Védőnőképző Intézmények találkozója a Szegedi Tudományegyetemen

írta ME-Egészségügyi Kar, 2015. május 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Április 22-23-án rendezték meg a Védőnőképző Intézmények találkozóját a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Preventív Egészségügyi Gondozás Tanszékének szervezésében.

Védőnőképző Intézmények találkozója a Szegedi Tudományegyetemen

A két napos konferencián öt egyetem hat képzési helyéről (Szeged, Budapest, Nyíregyháza, Kaposvár, Szombathely, Miskolc) érkezett védőnő szakos hallgatók mérték össze tudásukat és ismerkedtek meg egymással. Minden városból három hallgató és egy oktató érkezett. A Miskolci Egyetem Egészségügyi Karát Járási Mónika oktató, valamint Csetneki Fanni, Lencsés Andrea és Szűcs Zsófia Réka IV. évfolyamos védőnő szakos hallgatók képviselték.

A programokat megelőzően Dr. Tobak Orsolya, a Preventív Egészségügyi Gondozás Tanszék tanszékvezetője kalauzolta körbe a vendégeket az intézményben.

Ezt követően került sor a védőnő hallgatók megmérettetésére, melynek keretében öt különböző helyszínen adhattak számot tudásukról a háromfős csapatok reanimáció, várandós- és gyermekgondozás, csecsemőgondozás és csecsemőtáplálás témakörben. A verseny részét képezte még egy teszt kitöltése az idén 100 éves Védőnői Szolgálat történetéről, valamint egy akadályverseny is. Az izgalmas programok után a házigazdák egy tiszai sárkányhajózásra invitálták a résztvevőket.

A nap zárásaként egy vacsora keretében minden képzőintézmény röviden bemutatkozott.

A második nap a tudomány jegyében telt, 13 hallgató mutatta be TDK kutatási eredményeit, melyek a védőnői munka szerteágazó területeit ölelték fel.

A program az eredményhirdetéssel zárult: a tudományos versenyen Lencsés Andrea, karunk hallgatója – a budapesti hallgatóval holtversenyben – első helyezést ért el, a csapatversenyben pedig a második helyért járó díjat szerezték meg a miskolciak.  

Az eredményekre büszkék vagyunk, gratulálunk a résztvevőknek!

Köszönettel tartozunk a szegedieknek a szíves fogadtatásért, a kitűnő vendéglátásért, a tartalmas, hasznos és vidám programokért – felejthetetlen élmény volt!

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 444 cikkből

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől • 26 napja

  A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 26 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

 • A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása

  A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása • 27 napja

  Egyetemünk mai képének kialakulása hosszas folyamat volt, mely sokszor politikai és más egyéb okok miatt sok fennakadásba ütközött, de eredménye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a tavalyi évben is a Miskolci Egyetem nyerte el az ország legszebb campusa címet.

 • Bevonattechnikai előadás

  Bevonattechnikai előadás • 28 napja

  Dr. Ostorházi László, az Ostorházi Bevonattechnikai Kft. tulajdonosa tartott előadást november 12-én Korrózió a járműiparban címmel.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30