Védőnőképző Intézmények találkozója a Szegedi Tudományegyetemen

írta ME-Egészségügyi Kar, 2015. május 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Április 22-23-án rendezték meg a Védőnőképző Intézmények találkozóját a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Preventív Egészségügyi Gondozás Tanszékének szervezésében.

Védőnőképző Intézmények találkozója a Szegedi Tudományegyetemen

A két napos konferencián öt egyetem hat képzési helyéről (Szeged, Budapest, Nyíregyháza, Kaposvár, Szombathely, Miskolc) érkezett védőnő szakos hallgatók mérték össze tudásukat és ismerkedtek meg egymással. Minden városból három hallgató és egy oktató érkezett. A Miskolci Egyetem Egészségügyi Karát Járási Mónika oktató, valamint Csetneki Fanni, Lencsés Andrea és Szűcs Zsófia Réka IV. évfolyamos védőnő szakos hallgatók képviselték.

A programokat megelőzően Dr. Tobak Orsolya, a Preventív Egészségügyi Gondozás Tanszék tanszékvezetője kalauzolta körbe a vendégeket az intézményben.

Ezt követően került sor a védőnő hallgatók megmérettetésére, melynek keretében öt különböző helyszínen adhattak számot tudásukról a háromfős csapatok reanimáció, várandós- és gyermekgondozás, csecsemőgondozás és csecsemőtáplálás témakörben. A verseny részét képezte még egy teszt kitöltése az idén 100 éves Védőnői Szolgálat történetéről, valamint egy akadályverseny is. Az izgalmas programok után a házigazdák egy tiszai sárkányhajózásra invitálták a résztvevőket.

A nap zárásaként egy vacsora keretében minden képzőintézmény röviden bemutatkozott.

A második nap a tudomány jegyében telt, 13 hallgató mutatta be TDK kutatási eredményeit, melyek a védőnői munka szerteágazó területeit ölelték fel.

A program az eredményhirdetéssel zárult: a tudományos versenyen Lencsés Andrea, karunk hallgatója – a budapesti hallgatóval holtversenyben – első helyezést ért el, a csapatversenyben pedig a második helyért járó díjat szerezték meg a miskolciak.  

Az eredményekre büszkék vagyunk, gratulálunk a résztvevőknek!

Köszönettel tartozunk a szegedieknek a szíves fogadtatásért, a kitűnő vendéglátásért, a tartalmas, hasznos és vidám programokért – felejthetetlen élmény volt!

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 463 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 15 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 23 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 25 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 42 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30