Tehetségnap a Miskolci Egyetemen

írta Tóth Orsolya, 2015. május 18–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Május 12-e a diáktudományok napja volt egyetemünkön. Az idén tavasszal megrendezett OTDK ugyanis különösen eredményesnek bizonyult hallgatóink számára, akik hatvan különböző díjat hoztak el.

Tehetségnap a Miskolci Egyetemen

Az idén tavasszal megrendezett OTDK ugyanis különösen eredményesnek bizonyult hallgatóink számára, akik hatvan különböző díjat hoztak el a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar, a Gépészmérnöki- és Informatikai Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar és az Egészségügyi Kar jó hírnevét emelve.

Délelőtt tíz órától a karok TDK tevékenységével ismerkedhettek meg az érdeklődők a Főbejárat előcsarnokában. Ezt követően déltől az egyetemi menzán azok a hallgatók, akik az idei OTDK-n helyezést értek el, poszter előadásokon mutatták be dolgozatuk legfőbb eredményeit.Majd egy kerekasztal-beszélgetés következett Dr. Dabasi Halász Zsuzsanna, egyetemi docens, a TDK szervezet titkára vezetésével, ahol a díjazottak megosztották tapasztalataikat a kutatómunkával és egy ilyen komoly megmérettetésre való felkészüléssel kapcsolatban. Dornfeld László például, aki az ÁJK hallgatója, és példátlan módon két első helyezést is elhozott az országos konferenciáról, úgy tapasztalta, hogy kevés a magyar nyelvű szakirodalom, ugyanakkor kiemelte a konzulensek szerepét a téma helyes feldolgozásának segítésében.

Kiss Krisztián és Orosz Andrea, az Egészségügyi kar díjazott hallgatói szerint a sikerekhez az kell, hogy olyan területen kutasson az ember, ami valóban érdekli is, de természetesen a kitartás is nagyon fontos az eredményekhez.

A beszélgetésen elhangzott még az is, hogy a jó helyezés alapja nem elsősorban a jó tanulmányi eredmény, a kíváncsiság, a lelkesedés a saját téma iránt legalább olyan fontos. Arról is szó esett a jelenlevők között, hogy milyen nagy jelentősége van egy-egy jó szakmai versenyeredménynek a munkaerőpiacon, gyakorlati hely-, illetve álláskeresés alkalmával.

A nap záró eseménye a 14 órakor kezdődő Gépészmérnöki- és Informatikai Kar TDK Díjátadó ünnepsége volt, melyre a „Selmec” rektori tanácsteremben került sor.

Az egész napos program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által elismert TDK-műhelyek támogatása" című, NTP-TDK-14 kódjelű pályázati felhívásra benyújtott, NTP-TDK-14-0013 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "Diáktudomány" Tehetséggondozás 2015. című nyertes pályázat keretében valósult meg.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 429 cikkből

 • Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására

  Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására • 18 napja

  2019. augusztus 29-én csütörtökön 10 órakor kerül sor a 3D Laboratórium átadására a Miskolci Egyetemen, amely új dimenziót jelent az anyagvizsgálatban, szolgáltatásban és kutatásban egyaránt. Az alkalomhoz kapcsolódó ünnepélyes szalagátvágásra tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • A Miskolci Egyetem az innovációs házépítő világverseny élmezőnyében • 47 napja

  A Miskolci Egyetem csapata 4 díjat nyert a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi egyetemi hallgatók innovációs házépítő-versenyén.

 • Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem

  Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem • 51 napja

  Tovább emelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, immáron hat éves rekordot döntött a felvettek száma – derül ki a 2019. július 24-én közzétett ponthatárok első értékeléséből. A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több, mint 5 százalékkal emelkedett, amivel várhatóan a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen

  Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen • 52 napja

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának megújulása: 2019-ben immár a gyógypedagógia (BA) alapszak is elrajtol a miskolci campuson. Az új alapképzés korszerű digitális tananyagokkal várja a jelentkezőket, akik akár állami ösztöndíjas férőhelyekre is pályázhatnak a pótfelvételi eljárás keretében.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30