Az Egészségügyi Kar Jubileumi Ünnepsége

írta Boldizsár Csongor, 2016. május 9–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

2016. május 6-án a miskolctapolcai Calimbra Hotelben ünnepelték meg a 15. évfordulóját annak, hogy a Miskolci Egyetemhez integrálták a miskolci székhelyű egészségtudományi képzést.

Az Egészségügyi Kar Jubileumi Ünnepsége

A rendezvényen köszöntők és visszaemlékezések idézték fel a munkával teli évek legfontosabb pillanatait. A konferencia díszvendégeként Pelczné Dr. Gáll Ildikót, az Európai Parlament alelnökét, valamint Csöbör Katalint, országgyűlési képviselőt köszöntötték. A jubileumi konferenciát Dr. Horváth Zita általános rektorhelyettes, Török Dezső, a Megyei Közgyűlés elnöke, Kiss Gábor, Miskolc város alpolgármestere, valamint Dr. Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója köszöntötte. Ezt követően Dr. Tóth Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségpolitikai Főosztály vezetője tartott ünnepi beszédet.

A köszöntőbeszédek után Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségügyi Kar dékánja tartotta meg előadását „Felelősséggel és tudással a régió egészségéért” címmel. Köszönetét fejezte ki a korábbi vezetők, oktatók és munkatársak felé, akik jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara előkelő állhat az országos egészségtudományi képzési intézmények rangsorát tekintve. Az ünnepség második részében a kar előző dékánjai, Dr. Peja Márta prof. em. és Prof. Dr. Barkai László idézték fel az általuk vezetett időszakok legjelentősebb eseményeit, majd Prof. Dr. Besenyei Lajos, az egyetem 15 évvel ezelőtti rektora üdvözölte a rendezvényt. Az előadások sorát Kiss Máté, az Egészségügyi Kar Hallgatói Önkormányzata elnökének beszéde zárta. A rendezvény adott alkalmat arra, hogy a Dr. Kiss-Tóth Emőke átnyújtsa a Jubileumi Emlékérmeket és a kari kitüntetéseket. 

 

 

Fotó: Kulcs Magazin 

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 466 cikkből

 • Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány

  Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány • 5 napja

  A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével. Igazi Universitasként törekszik arra, hogy a régió stratégiai fontosságú partnereivel szorosabbra fűzze a kapcsolatát, így az új évben együttműködési megállapodást köt a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal.

 • Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban

  Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban • 50 napja

  Aláírta szerződését az 500. területvédelmi tartalékos katona, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A végzős egyetemista megszerzett tudását, a Magyar Honvédségen belül szeretné kamatoztatni, így a tartalékos rendszer után tervezi, hogy szerződéses katonaként marad a honvédségnél. Jelenleg beosztását keresik a rendszerben.

 • Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak

  Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak • 55 napja

  A Miskolci Egyetem mindig kiemelt feladatának tartotta, hogy ahol térségnek szüksége van rá, ott segítsen. Ez a társadalmi szerepvállalás ösztönözte az intézmény rektorát, Prof. Dr. Horváth Zitát, hogy egy lélegeztetőgépet adományozzon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és a régiót ellátó kórháznak.

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 96 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30