelmiségiek megismerjék Miskolcot és a Miskolci Egyetemet, a város és a felsőoktatási intézmény jó hírét terjesszék hazájukban.

Információk az EUSA-ról:

Az EUSA (www.esau.eu) az Universiadekat rendező Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség kontinentális szervezete, 1999-ben alapították, jelenleg 45 tagországa van. Székhelye Zürichben, központi irodája Ljubljanában található. Az EUSA a páros években Európai Egyetemi Játékokat, páratlan években Egyetemi EB-ket rendez, 2015-ben 19 különböző sportágban. Az Egyetemi EB-k különlegessége, hogy – szemben az egyetemi VB-kkel, ahol nemzeti egyetemi válogatottak vesznek részt – felsőoktatási intézmények versenyeznek egymással, jellemzően országuk egyetemi bajnokai. Az egyetemi EB-ken és európai játékokon túl számos egyéb más programot is koordinálnak, mint pl. az európai önkéntes program a sportban.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 463 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 9 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 17 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 19 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 36 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30