Együttműködési megállapodás a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral

írta Boldizsár Csongor, 2016. január 14–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Együttműködési megállapodást írt alá január 13-án Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Farkas Ákos, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja Dr. Schadl Györggyel, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökével.

Együttműködési megállapodás a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral

Prof. Dr. Torma András köszöntő beszédében kiemelte, hogy egykori célkitűzései között szerepelt az is, hogy erősítse a Miskolci Egyetem nem gazdasági szférába tartozó szervezetekkel való kapcsolatait. A mostani partneri szerződés egy hosszú lépcső új foka, ugyanis az elmúlt három évben különböző megállapodásokat kötött a Miskolci Egyetem különböző önkormányzatokkal, hivatalokkal. Megemlítette, hogy a megállapodás megszületése az Állam- és Jogtudományi Kar oktató felkészültségének is köszönhető, hiszen olyan oktatókat, egykori hallgatókat tudhat magának a Kar, akik jelentős tisztségeket töltenek, töltöttek be. Végezetül reményét fejtette ki, hogy nem csak a két aláíró félnek lesz haszna, hanem az egész ország boldogulását fogja szolgálni.

Dr. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke köszönetet mondott a Miskolci Egyetemnek, illetve az Állami- és Jogtudományi Karnak, hogy lehetősége nyílt aláírni a megoldást.

Ezt követően Prof. Dr. Farkas Ákos, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja megköszönte, hogy a Végrehajtói Kar a Miskolci Egyetemet választotta bázisául. Továbbá megerősítette Rektor Úr szavait, illetve kiemelte, hogy a korábbi hitvallását nem változtatta meg a kar, és továbberősíti a gyakorlati oktatást.

Az együttműködési megállapodás lehetőséget teremt az egyetemen folyó oktatási, kutatási, tudományos tevékenység, valamint a Végrehajtói Kar tagjai által végzett szakmai gyakorlati tapasztalatok kölcsönös összehangolására, például közös kutatások, szakmai kiadványok, pályázatok megvalósítására. A szerződő felek az együttműködés során kiemelt fontosságú területnek tekintik a végrehajtók, végrehajtó-helyettesek képzését a jogász osztatlan MA szakon, akik számára a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán a szakmai kompetenciák elsajátítását követően lehetőség nyílik az egyetemi szintű jogi végzettség megszerzésére.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 483 cikkből

 • 700 millió forintos beruházás, növekvő teljesítmény a TS Hungariánál

  700 millió forintos beruházás, növekvő teljesítmény a TS Hungariánál • 2 napja

  2021. június 10. – 700 millió forint értékű beruházással fejlesztjük vasúti járműjavító leányvállalatunk, a Technical Services Hungaria Kft. (TS Hungaria) kapacitásait – jelentette be Kovács Imre, a Rail Cargo Austria Igazgatóságának tagja, a Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke. Hozzátette, az eszközpark bővítését a TS Hungaria szolgáltatásai iránt dinamikusan növekvő piaci igények indokolják: az év első harmadának üzleti forgalma 17%-kal haladta meg az előző év azonos időszakának mértékét.

 • Újra a világ legjobb egyetemei között a Miskolci Egyetem

  Újra a világ legjobb egyetemei között a Miskolci Egyetem • 2 napja

  Június 8-án vált nyilvánossá a londoni QS cég nemzetközi egyetemi kiválósági rangsora, amin a Miskolci Egyetem először tavaly tűnt fel. A QS a világ százezernél is több felsőoktatási intézménye közül idén 1.300 egyetemet tartott érdemesnek a rangsorban való szerepeltetésre, köztük a Miskolci Egyetemet is.

 • A Miskolci Egyetem új SZMR-e mérföldkő a versenyképesség növelésében

  A Miskolci Egyetem új SZMR-e mérföldkő a versenyképesség növelésében • 7 napja

  A fenntartó és tulajdonos Universitas Miskolcinensis Alapítvány és az intézmény képviselői közötti többkörös, produktív egyeztetések eredményeként létrejött Szervezeti és Működési Rend (SZMR) a szervezeti felépítés funkcionalitásra építő megújításával és a gazdálkodás átalakításával új, a versenyszférára jellemző alapokra helyezi az Egyetem működését. A Miskolci Egyetem új SZMR-e 2021. június 1-jén lépett hatályba.

 • „A nyomozás szerepe a büntetőeljárásban – európai dimenziók” címmel rendeztek konferenciát a Miskolci Egyetemen

  „A nyomozás szerepe a büntetőeljárásban – európai dimenziók” címmel rendeztek konferenciát a Miskolci Egyetemen • 9 napja

  A május utolsó napján megtartott rendezvény célja az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi védelmével – elsősorban a nyomozással – kapcsolatos alapkérdések gyakorlatközpontú megvitatása volt a tagállami gyakorlatok bemutatásán keresztül.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30