Egyetemünk együttműködési megállapodást kötött a Weinberg '93 Kft-vel

írta uni-miskolc.hu, 2015. május 18–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Május 13-án együttműködési megállapodást kötött a Weinberg ’93 Építő Kft. és a Miskolci Egyetem. A többek között hallgatói ösztöndíjat is tartalmazó szerződést a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor, a Weinberg ’93 Kft. részéről pedig Derczó István, a cég ügyvezető igazgatója írta alá.

Egyetemünk együttműködési megállapodást kötött a Weinberg '93 Kft-vel

A Weinberg ’93 Építő Kft-t 1993 őszén alapította Derczó István, aki ma is irányítja a magyar tulajdonú vállalatot. Az ipari-kereskedelmi jellegű csarnoképületek és sportlétesítmények építésével, generál-kivitelezésével és acélszerkezetek gyártásával foglalkozó cég irodája, gyártóüzeme és raktára Sárospatakon található. A mintegy 350 főt foglalkoztató vállalkozás 42 mérnöke közül 10 a Miskolci Egyetemen végzett.Mivel az egyetem számos olyan területen végez oktatási ill. tudományos kutatási tevékenységet, amelyeken a Weinberg ’93 Kft. átfogó alkalmazási ismeretekkel rendelkezik, a cég a jövőben üzemlátogatási lehetőséggel, gyakornoki állásban megvalósuló nyári szakmai gyakorlatokkal, valamint pályaválasztási tanácsadással segíti az egyetem ill. annak hallgatóinak munkáját. A cég a profiljába eső szakmai területeken lehetőséget nyújt továbbá TDK-, komplex tervezési feladat-, szakdolgozat-, illetve diplomaterv-témaválasztásokra. A most aláírt együttműködés legfontosabb eleme ugyanakkor a Weinberg Ösztöndíj, amellyel évente egyetemünk 4-5 kimagasló eredményű hallgatóját fogják támogatni, és amelyet az egyetemi képzés első évének tanulmányi átlaga alapján ítélnek oda a 2015/16-os tanévtől. A Weinberg ’93 Kft. által kínált életpályamodell részeként képzésük második évétől kívánják támogatni az ifjú mérnökök tanulmányait, a szakmai mentorprogram végén pedig állás várja majd őket a vállalatnál. A rendezvényről készült sajtóanyag ITT olvasható.

fotó: Lengyel Attila

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 444 cikkből

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől • 26 napja

  A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 26 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

 • A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása

  A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása • 27 napja

  Egyetemünk mai képének kialakulása hosszas folyamat volt, mely sokszor politikai és más egyéb okok miatt sok fennakadásba ütközött, de eredménye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a tavalyi évben is a Miskolci Egyetem nyerte el az ország legszebb campusa címet.

 • Bevonattechnikai előadás

  Bevonattechnikai előadás • 28 napja

  Dr. Ostorházi László, az Ostorházi Bevonattechnikai Kft. tulajdonosa tartott előadást november 12-én Korrózió a járműiparban címmel.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30