Sajtóközlemény - Elindul a Campus Mundi ösztöndíj a világ minden tájára

írta Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 12–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Februártól jelentkezhetnek a magyar felsőoktatásban hallgatók a Campus Mundi ösztöndíjra, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által létrehozott, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt része.

Sajtóközlemény - Elindul a Campus Mundi ösztöndíj a világ minden tájára

Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Elindul a Campus Mundi ösztöndíj a világ minden tájára

Februártól jelentkezhetnek a magyar felsőoktatásban hallgatók a Campus Mundi ösztöndíjra, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által létrehozott, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt része. A Tempus Közalapítvány által kezelt ösztöndíjprogram mintegy 9000 hazai diáknak nyújt lehetőséget arra, hogy résztanulmányokat folytassanak, illetve szakmai gyakorlaton vagy tanulmányúton vegyenek részt európai és Európán kívüli országokban a következő öt évben.

A Campus Mundi program célja a felsőoktatás minőségének javítása, a végzett hallgatók foglalkoztathatóságának elősegítése, valamint a magyarországi felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének, elismertségének növelése. E kiválósági ösztöndíjprogram hozzájárul annak a nemzeti célkitűzésnek az eléréséhez, hogy 2023-ra a hazai felsőoktatásban diplomát szerző hallgatók között 10%-ról 20%-ra nőjön azoknak az aránya, akik tanulmányaik során külföldi részképzésben vagy szakmai gyakorlaton vesznek részt.

A Campus Mundi ösztöndíjprogramban a hallgatók külföldi tanulmányi részképzésre, szakmai gyakorlatra, illetve rövid tanulmányutakra is pályázhatnak. Az így szerzett interkulturális tapasztalatok a hazatérés után jelentős előnyt biztosítanak a fiataloknak a munkaerőpiacon vagy további tanulmányaik során.

A program első, tavaszi félévi pályázati felhívása február 12-én jelenik meg a Tempus Közalapítvány oldalán, illetve egy héten belül elérhetővé válik az online jelentkezési felület is a hallgatók számára. Tanulmányi részképzésre március 10-ig, szakmai gyakorlatra és rövid tanulmányutakra pedig április 10-ig lehet jelentkezni.  A továbbiakban mindhárom ösztöndíjtípus esetében évi két (egy tavaszi és egy őszi) benyújtási határidőre számíthatnak a hallgatók.

A Campus Mundi projekt másik fontos ága a magyar felsőoktatási intézmények támogatása a nemzetköziesítés terén. A program lehetőséget nyújt a hazai felsőoktatási intézmények számára külföldi oktatási vásárokon, kiállításokon való részvételre, amely jelentősen hozzájárul a külföldi hallgatók toborzásának sikeréhez és az intézmények közötti kapcsolatok kialakításához, megszilárdulásához. A magyar felsőoktatási intézmények nemzetközi tevékenységeit, a külföldi hallgatók fogadásához szükséges szolgáltatások fejlesztését szakmai műhelyekkel, munkatársaik képzésével, az intézmények nemzetközi aktivitásának felmérésével, mobilitási adattár működtetésével, kutatások lefolytatásával támogatja a program. A külföldi hallgatók számára képzéskereső, valamint idegen nyelvű ügyfélszolgálat működtetése segíti majd a megfelelő képzés kiválasztását.

Az EFOP-3.4.2-VEKOP-15-2015-00001 azonosítószámú, „Campus Mundi - felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, 6,9 milliárd forint EFOP és 2,3 milliárd forint VEKOP forrással valósul meg a Tempus Közalapítvány  kezelésében.

A programról bővebb információ: www.campusmundi.hu

Sajtókapcsolat: Tempus Közalapítvány; Gáll Benedek: benedek.gall@tpf.hu

Budapest, 2016. február 12.


Emberi Erőforrások Minisztériuma

Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság

H-1055 Budapest, Szalay u. 10–14.

Telefon: +36 (1) 896 0931

Web: www.kormany.hu

 

 

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 458 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30