Módszertani Központ létesült a Bölcsészettudományi Karon

írta Rada János, 2015. december 18–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Egyedülálló, országos szinten is jelentős módszertani központ létesült a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán, amely a jövőben mind az egyetemi képzést, mind pedig a fakultás társadalmi felzárkózást és pedagógiai kultúraváltást célzó misszióját támogatni fogja.

Módszertani Központ létesült a Bölcsészettudományi Karon

A Miskolc–Hejőkeresztúri KIP Regionális Módszertani Központ a „DIGITÁLIS ÚTON-ÚTFÉLEN. Komplex iskolai innováció és digitális szemléletformálás hátrányos helyzetűek körében” című, TÁMOP-3.1.16-14-2014-0001 jelű projekt keretében jött létre a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán, és igen komoly presztízst jelent mind a kar, mind pedig az intézmény számára. Egy olyan, Magyarországon egyedülálló pedagógiai központ létesült ugyanis Miskolcon, amely ugyan a régióra fókuszál, ám a jövőben – a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok hatékonyabb képzését támogató Komplex Instrukciós Program (KIP) terjesztésével – országszerte tevékeny részese lehet a pedagógusok megfelelő továbbképzésének. A módszertani központ az ME BTK szervezetében és a campus felújított, korszerű E/7-es épületében valósult meg, és a jövőben még erőteljesebbé és hatékonyabbá teheti a kar társadalmi felzárkózást és pedagógiai kultúraváltást célzó misszióját.

A KIP módszer Hejőkeresztúron már bizonyított, eredményeire mára országos figyelem irányul. A projekt keretében egyaránt zajlottak az ME BTK Tanárképző Intézet pedagógiai módszertani innovációin alapuló KIP-es, projektpedagógiai, valamint informatikai továbbképzések, digitális tananyag-fejlesztések, pályaorientációs tevékenységek és szociológiai háttérkutatások. Az ME BTK összesen 45 közoktatási intézménnyel – általános és középiskolával – működött együtt a projekt során.

Az ME BTK határozott célja, hogy szellemi potenciáljával hatékonyan járuljon hozzá Észak-kelet Magyarország társadalmi és gazdasági felzárkózásához, jelen projekt és projekt keretében létrejött módszertani központ pedig fontos mérföldövet jelent a kar történetében.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 463 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 10 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 19 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 21 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 37 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30