II. Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a Miskolci Egyetemen

írta Kiss Viktor, 2016. május 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Idén is nagyon sok érdeklődő középiskolás jött el az Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napra, melyet május 6-án tartott egyetemünk. A rendezvényen 10, alapvetően egyházi fenntartású középiskolából mintegy 700 tizenegyedik évfolyamos diák és 40 középiskolai tanár vett részt.

II. Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a Miskolci Egyetemen

A program ökumenikus istentisztelettel kezdődött az egyetem Díszaulájában, majd szakmai programok következtek, melyek során a jelenlévő diákok megismerkedhettek a Miskolci Egyetem képzéseivel, látványos kísérleteket és laborbemutatókat nézhettek meg, interaktív feladatokban tehették próbára rátermettségüket. 

Volt robot-programozás, földradaros geofizikai bemutató, tárgyalás-szimuláció, gazdasági kvízjátékok, angol nyelvi vetélkedő, alumínium formaöntés, de a diákok egy a képalkotó diagnosztika csodáival kapcsolatos interaktív bemutatót is megtekinthettek, valamint találkozhattak az országos bajnoki címüket közelmúltban megvédő miskolci „Go-Kart Go-Bosch” csapattal is.

Idén a rendezvény szervezői  közelebb kívánták hozni az egyetemre látogató középiskolásokat az hallgatói élethez, ezért a szakmai programok után a résztvevőket átkísérték a Miskolci Egyetemi Napok (MEN) területére, ahol a Fráter Kórus műsorát követően az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listáján szereplő selmeci diákhagyományokkal ismerkedhettek meg. Az Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a MEN nagyszínpadán a Miskolci Egyetem oktatóiból és hallgatóiból álló UniCum Habeas nevű rockzenekar műsorával zárult.

A rendezvényről bővebben ITT olvasható.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 445 cikkből

 • Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon

  Traveller Review Award díjazott lett az Uni-Hotel Diákotthon • 4 napja

  A Miskolci Diákotthon Kft. Nemzeti Tanúsító védjegyes legmagasabb minősítésű ifjúsági szálláshelye az UNI-HOTEL Diákotthon Traveller Review Award díjazott lett a 2020-as évben.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 32 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől • 32 napja

  A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

 • A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása

  A Miskolci Egyetem Épületeinek kialakulása • 32 napja

  Egyetemünk mai képének kialakulása hosszas folyamat volt, mely sokszor politikai és más egyéb okok miatt sok fennakadásba ütközött, de eredménye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a tavalyi évben is a Miskolci Egyetem nyerte el az ország legszebb campusa címet.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30