Védőnőképző Intézmények találkozója a Szegedi Tudományegyetemen

írta ME-Egészségügyi Kar, 2015. május 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Április 22-23-án rendezték meg a Védőnőképző Intézmények találkozóját a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Preventív Egészségügyi Gondozás Tanszékének szervezésében.

Védőnőképző Intézmények találkozója a Szegedi Tudományegyetemen

A két napos konferencián öt egyetem hat képzési helyéről (Szeged, Budapest, Nyíregyháza, Kaposvár, Szombathely, Miskolc) érkezett védőnő szakos hallgatók mérték össze tudásukat és ismerkedtek meg egymással. Minden városból három hallgató és egy oktató érkezett. A Miskolci Egyetem Egészségügyi Karát Járási Mónika oktató, valamint Csetneki Fanni, Lencsés Andrea és Szűcs Zsófia Réka IV. évfolyamos védőnő szakos hallgatók képviselték.

A programokat megelőzően Dr. Tobak Orsolya, a Preventív Egészségügyi Gondozás Tanszék tanszékvezetője kalauzolta körbe a vendégeket az intézményben.

Ezt követően került sor a védőnő hallgatók megmérettetésére, melynek keretében öt különböző helyszínen adhattak számot tudásukról a háromfős csapatok reanimáció, várandós- és gyermekgondozás, csecsemőgondozás és csecsemőtáplálás témakörben. A verseny részét képezte még egy teszt kitöltése az idén 100 éves Védőnői Szolgálat történetéről, valamint egy akadályverseny is. Az izgalmas programok után a házigazdák egy tiszai sárkányhajózásra invitálták a résztvevőket.

A nap zárásaként egy vacsora keretében minden képzőintézmény röviden bemutatkozott.

A második nap a tudomány jegyében telt, 13 hallgató mutatta be TDK kutatási eredményeit, melyek a védőnői munka szerteágazó területeit ölelték fel.

A program az eredményhirdetéssel zárult: a tudományos versenyen Lencsés Andrea, karunk hallgatója – a budapesti hallgatóval holtversenyben – első helyezést ért el, a csapatversenyben pedig a második helyért járó díjat szerezték meg a miskolciak.  

Az eredményekre büszkék vagyunk, gratulálunk a résztvevőknek!

Köszönettel tartozunk a szegedieknek a szíves fogadtatásért, a kitűnő vendéglátásért, a tartalmas, hasznos és vidám programokért – felejthetetlen élmény volt!

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 429 cikkből

 • Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására

  Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására • 18 napja

  2019. augusztus 29-én csütörtökön 10 órakor kerül sor a 3D Laboratórium átadására a Miskolci Egyetemen, amely új dimenziót jelent az anyagvizsgálatban, szolgáltatásban és kutatásban egyaránt. Az alkalomhoz kapcsolódó ünnepélyes szalagátvágásra tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • A Miskolci Egyetem az innovációs házépítő világverseny élmezőnyében • 47 napja

  A Miskolci Egyetem csapata 4 díjat nyert a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi egyetemi hallgatók innovációs házépítő-versenyén.

 • Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem

  Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem • 52 napja

  Tovább emelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, immáron hat éves rekordot döntött a felvettek száma – derül ki a 2019. július 24-én közzétett ponthatárok első értékeléséből. A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több, mint 5 százalékkal emelkedett, amivel várhatóan a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen

  Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen • 53 napja

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának megújulása: 2019-ben immár a gyógypedagógia (BA) alapszak is elrajtol a miskolci campuson. Az új alapképzés korszerű digitális tananyagokkal várja a jelentkezőket, akik akár állami ösztöndíjas férőhelyekre is pályázhatnak a pótfelvételi eljárás keretében.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30