II. Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a Miskolci Egyetemen

írta Kiss Viktor, 2016. május 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Idén is nagyon sok érdeklődő középiskolás jött el az Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napra, melyet május 6-án tartott egyetemünk. A rendezvényen 10, alapvetően egyházi fenntartású középiskolából mintegy 700 tizenegyedik évfolyamos diák és 40 középiskolai tanár vett részt.

II. Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a Miskolci Egyetemen

A program ökumenikus istentisztelettel kezdődött az egyetem Díszaulájában, majd szakmai programok következtek, melyek során a jelenlévő diákok megismerkedhettek a Miskolci Egyetem képzéseivel, látványos kísérleteket és laborbemutatókat nézhettek meg, interaktív feladatokban tehették próbára rátermettségüket. 

Volt robot-programozás, földradaros geofizikai bemutató, tárgyalás-szimuláció, gazdasági kvízjátékok, angol nyelvi vetélkedő, alumínium formaöntés, de a diákok egy a képalkotó diagnosztika csodáival kapcsolatos interaktív bemutatót is megtekinthettek, valamint találkozhattak az országos bajnoki címüket közelmúltban megvédő miskolci „Go-Kart Go-Bosch” csapattal is.

Idén a rendezvény szervezői  közelebb kívánták hozni az egyetemre látogató középiskolásokat az hallgatói élethez, ezért a szakmai programok után a résztvevőket átkísérték a Miskolci Egyetemi Napok (MEN) területére, ahol a Fráter Kórus műsorát követően az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listáján szereplő selmeci diákhagyományokkal ismerkedhettek meg. Az Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a MEN nagyszínpadán a Miskolci Egyetem oktatóiból és hallgatóiból álló UniCum Habeas nevű rockzenekar műsorával zárult.

A rendezvényről bővebben ITT olvasható.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 463 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 9 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 17 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 19 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 36 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30