Ünnepélyes tanévnyitó a Miskolci Egyetemen

írta minap.hu, MEgazin, 2015. szeptember 7–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Több mint tízezer hallgató, ebből csaknem kétezer-ötszáz elsős tanul idén a Miskolci Egyetemen. Az ünnepi szenátusi üléssel elkezdődött a 281. tanév a Selmecbányai Akadémia jogutód intézményében. A tanévnyitón habilitációs és PhD okleveleket is átadtak szeptember 4-én.

Ünnepélyes tanévnyitó a Miskolci Egyetemen

Több száz hallgató tett ünnepélyes esküt - szeptember 4-én pénteken - és vált ezzel hivatalosan is egyetemi polgárrá. Sok elsős messziről érkezett. Norbert  például Csongrád megyéből jött, hogy a Miskolci Egyetem földtudományi szakán tanulhasson.

– Azért ide jelentkeztem, mert szerettem volna kiszakadni a környezetemből – mondtaKovács Norbert –, mert Miskolc nekem teljesen idegen, meg másrészt szakmailag is érdekelt, mert  szeretem a földrajzot és ez mégis csak kapcsolódik hozzá.Mások a munkalehetőségek miatt tanulnak itt tovább. Vivien logisztikai mérnökként szeretne elhelyezkedni.

– Sok ismerősöm mondta, hogy könnyen el tudtak helyezkedni – nyilatkozta Kostyó Vivien – legalább is mindenki el tudott helyezkedni ezzel a szakmával, úgyhogy remélem, én is így leszek majd ezzel.Idén nyolc karon mintegy tízezren, közülük csaknem kétezer-ötszázan elsősként kezdik meg a tanévet a miskolci campuson. Az új hallgatókat az egyetem rektora köszöntötte.

– Hisszük azt, hogy itt ki fog teljesedni személyiségük – mondta beszédében Torma András. – Itt lesznek igazán felnőttek. Olyan szakemberekké fognak válni, akik hitem szerint büszkék arra, hogy a Miskolci Egyetemen szereztek diplomát.Ma az egyetem kulcsa is visszakerült a hallgatókhoz. Kiss Gábor alpolgármester elmondta, Miskolc ma már új úton halad tovább. A fejlődéshez pedig jól képzett, fiatal munkaerőre van szükség.– Azt gondoljuk, hogy egy új szakasz kezdődik nagyon komoly fejlesztésekkel a következő időszakban a városban, új típusú gazdaság megerősítésével és ma már ennek a legkomolyabb feltétele a megfelelően képzett szakembereknek a megléte.

Az ünnepi tanévnyitó szenátusi ülés végén habilitációs és PhD okleveleket adtak át.

fotó: Bujdos Tibor (Észak-Magyarország)

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 468 cikkből

 • Az alkalmazkodás a siker záloga

  Az alkalmazkodás a siker záloga • 9 napja

  „A gyors éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás tekintetében versenyt futunk az idővel. Nem hagyhatjuk, hogy az alkalmazkodás az éghajlat-politikai intézkedések elfeledett szegmensévé váljon. Át kell állnunk az adaptáció nagyszabású, megelőző jellegű és rendszerszintű támogatására.” – idézett António Guterres ENSZ főtitkár, New York-i Columbia Egyetemen elhangzott beszédéből Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, a sajtó megjelent képviselői előtt.

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 15 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Sajtómeghívó

  Sajtómeghívó • 16 napja

  A Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány az egészség tematikával, valamint az azzal összefüggő oktatási-képzési, kutatás-fejlesztési tevékenységekre egyaránt kiterjedő együttműködési megállapodást ír alá a társadalmi kötelezettségvállalás jegyében 2021. január 11-én, hétfőn 12:00 órakor a Miskolci Egyetem Fintelligence Termében (A/4, III. emelet), melyre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban

  Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban • 60 napja

  Aláírta szerződését az 500. területvédelmi tartalékos katona, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A végzős egyetemista megszerzett tudását, a Magyar Honvédségen belül szeretné kamatoztatni, így a tartalékos rendszer után tervezi, hogy szerződéses katonaként marad a honvédségnél. Jelenleg beosztását keresik a rendszerben.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30