Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a DIFI-CAD Kft.

írta ME Sajtóközlemény, 2015. szeptember 3–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a DIFI-CAD Kft. szeptember 3-án azzal a céllal, hogy a Miskolci Egyetem oktatási tevékenységében tovább erősödjön a gyakorlati tapasztalatok szerepe, közeledjen és igazodjon egymáshoz a képzés és a felvevőpiac.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a DIFI-CAD Kft.

A Miskolci Egyetem és a DIFI-CAD Mérnökiroda Kutatási, Fejlesztési, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság együttműködési megállapodást írt alá 2015. szeptember 3-án azzal a céllal, hogy a Miskolci Egyetem oktatási tevékenységében tovább erősödjön a gyakorlati tapasztalatok szerepe, közeledjen és igazodjon egymáshoz a képzés és a felvevőpiac.

A megállapodás célja továbbá, hogy a DIFI-CAD Kft. megfelelő gyakorló helyet kínálhasson a Miskolci Egyetemen tanuló városi és környékbeli értelmiségi fiataloknak a település szellemi kapacitásának megőrzése, továbbfejlesztése érdekében.A DIFI-CAD Kft. az együttműködés keretében kész a Miskolci Egyetem képzési rendjéhez illeszkedő, a cég szakmai profiljába vágó előadások megtartására, továbbá a TDK-dolgozatok, szakdolgozatok és PhD-értekezések számára biztosít kutatási tématerületet. A cég a hajtóművek, csigahajtóművek elméleti és gyakorlati megvalósítása témában a jövőben közreműködik az egyetem PhD képzésében. A két partner fél a tudományos kutatás fejlesztéséhez (szabadalmaztatott eljárás) további eszközfejlesztést is szükségesnek lát. A felek vállalják továbbá, hogy kölcsönösen közreműködnek közös kutatási pályázatok megírásában.A DIFI-CAD jelenleg gépészeti berendezések tervezésével és gyártásával, gyártórendszerek kialakításával, különleges hajtóművek fejlesztésével és kutatásával foglalkozik, három PhD-hallgató közreműködésével.

2014-ben ívelt profilú spiroid csigahajtást szabadalmaztattak Prof. Dr. Dudás Illés, a cég ügyvezető igazgatója, és doktoranduszai.  Jelenleg a prototípus gyártása és gyártóeszközeinek fejlesztése folyik a cégnél, ehhez biztosít kitűnő tudományos hátteret az aláírt együttműködési megállapodás Prof. Dr. Torma Andrással, a Miskolci Egyetem rektorával.A Miskolci Egyetem és a DIFI-CAD együttműködése révén kifejlesztendő hajtóművek és gépi berendezések az autóipar és a szerszámgépipar számára azonnal hasznosítható eredményeket hozhatnak.

fotó: Lengyel Attila

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 463 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 10 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 19 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 20 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 37 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30