Tehetségnap a Miskolci Egyetemen

írta Tóth Orsolya, 2015. május 18–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Május 12-e a diáktudományok napja volt egyetemünkön. Az idén tavasszal megrendezett OTDK ugyanis különösen eredményesnek bizonyult hallgatóink számára, akik hatvan különböző díjat hoztak el.

Tehetségnap a Miskolci Egyetemen

Az idén tavasszal megrendezett OTDK ugyanis különösen eredményesnek bizonyult hallgatóink számára, akik hatvan különböző díjat hoztak el a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar, a Gépészmérnöki- és Informatikai Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar és az Egészségügyi Kar jó hírnevét emelve.

Délelőtt tíz órától a karok TDK tevékenységével ismerkedhettek meg az érdeklődők a Főbejárat előcsarnokában. Ezt követően déltől az egyetemi menzán azok a hallgatók, akik az idei OTDK-n helyezést értek el, poszter előadásokon mutatták be dolgozatuk legfőbb eredményeit.Majd egy kerekasztal-beszélgetés következett Dr. Dabasi Halász Zsuzsanna, egyetemi docens, a TDK szervezet titkára vezetésével, ahol a díjazottak megosztották tapasztalataikat a kutatómunkával és egy ilyen komoly megmérettetésre való felkészüléssel kapcsolatban. Dornfeld László például, aki az ÁJK hallgatója, és példátlan módon két első helyezést is elhozott az országos konferenciáról, úgy tapasztalta, hogy kevés a magyar nyelvű szakirodalom, ugyanakkor kiemelte a konzulensek szerepét a téma helyes feldolgozásának segítésében.

Kiss Krisztián és Orosz Andrea, az Egészségügyi kar díjazott hallgatói szerint a sikerekhez az kell, hogy olyan területen kutasson az ember, ami valóban érdekli is, de természetesen a kitartás is nagyon fontos az eredményekhez.

A beszélgetésen elhangzott még az is, hogy a jó helyezés alapja nem elsősorban a jó tanulmányi eredmény, a kíváncsiság, a lelkesedés a saját téma iránt legalább olyan fontos. Arról is szó esett a jelenlevők között, hogy milyen nagy jelentősége van egy-egy jó szakmai versenyeredménynek a munkaerőpiacon, gyakorlati hely-, illetve álláskeresés alkalmával.

A nap záró eseménye a 14 órakor kezdődő Gépészmérnöki- és Informatikai Kar TDK Díjátadó ünnepsége volt, melyre a „Selmec” rektori tanácsteremben került sor.

Az egész napos program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által elismert TDK-műhelyek támogatása" című, NTP-TDK-14 kódjelű pályázati felhívásra benyújtott, NTP-TDK-14-0013 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "Diáktudomány" Tehetséggondozás 2015. című nyertes pályázat keretében valósult meg.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 436 cikkből

 • TIBES KONCERT AZ EGYETEMEN (10.15)

  TIBES KONCERT AZ EGYETEMEN (10.15) • 45 napja

  Csaba Tibor (Tibes) népszerű zenész, dalszerző-rapper az Alvajárók ébredése és egyéb nagysikerű dalok szerzője, előadója október 15-én koncertet ad a ROCKWELL KLUB előtti szabadtéri színpadon. Gyere te is, ott a helyed! Belépés:INGYENES!

 • Élelmezési Világnap - 2019. október 16-18.

  Élelmezési Világnap - 2019. október 16-18. • 46 napja

  Élelmezési Világnap (World Food Day): egy nap, melyet világszerte ünnepelnek. Egy esemény, amire világszerte odafigyelnek - részben magyar emberek 40 évvel ezelőtti kezdeményezésének köszönhetően! Őrizzük meg ezt a szellemiséget, és az Élelmezési Világnap alkalmából rendezzünk egy eredményes gyűjtést a Miskolci Egyetemen október 16-17-18-án!

 • Észak Állásbörze

  Észak Állásbörze • 47 napja

  Másodszor rendezték meg a Miskolci Egyetemen az Észak Állásbörze, amely a tavalyihoz hasonló sikert hozott: a többtucatnyi munkát kínáló cég, vállalkozás standjait sok százan keresték fel. Sokan már munkaszerződés konkrét ígéretével távoztak az állásbörzéről, mások több kedvező ajánlat közül választhatnak majd.

 • Katonai Toborzóiroda nyílt a Miskolci Egyetemen

  Katonai Toborzóiroda nyílt a Miskolci Egyetemen • 61 napja

  Szeptember 16-án a Magyar Honvédség átadta a Miskolci Egyetemen kialakított toborzóirodáját, ahol folyamatosan várják a katonai szolgálati formák iránt érdeklődőket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30