Idén sem MENekültünk!

írta Nagy Tamás, 2015. május 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának szervezésében idén is megrendezték a MEN-t, vagyis a Miskolci Egyetemi Napokat, ami hallgatók százait mozgatta meg 2015-ben is.

Idén sem MENekültünk!

Idén a korábbiakhoz képest más arculatot kapott a rendezvény, elhagyta fesztivál jellegét és inkább a hagyományokra, valamint a diákrektor választásra koncentrált. A szervezők leginkább a hallgatóknak szerettek volna kedvezni, ezért a miskolci egyetemisták számára ingyenes volt a 2015-ös MEN. A már-már hagyományosnak mondható csilletolás, Cantus-verseny, sörváltó, főzőverseny idén sem maradt ki a kötelező programok közül, azonban az egész egyetem megmozdult egy súlyosan beteg kislány, Cseh Anna támogatása érdekében azzal, hogy kilószámra gyűjtötte a különböző kupakokat napokon keresztül az ő megsegítésére. Igazán felemelő érzés volt látni, hogy a karok jelöltjei zsákszámra hozták a MEN első napján a kupakokat, így mindenki picit emelkedett hangulatban és jó szájízzel vághatott neki a három napos versengésnek egyetemünk kulcsáért és rektori székéért.A Miskolci Egyetemi Napokat május 5-e és május 7-e között rendezték meg. A keddi napot a Fut az Egyetem eseménnyel kezdték a hallgatók, amikor is 1735 métert kocogott le közösen minden kari csapat, kiegészülve egyetemi vezetőkkel, oktatókkal, ezzel is emlékezve a Selmecbányai Akadémia, mint a Miskolci Egyetem jogelőd intézményének alapítására. A lépcsőfutás és az aszfaltrajz verseny után bemutatkozott minden kar diákrektor jelöltje és megtekinthették az elkészült bemutatkozó kisfilmeket. Menet közben a Rockwell teraszán elkezdődött a koncertsorozat, ugyanis az esti fő fellépők előtt egyetemi zenekarok mutatkoztak be megalapozván a fergeteges hangulatot. A három nap legnagyobb együttesei között egyébként ott volt a Halott Pénz, a Belga és ismét ellátogatott hozzánk Dévényi Tibi bácsi és Chris Lawyer is. A szerda a szokásos sportvetélkedőkkel telt, a kari csapatok versenyzői vizifociban, streetballban, csocsóban, dartsban és lézerharcban is összemérhették erejüket. Csütörtökön az esemény zárásaként a korábban már említett Cantus-verseny és csilletolás mellett megrendezésre került az évek óta nagy sikert arató Soldier-training, valamint bemutatót tartott a Miskolc Lions, egyetemünk amerikai foci csapata.A 2015-ös Miskolci Egyetemi Napot a Gépészmérnöki és Informatikai Kar nyerte. A diákrektor jelöltnek és csapatának ezúton is gratulálunk.fotó: Kiss Viktor

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 468 cikkből

 • Az alkalmazkodás a siker záloga

  Az alkalmazkodás a siker záloga • 4 napja

  „A gyors éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás tekintetében versenyt futunk az idővel. Nem hagyhatjuk, hogy az alkalmazkodás az éghajlat-politikai intézkedések elfeledett szegmensévé váljon. Át kell állnunk az adaptáció nagyszabású, megelőző jellegű és rendszerszintű támogatására.” – idézett António Guterres ENSZ főtitkár, New York-i Columbia Egyetemen elhangzott beszédéből Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, a sajtó megjelent képviselői előtt.

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 11 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Sajtómeghívó

  Sajtómeghívó • 11 napja

  A Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány az egészség tematikával, valamint az azzal összefüggő oktatási-képzési, kutatás-fejlesztési tevékenységekre egyaránt kiterjedő együttműködési megállapodást ír alá a társadalmi kötelezettségvállalás jegyében 2021. január 11-én, hétfőn 12:00 órakor a Miskolci Egyetem Fintelligence Termében (A/4, III. emelet), melyre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban

  Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban • 56 napja

  Aláírta szerződését az 500. területvédelmi tartalékos katona, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A végzős egyetemista megszerzett tudását, a Magyar Honvédségen belül szeretné kamatoztatni, így a tartalékos rendszer után tervezi, hogy szerződéses katonaként marad a honvédségnél. Jelenleg beosztását keresik a rendszerben.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30