Miskolci Egyetem Sportközpont sajtóközleménye

írta Miskolci Egyetem Sportközpont , 2015. június 23–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A 2013. november 1-jén elindult „Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások fejlesztése a sport területén” című, 35 millió forint keretösszegű TÁMOP pályázati projekt 2015. június 30-án lezárul. A projektnek köszönhetően olyan fejlesztésekre került sor a Miskolci Egyetem szabadidősportjában az elmúlt 2 évben, amelyre az azt megelőző 15-20 évben nem volt példa.

Miskolci Egyetem Sportközpont sajtóközleménye

A projekt keretében bevezetett szolgáltatások a Miskolci Egyetem valamennyi polgára számára elérhetőek.

A projekt keretében vállalt feladatok maradéktalanul megvalósultak, a meghatározott indikátorok mindegyikét sikerült túlteljesíteni. A kevesebb, mint 2 éves időtartam alatt 3 rendszeres sportszolgáltatás bevezetése mellett 26 szabadidősport rendezvény került megszervezésre. 2.700 fő hallgató a megvalósult programok legalább egyikén részt vett, az összes regisztrált részvétel elérte a 8.500 hallgatót.

A Miskolci Egyetem Sportközpont (korábban Sportlétesítmények) szervezeti egység keretében egy új szolgáltató egység (Sportiroda) alakult azzal az elsődleges feladattal, hogy koordinálja a Miskolci Egyetem szabadidősport életét, a hallgatók igényeihez igazított szabadidősport programokat szervezzen. Ez egyaránt jelenti rendszeres szabadidős sporttevékenység (heti gyakoriságú zumba óra és futóklub) biztosítását, amatőr sportversenyek (Miskolci Egyetemi Vándorkupa, szemeszterenként 6 sportágban) és igény szerinti bajnokságok (Miskolci Egyetemi Kispályás Labdarúgó Bajnokság), valamint nagyszabású sportnapok (Miskolci Egyetemi Sportnap és Sportágválasztó, Gólyatábor Sportnap, MEN Sportnap) szervezését. A sportnapokon nagy hangsúlyt kapnak a sportági bemutatók, a sport és egészséges életmódot népszerűsítő programok, sportos vetélkedők.

A Sportiroda átfogó felmérést végzett a hallgatók sportolási igényeiről annak érdekében, hogy a szolgáltatásokat minél hatékonyabban tudja kialakítani, elkészítette a Miskolci Egyetem sportadatbázisát, valamint kidolgozott egy élsportolókat támogató mentorprogramot. A projektnek köszönhetően létrejött egy egyetemi sportportál és kapcsolódó facebook oldal, a sportolási lehetőségekkel és egészséges életmóddal kapcsolatos információk hallgatók felé történő minél hatékonyabb eljuttatása érdekében. 

Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora elmondta, hogy a jelen projekt keretében megvalósult szolgáltatásfejlesztések mellet, az intézmény sportinfrastruktúrájában végbement beruházásoknak és az egyetem sportegyesülete, a MEAFC megújulásának együttesen köszönhető, hogy a Miskolci Egyetem házigazdája tud lenni a 2016-os Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságnak, valamint a 2017-es Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságnak. 

Kép forrása: http://www.egyetemisport-miskolc.hu/ 

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 448 cikkből

 • Egy miskolci az első százezerben...

  Egy miskolci az első százezerben... • 5 napja

  A magyar Tudomány 2020. februári számában Gimesi Júlia beszámol a PLOS Biology című lapban 2019 őszén publikált elemzésről, aminek csatolmányában néven nevezik a „világ 100.000 legjobb kutatóját”. Az adatbankban találunk egyéb miskolci vonatkozásokat is.

 • Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat

  Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat • 17 napja

  Berényi Barbi, a MEgazin újságírója kapta a 2019-es írásaiért a Furmann Dávid-díjat, amelyet az alapítvány kuratóriuma ítélt oda.

 • A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján

  A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján • 66 napja

  A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon

  Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon • 70 napja

  A Miskolci Diákotthon Kft. Nemzeti Tanúsító védjegyes legmagasabb minősítésű ifjúsági szálláshelye az UNI-HOTEL Diákotthon Traveller Review Award díjazott lett a 2020-as évben.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30