Egyetemünk együttműködési megállapodást kötött a Weinberg '93 Kft-vel

írta uni-miskolc.hu, 2015. május 18–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Május 13-án együttműködési megállapodást kötött a Weinberg ’93 Építő Kft. és a Miskolci Egyetem. A többek között hallgatói ösztöndíjat is tartalmazó szerződést a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor, a Weinberg ’93 Kft. részéről pedig Derczó István, a cég ügyvezető igazgatója írta alá.

Egyetemünk együttműködési megállapodást kötött a Weinberg '93 Kft-vel

A Weinberg ’93 Építő Kft-t 1993 őszén alapította Derczó István, aki ma is irányítja a magyar tulajdonú vállalatot. Az ipari-kereskedelmi jellegű csarnoképületek és sportlétesítmények építésével, generál-kivitelezésével és acélszerkezetek gyártásával foglalkozó cég irodája, gyártóüzeme és raktára Sárospatakon található. A mintegy 350 főt foglalkoztató vállalkozás 42 mérnöke közül 10 a Miskolci Egyetemen végzett.Mivel az egyetem számos olyan területen végez oktatási ill. tudományos kutatási tevékenységet, amelyeken a Weinberg ’93 Kft. átfogó alkalmazási ismeretekkel rendelkezik, a cég a jövőben üzemlátogatási lehetőséggel, gyakornoki állásban megvalósuló nyári szakmai gyakorlatokkal, valamint pályaválasztási tanácsadással segíti az egyetem ill. annak hallgatóinak munkáját. A cég a profiljába eső szakmai területeken lehetőséget nyújt továbbá TDK-, komplex tervezési feladat-, szakdolgozat-, illetve diplomaterv-témaválasztásokra. A most aláírt együttműködés legfontosabb eleme ugyanakkor a Weinberg Ösztöndíj, amellyel évente egyetemünk 4-5 kimagasló eredményű hallgatóját fogják támogatni, és amelyet az egyetemi képzés első évének tanulmányi átlaga alapján ítélnek oda a 2015/16-os tanévtől. A Weinberg ’93 Kft. által kínált életpályamodell részeként képzésük második évétől kívánják támogatni az ifjú mérnökök tanulmányait, a szakmai mentorprogram végén pedig állás várja majd őket a vállalatnál. A rendezvényről készült sajtóanyag ITT olvasható.

fotó: Lengyel Attila

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 429 cikkből

 • Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására

  Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására • 17 napja

  2019. augusztus 29-én csütörtökön 10 órakor kerül sor a 3D Laboratórium átadására a Miskolci Egyetemen, amely új dimenziót jelent az anyagvizsgálatban, szolgáltatásban és kutatásban egyaránt. Az alkalomhoz kapcsolódó ünnepélyes szalagátvágásra tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • A Miskolci Egyetem az innovációs házépítő világverseny élmezőnyében • 46 napja

  A Miskolci Egyetem csapata 4 díjat nyert a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi egyetemi hallgatók innovációs házépítő-versenyén.

 • Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem

  Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem • 51 napja

  Tovább emelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, immáron hat éves rekordot döntött a felvettek száma – derül ki a 2019. július 24-én közzétett ponthatárok első értékeléséből. A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több, mint 5 százalékkal emelkedett, amivel várhatóan a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen

  Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen • 52 napja

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának megújulása: 2019-ben immár a gyógypedagógia (BA) alapszak is elrajtol a miskolci campuson. Az új alapképzés korszerű digitális tananyagokkal várja a jelentkezőket, akik akár állami ösztöndíjas férőhelyekre is pályázhatnak a pótfelvételi eljárás keretében.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30