Hídépítő Innovációs Verseny

írta Dr. Jármai Károly, 2016. március 5–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Miskolci Egyetem Oktatásának Fejlesztéséért Alapítvány a FUX ZRt-vel közösen a Hídépítő Innovációs Versenyt magyarországi középiskolák, határontúli magyar középiskolák tanulóinak, illetve a Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatóinak.

Hídépítő Innovációs Verseny

A feladat az volt, hogy létre kellett hozni, megadott pálya-alapok mellett, a PONTIFEX II program felhasználásával a megfelelő acél- és kábelelemekből álló hídszerkezetet, mely nem megy tönkre a járművek áthaladásakor és a legolcsóbb kivitelű (a program költséget számol).

15 érvényes pályázat érkezett be a felhívásra. A legjobb pályaművek egy-egy notebook számítógépet nyertek. Pályázat érkezett be több hazai középiskolából, valamint a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból Magyarkanizsáról, a Vajdaságból, a Márton Áron főgimnáziumból, Csíkszeredából, Erdélyből. Az első díjat Bajusz Dániel nyerte a Vajdaságból, illetve Molnár Balázs a Miskolci Egyetemről. Az ünnepélyes díjátadás február 26-án volt az Egyetemi Tanácsteremben. A díjakat Dr. Jármai Károly, stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes és Dr. Barkóczi Péter a FUX ZRt. képviselője adták át.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 428 cikkből

 • A Miskolci Egyetem az innovációs házépítő világverseny élmezőnyében • 24 napja

  A Miskolci Egyetem csapata 4 díjat nyert a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi egyetemi hallgatók innovációs házépítő-versenyén.

 • Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem

  Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem • 28 napja

  Tovább emelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, immáron hat éves rekordot döntött a felvettek száma – derül ki a 2019. július 24-én közzétett ponthatárok első értékeléséből. A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több, mint 5 százalékkal emelkedett, amivel várhatóan a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen

  Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen • 29 napja

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának megújulása: 2019-ben immár a gyógypedagógia (BA) alapszak is elrajtol a miskolci campuson. Az új alapképzés korszerű digitális tananyagokkal várja a jelentkezőket, akik akár állami ösztöndíjas férőhelyekre is pályázhatnak a pótfelvételi eljárás keretében.

 • Valétálás a Miskolci Egyetemen

  Valétálás a Miskolci Egyetemen • 55 napja

  Fáklyás menettel, selmeci dalokat énekelve búcsúztak el az egyetemtől és a várostól a végzős hallgatók Miskolcon. Ünnepélyes keretek között, ünnepi beszédekkel kezdődött 2019. június 26-án 21 órakor a végzős miskolci egyetemisták búcsúünnepsége, a Szalamander.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30