Védőnőképző Intézmények találkozója a Szegedi Tudományegyetemen

írta ME-Egészségügyi Kar, 2015. május 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Április 22-23-án rendezték meg a Védőnőképző Intézmények találkozóját a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Preventív Egészségügyi Gondozás Tanszékének szervezésében.

Védőnőképző Intézmények találkozója a Szegedi Tudományegyetemen

A két napos konferencián öt egyetem hat képzési helyéről (Szeged, Budapest, Nyíregyháza, Kaposvár, Szombathely, Miskolc) érkezett védőnő szakos hallgatók mérték össze tudásukat és ismerkedtek meg egymással. Minden városból három hallgató és egy oktató érkezett. A Miskolci Egyetem Egészségügyi Karát Járási Mónika oktató, valamint Csetneki Fanni, Lencsés Andrea és Szűcs Zsófia Réka IV. évfolyamos védőnő szakos hallgatók képviselték.

A programokat megelőzően Dr. Tobak Orsolya, a Preventív Egészségügyi Gondozás Tanszék tanszékvezetője kalauzolta körbe a vendégeket az intézményben.

Ezt követően került sor a védőnő hallgatók megmérettetésére, melynek keretében öt különböző helyszínen adhattak számot tudásukról a háromfős csapatok reanimáció, várandós- és gyermekgondozás, csecsemőgondozás és csecsemőtáplálás témakörben. A verseny részét képezte még egy teszt kitöltése az idén 100 éves Védőnői Szolgálat történetéről, valamint egy akadályverseny is. Az izgalmas programok után a házigazdák egy tiszai sárkányhajózásra invitálták a résztvevőket.

A nap zárásaként egy vacsora keretében minden képzőintézmény röviden bemutatkozott.

A második nap a tudomány jegyében telt, 13 hallgató mutatta be TDK kutatási eredményeit, melyek a védőnői munka szerteágazó területeit ölelték fel.

A program az eredményhirdetéssel zárult: a tudományos versenyen Lencsés Andrea, karunk hallgatója – a budapesti hallgatóval holtversenyben – első helyezést ért el, a csapatversenyben pedig a második helyért járó díjat szerezték meg a miskolciak.  

Az eredményekre büszkék vagyunk, gratulálunk a résztvevőknek!

Köszönettel tartozunk a szegedieknek a szíves fogadtatásért, a kitűnő vendéglátásért, a tartalmas, hasznos és vidám programokért – felejthetetlen élmény volt!

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 457 cikkből

 • A világrangsorok is jegyzik a Miskolci Egyetemet

  A világrangsorok is jegyzik a Miskolci Egyetemet • 26 napja

  Idén a Miskolci Egyetem is felkerült a Quacquarelli Symonds (QS) 2021-es világrangsorára, ami az egyik legismertebb – és az intézmények nemzetközi megítélésében is presztízsteremtő – nemzetközi felsőoktatási ranglista.

 • Együttműködési megállapodás a koronavírus megfékezése érdekében

  Együttműködési megállapodás a koronavírus megfékezése érdekében • 31 napja

  Június 3-án együttműködési megállapodást kötött a Miskolc Egyetem, a KONTASET Kft. és a TOSOT Magyarország a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

 • Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem

  Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem • 31 napja

  Költségvetési szerv helyett magánegyetemként látja el közfeladatait a Miskolci Egyetem 2020. augusztus 1-től, ami rugalmasabb működést és a versenyképesség növelését teszi lehetővé.

 • A Miskolci Egyetem beszámolt a maszk-gyártósor fejlesztésekről

  A Miskolci Egyetem beszámolt a maszk-gyártósor fejlesztésekről • 31 napja

  A koronavírus elleni védekezésben fontos szerep jut a maszkoknak és ebben a tekintetben jelentős a Miskolci Egyetem projektje. Erről tartott előadást az ITM fejlesztések c. online Tudományos Konferencián Deák Csaba kancellár, valamint Siménfalvi Zoltán egyetemi docens, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30