Ünnepségen emlékeztünk meg az 1848/49-es forradalomról

írta uni-miskolc.hu, Észak Mo., 2015. március 18–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Március 13-án ünnepi megemlékezést tartottunk a Díszaulában az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulója alkalmából.

Ünnepségen emlékeztünk meg az 1848/49-es forradalomról

Emlékezve az 1848/49-es forradalom és szabadságharc helytálló ifjúságára, a Miskolci Egyetemen minden évben a március 15-ei ünnepségen Tanulmányi Emlékérmet, emléklapot és könyvjutalmat vehetnek át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók.Az emlékérmeket az 1740-es években a Selmeci Akadémián alapították, és a bécsi főpénzverdében csináltatták, melynek előlapján Mária Terézia arcképe, hátlapján szakmai jelenet volt látható. A XIX. század közepétől hosszú ideig szünetelt az érmek adományozása, majd 1965-ben a Miskolci Egyetem felelevenítette ezt a régi hagyományt, és újra kitünteteti kiváló hallgatóit. Az előoldalon ma már Mária Terézia arcképe helyett a karok emblémái szerepelnek.
Az eseményen készült videofelvétel teljes hosszában megtekinthető:
https://youtu.be/I8gFOqmRrng

fotó: Kiss Viktor 

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 463 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 13 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 21 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 23 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 40 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30