Idén is sikeres volt a Taní-tani konferencia

írta uni-miskolc, tanarkepzo.hu, 2016. február 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Február 5-én kilencedik alkalommal rendezte meg a Bölcsészettudományi Kar Tanárképző Intézete a Taní-tani Konferenciát. A Magyar Pedagógiai Társasággal és a Taní-tani Online folyóirattal közös szervezésű rendezvény a régió oktatási, pedagógiai problémáit vizsgáló kutatóknak, fejlesztő szakembereknek és pedagógusoknak biztosít lehetőséget eredményeik bemutatására.

Idén is sikeres volt a Taní-tani konferencia

A rendezvény keretében átadták a tavaly elhunyt Lóránd Ferencnek, a Bölcsészettudományi Kar egyik alapítójának, a magyar pedagógiai közélet meghatározó alakjának emlékére berendezett emlékszobát.

A Tanárképző Intézet által a Magyar Pedagógiai Társasággal és a Taní-tani Online folyóirattal közösen szervezett Miskolci Taní-tani Konferencia immár szép hagyományt tudhat magáénak: kilencedik alkalommal biztosított lehetőséget a régió oktatási, pedagógiai problémáit vizsgáló kutatóknak, fejlesztő szakembereknek és pedagógusoknak eredményeik bemutatására, megvitatására és a szakmai tájékozódásra. Amint az ezeken a konferenciákon lenni szokott, a szervezők ezúttal is tudatosan törekedtek tudományos és hétköznapi, elméleti és gyakorlati megközelítések ötvözésére, a miskolci pedagógiai konferencia védjegyévé vált jellegzetes „vegyes szekciók” kialakítására. A plenáris előadók is ezt a törekvést képviselték – mind Hegedűs Judit (Nemzeti Közszolgálati Egyetem – ELTE), aki a gyermekvédelem aktuális magyarországi helyzetéről szólt, mind pedig Trencsényi László (ELTE), aki a tanulók iskolai részvételéről, a demokráciára nevelésről tartott előadást.

 

Az idei konferencia programjának több különleges eleme is volt. Így például szintén Trencsényi László vezetésével ezen a rendezvényen mutatta be az Iskolafejlesztési Alapítvány a legújabb projektjének eredményeit. A miskolci tanárképzők kollektívájának a Szegedi Egyetem iskolai szervezetfejlesztésben nagy gyakorlatra szert tett szakembereivel közös workshopja pedig annak a lehetőségeit vitatta meg, hogy milyen módon segíthetők elő nagy számban a közoktatásban a pedagógiai kultúraváltáshoz szükséges innovációk.

 

fotó: www.tanarkepzo.hu

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 444 cikkből

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől • 27 napja

  A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 28 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

 • A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása

  A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása • 28 napja

  Egyetemünk mai képének kialakulása hosszas folyamat volt, mely sokszor politikai és más egyéb okok miatt sok fennakadásba ütközött, de eredménye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a tavalyi évben is a Miskolci Egyetem nyerte el az ország legszebb campusa címet.

 • Bevonattechnikai előadás

  Bevonattechnikai előadás • 30 napja

  Dr. Ostorházi László, az Ostorházi Bevonattechnikai Kft. tulajdonosa tartott előadást november 12-én Korrózió a járműiparban címmel.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30