A Szerencsejáték Zrt. egymillióval támogatja a Zeneművészeti Intézetet

írta uni-miskolc, minap.hu, 2015. december 18–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A Szerencsejáték Zrt. egymillió forinttal támogatja a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetét, amely 2015-ben több remek eredményt ért el, és nemzetközi színtéren is öregbítette Miskolc város és a Miskolci Egyetem hírnevét.

A Szerencsejáték Zrt. egymillióval támogatja a Zeneművészeti Intézetet

A magas minőségi oktatás és művészi munka elismeréséül adta át az egymillió forintot Zsiga Marcell. Az ügyvezető elmondta: a sport és az egészségügy mellett az oktatást és a kultúrát is támogatják. – Egymillió forint összeggel támogatjuk a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetét, hiszen ott olyan komoly szakmai munka folyik, amely az Észak-magyarországi régió határain túl is egy nagyon magas minőséget jelent a zenei életben – mondta Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője.A Zeneművészeti Intézet hangszerállománya már elhasználódott. A márkás és jó minőségű hangszerek viszont nagyon drágák.

– Elavult a hangszerparkunk, hiszen nagyon régen volt már újabb beszerzésünk, és ezt folyamatosan újítani kéne – Sándor Zoltán, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet igazgatója. – Nagyon jól jött most ez az egymillió forint számunkra. Úgy néz ki, hogy ebből talán tudunk venni trombitát. Egyet, esetleg kettőt.A trombita mellett egy világmárkájú klarinétra is jut majd a pénzből. Az intézetben több mint kétszáz hallgató tanul. A trombita tanszakon csaknem tizenöten, a klarinét tanszakon pedig tízen.Fotó: Kiss Viktor

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 468 cikkből

 • Az alkalmazkodás a siker záloga

  Az alkalmazkodás a siker záloga • 4 órája

  „A gyors éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás tekintetében versenyt futunk az idővel. Nem hagyhatjuk, hogy az alkalmazkodás az éghajlat-politikai intézkedések elfeledett szegmensévé váljon. Át kell állnunk az adaptáció nagyszabású, megelőző jellegű és rendszerszintű támogatására.” – idézett António Guterres ENSZ főtitkár, New York-i Columbia Egyetemen elhangzott beszédéből Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, a sajtó megjelent képviselői előtt.

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 7 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Sajtómeghívó

  Sajtómeghívó • 8 napja

  A Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány az egészség tematikával, valamint az azzal összefüggő oktatási-képzési, kutatás-fejlesztési tevékenységekre egyaránt kiterjedő együttműködési megállapodást ír alá a társadalmi kötelezettségvállalás jegyében 2021. január 11-én, hétfőn 12:00 órakor a Miskolci Egyetem Fintelligence Termében (A/4, III. emelet), melyre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban

  Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban • 53 napja

  Aláírta szerződését az 500. területvédelmi tartalékos katona, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A végzős egyetemista megszerzett tudását, a Magyar Honvédségen belül szeretné kamatoztatni, így a tartalékos rendszer után tervezi, hogy szerződéses katonaként marad a honvédségnél. Jelenleg beosztását keresik a rendszerben.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30