A Szerencsejáték Zrt. egymillióval támogatja a Zeneművészeti Intézetet

írta uni-miskolc, minap.hu, 2015. december 18–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A Szerencsejáték Zrt. egymillió forinttal támogatja a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetét, amely 2015-ben több remek eredményt ért el, és nemzetközi színtéren is öregbítette Miskolc város és a Miskolci Egyetem hírnevét.

A Szerencsejáték Zrt. egymillióval támogatja a Zeneművészeti Intézetet

A magas minőségi oktatás és művészi munka elismeréséül adta át az egymillió forintot Zsiga Marcell. Az ügyvezető elmondta: a sport és az egészségügy mellett az oktatást és a kultúrát is támogatják. – Egymillió forint összeggel támogatjuk a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetét, hiszen ott olyan komoly szakmai munka folyik, amely az Észak-magyarországi régió határain túl is egy nagyon magas minőséget jelent a zenei életben – mondta Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője.A Zeneművészeti Intézet hangszerállománya már elhasználódott. A márkás és jó minőségű hangszerek viszont nagyon drágák.

– Elavult a hangszerparkunk, hiszen nagyon régen volt már újabb beszerzésünk, és ezt folyamatosan újítani kéne – Sándor Zoltán, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet igazgatója. – Nagyon jól jött most ez az egymillió forint számunkra. Úgy néz ki, hogy ebből talán tudunk venni trombitát. Egyet, esetleg kettőt.A trombita mellett egy világmárkájú klarinétra is jut majd a pénzből. Az intézetben több mint kétszáz hallgató tanul. A trombita tanszakon csaknem tizenöten, a klarinét tanszakon pedig tízen.Fotó: Kiss Viktor

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 444 cikkből

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől • 26 napja

  A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 26 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

 • A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása

  A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása • 27 napja

  Egyetemünk mai képének kialakulása hosszas folyamat volt, mely sokszor politikai és más egyéb okok miatt sok fennakadásba ütközött, de eredménye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a tavalyi évben is a Miskolci Egyetem nyerte el az ország legszebb campusa címet.

 • Bevonattechnikai előadás

  Bevonattechnikai előadás • 28 napja

  Dr. Ostorházi László, az Ostorházi Bevonattechnikai Kft. tulajdonosa tartott előadást november 12-én Korrózió a járműiparban címmel.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30