"Inter-Team" projektzáró a Miskolci Egyetemen

írta Sajtóközlemény, 2015. december 1–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Interdiszciplináris kutatói teamek munkájának eredményeként növekedett a Miskolci Egyetem nemzetközi kutatás-fejlesztési potenciálja.

Az észak-magyarországi régió gazdasági versenyképességének fokozását célozta a Miskolci Egyetem most záruló európai uniós projektje, melynek keretében az intézmény interdiszciplináris kutatói teameket hozott létre stratégia szempontból kiemelt területeken. A csaknem 300 milliós összértékű projekt zárórendezvényét 2015. november 30-án rendezték a Miskolci Egyetemen.

Az észak-magyarországi régió gazdasági versenyképességének növelése nem képzelhető el a nemzetközi kapcsolatrendszer hatékony fejlesztése nélkül. Ennek érdekében a Miskolci Egyetem a régió vezető felsőoktatási intézményeként az egyetem hét karának részvételével öt interdiszciplináris kutatói teamet és egy nemzetközi pályázatokat előkészítő (Horizont 2020) operatív munkacsoportot hozott létre. A kutatócsoportok közös feladata a kutatások nemzetközi beágyazottságának növelése, a nemzetközi kutatói hálózat bővítése valamint új pályázatok előkészítése volt. A projekt megvalósítása során a kutatói teamek 65 nemzetközi partnerrel alakítottak ki együttműködést. E munka eredményeként hét nemzetközi kutatás-fejlesztési pályázat készült el a projekt keretében, melyek közül kettő esetében már a szerződéskötés is folyamatban van. A projekt megvalósításában mintegy 200 fő vett részt: a Miskolci Egyetem hét karának oktatói, kutatói, doktoranduszai és hallgatói.

A projekt eredményeként a nemzetközi kutatás-fejlesztési programok szereplőivel való együttműködésre építve növekedett a Miskolci Egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs potenciálja. Az intézmény a Kiválósági Központok piacképes kutatási eredményeinek segítségével növelte szerepét a nemzetközi tudományos közéletben és ezáltal javította az észak-magyarországi régió vonzerejét a gazdasági élet szereplői számára.
 

A projekt adatai:
Szakmai vezető: Prof. Dr. Gácsi Zoltán
Projektmenedzser: Dr. Bányainé dr. Tóth Ágota
Pénzügyi vezető: Batta Beatrix
Projekt teljes költsége: 295 429 050 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt időtartama: 2015. április 01. – 2015. november 30.
 

További információ:
Prof. Dr. Gácsi Zoltán szakmai vezető
Tel: (46) 565-111/1541

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 446 cikkből

 • A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján • 24 napja

  A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon

  Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon • 29 napja

  A Miskolci Diákotthon Kft. Nemzeti Tanúsító védjegyes legmagasabb minősítésű ifjúsági szálláshelye az UNI-HOTEL Diákotthon Traveller Review Award díjazott lett a 2020-as évben.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 56 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől • 56 napja

  A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30