XVI. Miskolci Egyetemi Sportnap

írta ME Sportiroda, 2015. szeptember 15–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A Miskolci Egyetem intézményi sportirodája idén is megszervezi szeptember 23-án a XVI. Miskolci Egyetemi Sportnapot, a hagyományok szerint kötelezően sporttal töltendő tanítás nélküli munkanap keretében.

XVI. Miskolci Egyetemi Sportnap

A Sportnapon a meghirdetett sportágakon kívül számos kiegészítő program is lesz, melyekről később adunk tájékoztatást. A Miskolci Egyetemi Sportnap, egy országosan is példaértékű, elismert rendezvény, mely az elmúlt 16 évben öregbítette intézményünk hírnevét, kérjük részvételével, nevezésével segítse ennek a szép hagyománynak a továbbélését, fejlődését.

A Sportnap alábbi versenyszámaiban szükséges előnevezés:

Kispályás labdarúgás

 • maximum 10 fős csapatok jelentkezését várjuk (5+1 játszik, 4 fő csere),

 • 48 csapat nevezését tudjuk elfogadni

 • jelentkezési határidő szeptember 21. 12:00 óra

 • csapatkapitányoknak megbeszélés szeptember 22-én 18 órakor

Streetball

- 4 fős csapatok jelentkezését várjuk

Strandröplabda

- női, férfi és vegyes páros kategóriák

Asztalitenisz

- női és férfi egyéni, férfi páros és vegyes páros kategóriák

Tenisz

- női és férfi egyéni, férfi páros kategóriák

Atlétikai 7 próba

- az indulóknak mind a 7 próbát kell teljesíteniük: távolugrás, magasugrás, gerelyhajítás, 100 m síkfutás, 100 m gátfutás, súlylökés, medicinlabda dobás

Sakk

- egyéni verseny

Tollaslabda

- férfi, női egyéni, férfi, női és vegyes páros kategóriák

Darts

- egyéni verseny

Csocsó

- 2 fős csapatok jelentkezését várjuk

Főzés

- pörkölt, gulyás és szabadon kategóriák

A főzéshez tűzifát minden csapat számára biztosítunk. 1 garnitúra sörpadot pedig az első 50 nevezett csapat számára tudunk biztosítani.

Tájfutás – az egyetem területén

- férfi, női egyéni, férfi, női és vegyes páros kategóriák

Erősember verseny – az újonnan átadott szabadtéri kondi parkban

- férfi és női kategóriák
 

Jelentkezni 2015. szeptember 13-től 2015. szeptember 22-ig lehet online a www.sport.uni-miskolc.hu oldalon az online nevezés fülre kattintva, vagy személyesen a Körcsarnok 10. sz. Brindza Henrietta irodájában, minden hétköznap 8-16 óra között.

A Miskolci Egyetem Sportközpont, Sportiroda a „ Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások fejlesztése a sport területén” TÁMOP program fenntartási időszakának keretében, az alábbi szolgáltatásokkal várja a sportolni vágyókat:
 

TENISZ:

A Miskolci Egyetemi Teniszcentrum két szingli játékra alkalmas tanuló pályáján egyetemünk polgárai, ingyenesen kipróbálhatják a sportágat. Ütő, labda a Sportközpont munkatársaitól a Teniszklubházban térítésmentesen igényelhető. Az akció célja a sportág népszerűsítése, rendszeres sportolás támogatása, valamint a Hallgatók számára a testnevelési órákon elsajátított ismeretek gyakorlási lehetőségének biztosítása.
 

SZABADTÉRI KONDIPARK:

A Miskolci Egyetemi Körcsarnok mellett felállított Szabadtéri Kondipark célja, hogy egyetemünk polgárai ingyenesen, kipróbálhassák a saját súllyal történő testedzés kínálta kondicionálási lehetőségeket, a megépült eszközpark segítségével.
 

FUTÓKLUB

A Miskolci Egyetemi Futóklub célja, hogy motivációt nyújtson a leendő futóknak, és plusz energiát adjon azoknak, akik már megszerették ezt a sportot.

A tavaly elindult kezdeményezés célja, hogy alkalmanként minél több futó jöjjön össze az Atlétikai Centrum új rekortán borítású pályáján. Mindenki az edzettségének megfelelő tempóban és társakkal futhat. A szaktanácsok mellett egymás tapasztalatait és “őrületeit” is megismerhetitek. A futás mellett a gimnasztika, a nyújtás, a futóiskola sem lesz elhanyagolva. A foglalkozás koordinálója, edzéstanácsokkal, biztatásokkal látja el a kezdőket.

A Futóklub időpontja: 2015.09.23-tól, minden szerdán 17.15-18.45

A részvétel ingyenes.

A Futóklub foglalkozásokat tartja: Tigyi József atlétika edző, a Miskolci Egyetem testnevelő tanára, a Miskolc Városi Sportiskola Atlétika Szakosztályának vezetője, számos országos bajnok atléta felkészítő edzője.


ZUMBA

Rendszeres Zumba lehetőséget biztosítunk a hallgatóink, oktatóink, dolgozóink számára:

2015.09.23-tól minden szerdán 19:00 – 20:00 között Zumba óra Szabó Viki Zumba Fitness oktatóval a Miskolci Egyetem Körcsarnokának galériáján.

A Zumba latin amerikai ritmusokra épül, a tánc és az aerobic ötvözete. Olyan ismert táncok alaplépéseit tartalmazza, mint a salsa, merengue, cumbia, flamenco, calypso, reagetton, hastánc. Egy óra alatt körülbelül 600 kalória égethető el.

A részvétel ingyenes.

A programokra mindenkit szeretettel várunk!

MOZDULJ EGYETEM!

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 448 cikkből

 • Egy miskolci az első százezerben...

  Egy miskolci az első százezerben... • 10 napja

  A Magyar Tudomány 2020. februári számában Gimesi Júlia beszámol a PLOS Biology című lapban 2019 őszén publikált elemzésről, aminek csatolmányában néven nevezik a „világ 100.000 legjobb kutatóját”. Az adatbankban találunk egyéb miskolci vonatkozásokat is.

 • Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat

  Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat • 23 napja

  Berényi Barbi, a MEgazin újságírója kapta a 2019-es írásaiért a Furmann Dávid-díjat, amelyet az alapítvány kuratóriuma ítélt oda.

 • A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján

  A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján • 71 napja

  A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon

  Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon • 76 napja

  A Miskolci Diákotthon Kft. Nemzeti Tanúsító védjegyes legmagasabb minősítésű ifjúsági szálláshelye az UNI-HOTEL Diákotthon Traveller Review Award díjazott lett a 2020-as évben.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30