Beszélgetés Prof. Dr. Torma András rektorral az eMElő első vendégeként

írta uni-miskolc, Kiss Viktor, 2016. április 4–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Az Egyetemi Könyvtár megújulásának részeként megalakult a Miskolci Egyetem Létértelmező Köre: az eMElő. Ezen apropóból a kör első vendége Prof. Dr. Torma András rektor volt, akivel dr. Pankucsi Márta jogász-szociológus, a Szociológiai Intézet oktatója beszélgetett március 22-én az Egyetemi Könyvtárban.

Beszélgetés Prof. Dr. Torma András rektorral az eMElő első vendégeként

Az Egyetemi Könyvtár megújulásának részeként megalakult a Miskolci Egyetem Létértelmező Köre: az eMElő. A Kör célja, hogy alkalmat biztosítson az egyetemi polgárok kötetlen találkozásaira, egymás jobb megismerésére, az Egyetem és a Város közötti kapcsolat erősítésére.

Március 22-én Prof. Dr. Torma András rektorral beszélgetett dr. Pankucsi Márta jogász-szociológus, a Szociológiai Intézet oktatója. 

Mindenki ismeri az egyetem rektorát. De ki ismeri személyesen Torma Andrást? Tudjuk, hogy mit jelent neki szülőhelye: Nagykálló? Milyennek látta az egyetemet szegedi egyetemistaként? Továbbá miért éppen Miskolcra esett a választás? Szerinte merre tart az emberiség? Specializálódott szakbarbárok magányosan élő, boldogtalan tömegévé válunk, vagy összehangoljuk tudásainkat, és a jobb, boldogabb emberi élet szolgálatába állítjuk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről esett szó az eMElő kör első alkalommal megrendezett eseményén.

Az előadásról bővebben a MEgazin áprilisi számában olvashattok!

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 459 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30